Skoči na sadržaj

Kako do potvrde o nekažnjavanju preko interneta

Potvrda o nekažnjavanju je kolokvijalni naziv za Uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak, a u ovom vodiču ćemo pokazati kako najjednostavnije doći do uvjerenja putem sustava e-Građani, besplatno te bez stajanja u redovima.

Kako do potvrde o nekažnjavanju preko interneta

Uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak nam je najčešće potrebno prilikom zaposlenja, odnosno zasnivanja radnog odnosa te ostvarivanja prava na dodatak za djecu.

Kako izvaditi uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak

Prijavite se u sustav e-Građani, a za ovu prijavu vam je dovoljna vjerodajnica vaše banke. Ako se do sad niste nikada prijavljivali, prođite korake prijave na ovom linku.

U gornjem desnom dijelu ekrana odaberite Dostupne e-usluge, zatim u prikazanom izborniku pritisnite u prvoj koloni (Pravna država i sigurnost) na poveznicu Uvjerenje da se ne vodi kazneni postupak.

Otvorit će vam se novi ekran te u gornjem desnom kutu pritisnite Prijava.

Napominjemo kako ćete na ovim stranicama moći predati zahtjev za izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak i preuzeti ga, ali za sljedeće svrhe: zasnivanje radnog odnosa, ostvarivanje prava na dodatak za djecu, ostvarivanje prava iz zdravstvenog, invalidskog ili mirovinskog osguranja te ostvarivanja prava na socijalnu zaštitu.

Pritisnite Dozvoli za nastavak izdavanja potvrde.

U padajućem izborniku odaberite svrhu izdavanja uvjerenja, zatim unesite e-mail adresu kojoj imate pristup, a na koju će stići uvjerenje.

Uvjerenje možete i preuzeti odmah čim se generira, a možete ga odmah i isprintati.

Pritisnite Predaj zahtjev i pričekajte, obično se uvjerenje generira vrlo brzo.

Izdavanje uvjerenja da se ne vodi kazneni postupak je u potpunosti besplatno.

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi