Skoči na sadržaj

Kako se “resetirati” nakon svega?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Nakon intenzivne faze krize i potresa, nastavljamo dalje živjeti, raditi, djelovati. Ovo je za sve nas bilo vrlo zanimljivo životno iskustvo.

Kako se “resetirati” nakon svega?

Posebno dajem naglasak na korist iskustva kojega još u ovom trenutku nismo svjesni. Ovih dana puno smo učili o sebi, o odnosima sa samim sobom, o našim reakcijama, strahovima, ponašanja u promjeni, unutarnjem proživljavanju emocija.

Također su i odnosi s našim članovima obitelji, s kojima smo provodili 24 sata dnevno bili na testu. Osvijestili smo snagu ili slabost našeg braka, odnose s braćom i sestrama. Također smo nadoknadili vrijeme koje smo propustili provesti sa svojom djecom radeći vikendima i u večernjim satima. Postali smo svjesni koliko su nam važni naši roditelji i bojali se za njihove živote. U svim ovim situacijama posao i profit nam je pao u drugi plan, a svrha naših života i izvor istinske sreće napokon se progurao na top ljestvici prioriteta.

I što ćemo sada nakon svega? Što ćemo promijeniti? Hoćemo li i dalje razmišljati i djelovati na isti način? Dolaziti kasno s posla i paliti laptop navečer? Umjesto otići vikendom u prirodu ostati kod kuće jer moramo odraditi zaostatke koje nismo stigli obaviti preko tjedna?  Posla će i dalje biti, ali mi ćemo sada razmišljati drugačije. Kako? Za svakoga od nas vrijedi drugačiji odgovor sa sličnim pretpostavkama.

Kako ćete se sada odnositi prema svom poslu, kolegama, nadređenima? U ovoj kriznoj situaciji vidjeli ste u kakvoj organizaciji radite, koliko direktor cijeni vaše zdravlje, obitelj i vas kao zaposlenika. Promislite o tome da li želite da organizacija u kojoj radite i dalje bude vaš poslodavac.

Ovo je trenutak kada svi možemo ‘stati na loptu’ i promisliti da li želimo postojeće privatne i poslovne odnose ili trebamo nešto mijenjati?! Život je pun izbora, a mi smo glavni igrači u našoj utakmici, mi biramo. Neki će reći: sada nije trenutak. Kada je onda trenutak ako nije sada?! Nije uvijek izbor otići. Izbor je i ozbiljno razgovarati i postaviti nova pravila igre, postaviti se za sebe. Kada postavite nova pravila, prvo ih se vi trebate pridržavati i znati koja je granica. Kada vi držite granicu novih pravila, i drugi će je poštivati, sve ovisi o nama.

Sjetite se kako ste provodili vrijeme ovih dana. Jeste li otkrili neke nove interese koji su vam ispunjavali dane i opuštali vas? Zadržite te aktivnosti i dalje uživajte u njima. Izborite se za sebe i dalje pronađite vrijeme za vas i vaše sretne trenutke. Pitajte sebe: što danas želim raditi, što me veseli? I činite….to je to, tako jednostavno….

Napravimo svi ‘reset’ i postanimo nova verzija sebe, sretno nam svima na tom putu!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi