Skoči na sadržaj

Kako potražiti pomoć od Facebooka?

Zbog velikog broja upita koji su nam pristigli upravo s ovim pitanjem, u ovom vodiču opisujemo kako i gdje potražiti pomoć pri korištenju Facebook servisa.

Kako potražiti pomoć od Facebooka?

Od svih društvenih mreža Facebook zasigurno ima najgoru vrstu pomoći koju pruža, a to je pomoć kroz formulare. Ne postoji e-mail adresa na koju bismo jednostavno poslali opis svog problema, što obzirom na broj korisnika vjerojatno nije realno za očekivati.

U nastavku su navedeni formulari razvrstani u kategorije, a u svakom možete napisati opis problema, svoj e-mail, broj telefona i ostalo. Kao što piše na formularu, neće svaki upit biti pregledan, ali ih zato možete poslati puno :)

Za lakše pretraživanje na našoj stranici koristite CTR + F na Windowsima, te command + F na macOS-u i upište ključnu riječ.

Ured Facebooka u Hrvatskoj NE postoji.

Korak 1

Facebook Help Center

Facebook je kao i svaki “živi” organizam stalno podložan promjenama. Svaki update donosi neki novitet, novi izgled sučelja i neku novu funkcionalnost pa samim time i stare funkcionalnosti bivaju izmijenjene.

Ovdje ćemo vam pokazati kako je danas najlakše potražiti pomoć od Facebooka, a u nastavku ćemo navesti neke od relevantnih linkova koji će vas voditi direktno na obrasce za pomoć.

Idite u gornji desni dio ekrana i pritisnite ikonu sa znakom upitnika.

Otvorit će vam se padajući izbornik.

Korak 2

Upis problematike

Nakon što vam se otvorio padajući izbornik, pokušajte pronaći segment koji vam najviše odgovara.

Primjerice, ako želite vidjeti tko što može vidjeti na vašem profilu, idite na Privacy Checkup (Provjera privatnosti).

Ako želite nekoga blokirati, upišite na engleskom jeziku kao što je upisano na prikazu i pokušajte odabrati nešto najbliže rješenju od svih ponuđenih opcija.

Ako vam engleski jezik nije najjača strana, uvijek si možete pomoći s Google Translateom.

U nastavku ćemo navesti neke od direktnih linkova koji su na današnji dan u funkciji.

Korak 4

Problemi s korisničkim računom

ONEMOGUĆEN KORISNIČKI RAČUN

PROBLEMI S IMENOM KORISNIČKOG RAČUNA

PROBLEMI S E-MAIL ADRESOM

DJEČJI KORISNIČKI RAČUNI

OSOBNI KORISNIČKI RAČUNI

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 215

Ostavite svoj komentar

 1. Marija
  12.11.2019 u 12:24h

  Lip poz želim,nemogu da udjem nikako na fb,fb mi jednostavno kaže ovi niste vi,a moj fb.imsm i email i broj telefona na njemu,ali nikako nemogu da udjem,to mi se odjednom desilo ak ne znam zašto sta je u pitanju,pa ako ima neko da sta zna neka mi se javi..

 2. vlada
  05.11.2019 u 13:44h

  Pozdrav. Hakovan mi je profil, promenjena mail adresa i password, medjutim na taj mail nisam dobio obavestenje niti link za povratak na stari mail. Obratio sam se FB, prijatelji su reportovali i nista se ne desava. Sta da radim?

 3. Macuka
  27.10.2019 u 19:28h

  Poštovanje, već 2 nedelje “ratujem” sa Fb. Svaki drugi dan menjam lozinke, ukucavam kodove, prepoznajem fotke prijatelja..itd. Navodno mi je profil ugrožen, neko ima pristup…bla,blaa.. tako beskonačno. Kako to da rešim? Kome se obratiti? Molim za pomoć, profil mi je vezan za stranicu, a to mi je važno za ono čime se bavim.

 4. Joco joco ciritovic
  26.10.2019 u 19:35h

  Nemogu uc na svoj Facebook koji mi je ugrožen a treba mi

 5. Tužna Vrba
  15.10.2019 u 00:33h

  Poštovani,

  Sto kad mi kod za oporavak stigne na e-mail Adresu koja vise uopce ne radi i ne koristim je 10 god.niti znam lozinku???
  Kad se prijavim, kažu da da su me odjavili sa adrese, jer dugo nije koristena. Kako da vratim svoj profil😔

  Unaprijed zahvaljujem!

 6. Jelena j
  09.10.2019 u 08:03h

  Zaboravila sam sifru. Odem na zaboravljenu sifru, odaberem da mi posalju sms porukom kod na moj broj telefona, sms poruka mi ne stize. Sta moze biti problem? Mail ne mogu da otvorim godinama. Hvala

 7. stojan.radosavljevic85@gmail.com
  08.10.2019 u 18:14h

  poštovani, imamo novac na racunu za placanje reklame preko facebooka koji je povezan sa instagram stranicom, vec mesec dana ne naplacuju prethodne promocije i zbog toga ne mozemo da sponzorisemo novu, prijavili smo problem na facebboku ali su oni odgovorili da je onemoguceno reklamiranje naloga zbog njihove procene da nalog ne podleze njihovim smernicama. pokusavamo da sami nadjemo gde smo pogresili pri reklamiranju ali kako to ne uspevamo molimo Vas za pomoc. link stranice je
  https://www.facebook.com/marijantonova18/?ref=page_internal
  pa vas jos jednom molim za pomoc kako da vratimo mogucnost reklamiranja

 8. mirsad
  25.09.2019 u 10:06h

  cao cao dali moze neko da pomogne zasto moj nalog facebook kad se logujem pise da je onemgucen ko zna za pomoc hvala da bi ga vratijo

 9. Amina
  24.09.2019 u 15:18h

  Poštovani, ne koristim aplikaciju fb niti mesangera niti imam profil. Imala sam prije 3 ili 4 godine. Danas mi je dosla poruka na moj broj od facebooka pise broj neki i kao to je vaš potvrdni kod za mesanger pa mi nije jasno sta je to?

 10. Damir
  04.08.2019 u 15:28h

  Ovo mi je mail od cerke jer moj meil neznam pasvord a nemam ni vise broj telefona. Molim vas da mi pomognete neko mi zamenio pasvord na FB imam staru lozinku a od supruge mi neko izbrisao fb i zamenio pasvord mi smo bili u zatvoru pa smo morali nekome dati lozinku jer nam je trbalo to. A suprugin fb je na meil njene rodjake s kojom nemamo vise kontakt molim vas za pomoc puno nam to znaci.

 11. željko pavković
  03.08.2019 u 00:16h

  ne znam zašto mi je račun onemugućen i zašto sam blokiran na facebooku ? šaljem vam stalno poruke i ništa ‘ ima li odgovora od vas !??

 12. kaca
  23.07.2019 u 16:54h

  Zašto ne mogu da koristim FB

 13. Mario
  12.07.2019 u 22:13h

  Zašto mi rušite profil

 14. Flora
  02.07.2019 u 22:28h

  U subotu mi je jednostavno prestao raditi Messinger, u nedjelju sam se odjavila sa svog face profila i više se ne mogu prijaviti. Piše mi da ne postoji. A kad g uspijem pronaći ne lovi mi lozinku. Poslala sam i u nedjelju ID i dan danas nema pomaka. Fejs je napravljen na broj moba koji stalno koristim i u funkciji je

 15. Radmila
  01.07.2019 u 10:37h

  Moj facebook profil je hakovan. Promenjena mi je šifra i email adresa,ne mogu nikako da pristupim svom nalogu. Da li neko može da mi pomogne i postoji li mogućnost da vratim svoj profil?