Skoči na sadržaj

Kako postati “bolja verzija sebe”

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Možda naslov zvuči pomalo nadnaravno, ali u stvarnom životu uistinu možemo postati bolja verzija sebe, naravno, ako to stvarno i želimo.

Kako postati “bolja verzija sebe”

U ljudskoj prirodi je da često govore kako su od početka godine odlučili promijeniti neke stvari, koje na kraju ostaju samo na riječima. Svi smo mi bića navika, i to je u načelu naš prirodni tok. Bez obzira na tu činjenicu, ponekad se trebamo oduprijeti rutini, istim svakodnevnim navikama i ubaciti u naš životni ritam kamenčić koji će možda neke stvari zaustaviti, a neke pokrenuti na jedan drugačiji način.

Kako idemo dalje s temom, postaje sve očitije da je taj glavni razlog zbog kojeg je nama lagodnija rutina, je upravo strah od promjene. Kada nam se u životu dogodi neka promjena, svi osjetimo neku razliku koja se odražava na nas i svi trebamo proći tu fazu promjene, koja nije uvijek ugodna.

Postoje ljudi koji nikada ništa ne žele mijenjati. Također postoje i oni, naravno u manjem broju, koji stalno uskaču u nove životne situacije. To može biti česta promjena posla, partnera, lokacije življenja, prijatelja i slično.

Možda je nekako najzdravija sredina između stalne rutine i čestih promjena. Dobro je napraviti s vremena na vrijeme promjene koje će unijeti novu svježinu i napredak u naš život.

Kako to napraviti?

Jedan od pravih odgovora je krenuti na coaching. Proces coachinga je jedna dobra odluka gdje će nam odabrani coach osvijestiti neke načine razmišljanja, potaknuti nas i biti uz nas da sagledamo svoje životne situacije kroz drugačiju prizmu. Kada izazovne situacije i odnose počnemo gledati na drugačiji način, sami ćemo dobiti nove uvide i ideje. Na coachingu ćemo podijeliti s coachom svoj problem koji želimo riješiti.

Coach će biti osoba koja će observirati vaša razmišljanja i uvjerenja, te bez savjeta i svog osobnog mišljenja osvještavati vam rješenja koja se nalaze u vama i najbolji su ključ rješenja za vašu situaciju koja vam se do tada činila nerješiva. Stoga, ukoliko želite napraviti neke promjene, pronađite kvalitetnog coacha i krenite hrabro dalje.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi