Skoči na sadržaj

Kako izvaditi potvrdu o prebivalištu ili boravištu preko interneta

Do sada smo već nekoliko puta pisali o tome koje sve dokumente možemo preuzeti iz sustava e-Građani iz udobnosti vlastitog doma, iz ureda ili u pokretu s mobitela. Ovdje ćemo vam pokazati gdje možete preuzeti potvrdu o prebivalištu i/ili potvrdu o boravištu preko interneta, u svega par klikova.

Kako izvaditi potvrdu o prebivalištu ili boravištu preko interneta

Potvrdu o prebivalištu i/ili boravištu ćete u par klikova preuzeti lokalno na računalo pa isprintati ili poslati e-mailom. Ako ne znate kako se prijaviti u sustav e-Građani, provjerite kako se prijaviti bez odlaska u Finu.

Do potvrde o prebivalištu u 3 koraka

Prijavite se u sustav e-Građani putem vjerodajnice koju imate, odnosno na e-Građani.hr u gornjem desnom kutu pritisnite plavi gumb Prijavite se te dozvolite pristup.

Kad ste ušli u sustav e-Građani, u gornjoj alatnoj traci pritisnite Dostupne e-usluge, zatim u koloni Pravna država i sigurnost listajte do treće stranice i odaberite e-Usluge MUP-a.

 

U e-Uslugama MUP-a odaberite Novi zahtjev, zatim u padajućem izborniku odaberite željeni dokument (ili više njih).

Možete birati između:

  • potvrde o prebivalištu (sva prebivališta)
  • potvrde o boravištu (sva boravišta)
  • potvrde o boravištu (aktivno boravište)
  • potvrde o vlasništvu vozila

Generirajte novi dokument i preuzmite ga, ili u polju Adresa elektroničke pošte za dostavu dokumenta upišite valjanu e-mail adresu kojoj imate pristup i pritisnite Pošalji e-mail.

Na ovaj način možete preuzeti sve dostupne dokumente.

Za ostale dokumente poput domovnice, rodnog lista, vjenčanog lista, porezne kartice, potvrde o nekažnjavanju i sl., bacite oko na naše vodiče u temi e-Građani, a za sve upite obratite nam se putem forme Pitajte učitelja.

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi