Kako kreirati WiFi Hotspot od vašeg laptopa

U slučaju kada želite podijeliti internetsku vezu vašeg laptopa s ostalim bežičnim uređajima, Windows 10 operativni sustav vam omogućuje da to napravite vrlo jednostavno. Saznajte kako u nastavku.

Preduvjet za ovu funkcionalnost je prethodna instalacija Anniversary Update nadogradnje.

1. korak

Otvorite prozor s postavkama (Settings) i odaberite podizbornik Network & Internet (Mreža i Internet).

2. korak

U lijevom izborniku odaberite Mobile hotspot (Mobilni Hotspot).

Na desnoj strani je tipka koja omogućuje dijeljenje vaše internetske veze s drugim uređajima (Share my Internet connection with other devices). Osim toga, možete sami odabrati kako će se vaša veza zvati, te koju će lozinku biti potrebno unijeti kako bi se ostali uređaji na nju spojili.

3. korak

Taj izbornik otvorite pritiskom na tipku Edit (Uredi).

4. korak

Pod Network name (Naziv mreže) unesite željeno ime vaše mreže, te unesite ispod toga željenu lozinku koja mora imati minimalno 8 znakova. Preporučujemo da unesete dovoljno kompleksnu lozinku kako biste bili sigurni da se neželjeni uređaji neće spajati na vašu mrežu.

Pritiskom na tipku Save (Spremi) spremate unesene postavke, te se vi i svi kome dozvolite mogu spajati na internetsku vezu vašeg laptopa, primjerice sa svojim pametnim telefonima.

U slučaju dodatnih pitanja stojimo na rasplaganju putem forme “Pitajte učitelja”.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Kako kreirati WiFi Hotspot od vašeg laptopa' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.