Skoči na sadržaj

e-Građani Portal zdravlja: kako do nalaza, uputnica, lijekova

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Portal zdravlja za pacijente nam omogućuje uvid u mnoge korisne medicinske podatke. Ako se pitate kako do nalaza specijalista, laboratorijskih nalaza, pregleda uputnica, kako vidjeti sve lijekove koje koristite, kako vidjeti kad ste naručeni na preglede, pogledajte vodič u nastavku.

e-Građani Portal zdravlja: kako do nalaza, uputnica, lijekova

Kako se prijaviti na Portal zdravlja za pacijente

Za prijavu na Portal zdravlja idite na link https://portal.zdravlje.hr/portalzdravlja/login.html.

Portal zdravlja je sastavni dio e-Građana pa ako niste sigurni kako se prijaviti pogledajte ovaj vodič s koracima.

Kliknite gumb Prijava na sustav pa odaberite vjerodajnicu koju imate, dovoljna razina je i vjerodajnica vaše banke.

Kako koristiti Portal zdravlja i gdje se što nalazi

Portal zdravlja ima navigacijsku traku na lijevoj strani ekrana tako da se možete šetati između nalaza, lijekova, pregleda liječnika primarne zdravstvene zaštite, zadanih uputnica i sl.

Na početnoj stranici vidite svoje zadnje posjete liječnicima, pregled e-Uputnica, vaše buduće i prošle narudžbe na preglede, lijekove koje trošite te laboratorijske nalaze.

Ako želite koristiti ovu uslugu za svoje dijete, kliknite na strelicu kraj vašeg imena u gornjem desnom kutu ekrana te odaberite Promjena subjekta.

Kako doći do svojih nalaza online

Ako tražite svoje nalaze krvi odnosno nalaze medicinsko-biokemijskog laboratorija idite na polje Laboratorijski nalazi. Izlistat će se svi vaši nalazi pa odaberite željeni, zatim odaberite preuzmi nalaz. Nalaz u .pdf-u će se spremiti na vaše računalo otkud ga možete dalje slati e-mailom, printati i sl.

Ista stvar je i sa specijalističkim nalazima poput nalaza iz kliničkih bolničkih centara, u polju Specijalistički nalazi možete pronaći sve svoje nalaze specijalista te ih preuzeti u .pdf-u.

Tko su moji nadležni liječnici

U Portalu zdravlja možete vidjeti tko je vaš nadležni liječnik obiteljske medicine, ginekolog, pedijatar, zubar i sl.

U polju Posjeti možete pronaći sve svoje posjete liječnicima obiteljske medicine, ginekolozima, zubarima, pedijatrima te specijalistima.

U Postavkama možete odabrati kome želite dati pristup svojim podacima i nalazima, odnosno za koje doktore i farmaceute želite taj pristup onemogućiti. Zadana postavka je isključivo hitna služba.

Kako saznati kad sam i gdje naručen na pregled

U polju Naručivanje Portala zdravlja možete vidjeti sve svoje buduće, prošle i otkazane narudžbe na preglede i postupke te saznati njihove točne lokacije, što je posebno korisno kad se radi o bolničkim kompleksima s mnogo zgrada.

Ako želite otkazati pregled, odabirom nekog budućeg pregleda možete kliknuti Otkaži narudžbu za poništenje termina.

Kako trebam piti lijekove

U polju Lijekovi možete vidjeti sve svoje prepisane lijekove te upute za njihovo korištenje, što može biti izrazito korisno u slučajevima kada to zaboravimo.

Koje uputnice imam

U polju Uputnice možete vidjeti sve svoje zadane e-Uputnice te pregledati detalje dijagnoze, povijesti bolesti te razloga za upućivanje na preglede, zahvate i sl.

Sve u svemu, Portal zdravlja je izuzetno koristan alat za informiranje pacijenata o svojim ostvarenim pravima, pripadnosti nadležnim doktorima, nadolazećim pregledima i posebno važno, preuzimanju nalaza čime si olakšavamo život i preskačemo neželjene posjete doktorima.

Sigurno će se portal stalno razvijati te će se dodavati nove funkcionalnosti.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi