Skoči na sadržaj

Kako potražiti pomoć od Facebooka?

Zbog velikog broja upita koji su nam pristigli upravo s ovim pitanjem, u ovom vodiču opisujemo kako i gdje potražiti pomoć pri korištenju Facebook servisa.

Kako potražiti pomoć od Facebooka?

Od svih društvenih mreža Facebook zasigurno ima najgoru vrstu pomoći koju pruža, a to je pomoć kroz formulare. Ne postoji e-mail adresa na koju bismo jednostavno poslali opis svog problema, što obzirom na broj korisnika vjerojatno nije realno za očekivati.

U nastavku su navedeni formulari razvrstani u kategorije, a u svakom možete napisati opis problema, svoj e-mail, broj telefona i ostalo. Kao što piše na formularu, neće svaki upit biti pregledan, ali ih zato možete poslati puno :)

Za lakše pretraživanje na našoj stranici koristite CTR + F na Windowsima, te command + F na macOS-u i upište ključnu riječ.

Korak 1

Facebook Help Center

Facebook je kao i svaki “živi” organizam stalno podložan promjenama. Svaki update donosi neki novitet, novi izgled sučelja i neku novu funkcionalnost pa samim time i stare funkcionalnosti bivaju izmijenjene.

Ovdje ćemo vam pokazati kako je danas najlakše potražiti pomoć od Facebooka, a u nastavku ćemo navesti neke od relevantnih linkova koji će vas voditi direktno na obrasce za pomoć.

Idite u gornji desni dio ekrana i pritisnite ikonu sa znakom upitnika.

Otvorit će vam se padajući izbornik.

Korak 2

Upis problematike

Nakon što vam se otvorio padajući izbornik, pokušajte pronaći segment koji vam najviše odgovara.

Primjerice, ako želite vidjeti tko što može vidjeti na vašem profilu, idite na Privacy Checkup (Provjera privatnosti).

Ako želite nekoga blokirati, upišite na engleskom jeziku kao što je upisano na prikazu i pokušajte odabrati nešto najbliže rješenju od svih ponuđenih opcija.

Ako vam engleski jezik nije najjača strana, uvijek si možete pomoći s Google Translateom.

U nastavku ćemo navesti neke od direktnih linkova koji su na današnji dan u funkciji.

Korak 4

Problemi s korisničkim računom

ONEMOGUĆEN KORISNIČKI RAČUN

PROBLEMI S IMENOM KORISNIČKOG RAČUNA

PROBLEMI S E-MAIL ADRESOM

DJEČJI KORISNIČKI RAČUNI

OSOBNI KORISNIČKI RAČUNI

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 206

Ostavite svoj komentar

 1. Damir
  04.08.2019 u 15:28h

  Ovo mi je mail od cerke jer moj meil neznam pasvord a nemam ni vise broj telefona. Molim vas da mi pomognete neko mi zamenio pasvord na FB imam staru lozinku a od supruge mi neko izbrisao fb i zamenio pasvord mi smo bili u zatvoru pa smo morali nekome dati lozinku jer nam je trbalo to. A suprugin fb je na meil njene rodjake s kojom nemamo vise kontakt molim vas za pomoc puno nam to znaci.

 2. željko pavković
  03.08.2019 u 00:16h

  ne znam zašto mi je račun onemugućen i zašto sam blokiran na facebooku ? šaljem vam stalno poruke i ništa ‘ ima li odgovora od vas !??

 3. kaca
  23.07.2019 u 16:54h

  Zašto ne mogu da koristim FB

 4. Mario
  12.07.2019 u 22:13h

  Zašto mi rušite profil

 5. Flora
  02.07.2019 u 22:28h

  U subotu mi je jednostavno prestao raditi Messinger, u nedjelju sam se odjavila sa svog face profila i više se ne mogu prijaviti. Piše mi da ne postoji. A kad g uspijem pronaći ne lovi mi lozinku. Poslala sam i u nedjelju ID i dan danas nema pomaka. Fejs je napravljen na broj moba koji stalno koristim i u funkciji je

 6. Radmila
  01.07.2019 u 10:37h

  Moj facebook profil je hakovan. Promenjena mi je šifra i email adresa,ne mogu nikako da pristupim svom nalogu. Da li neko može da mi pomogne i postoji li mogućnost da vratim svoj profil?