Skoči na sadržaj

Kako potražiti pomoć od Facebooka?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Zbog velikog broja upita koji su nam pristigli upravo s ovim pitanjem, u ovom vodiču opisujemo kako i gdje potražiti pomoć pri korištenju Facebook servisa.

Kako potražiti pomoć od Facebooka?
Photo credits: Kaboompics

Od svih društvenih mreža Facebook zasigurno ima najgoru vrstu pomoći koju pruža, a to je pomoć kroz formulare. Ne postoji e-mail adresa na koju bismo jednostavno poslali opis svog problema, što obzirom na broj korisnika vjerojatno nije realno za očekivati.

U nastavku su navedeni formulari razvrstani u kategorije, a u svakom možete napisati opis problema, svoj e-mail, broj telefona i ostalo. Kao što piše na formularu, neće svaki upit biti pregledan, ali ih zato možete poslati puno :)

Za lakše pretraživanje na našoj stranici koristite CTR + F na Windowsima, te command + F na macOS-u i upište ključnu riječ.

Ured Facebooka u Hrvatskoj NE postoji.

Korak 1

Facebook Help Center

Facebook je kao i svaki “živi” organizam stalno podložan promjenama. Svaki update donosi neki novitet, novi izgled sučelja i neku novu funkcionalnost pa samim time i stare funkcionalnosti bivaju izmijenjene.

Ovdje ćemo vam pokazati kako je danas najlakše potražiti pomoć od Facebooka, a u nastavku ćemo navesti neke od relevantnih linkova koji će vas voditi direktno na obrasce za pomoć.

Idite u gornji desni dio ekrana i pritisnite ikonu sa znakom upitnika.

Otvorit će vam se padajući izbornik.

Korak 2

Upis problematike

Nakon što vam se otvorio padajući izbornik, pokušajte pronaći segment koji vam najviše odgovara.

Primjerice, ako želite vidjeti tko što može vidjeti na vašem profilu, idite na Privacy Checkup (Provjera privatnosti).

Ako želite nekoga blokirati, upišite na engleskom jeziku kao što je upisano na prikazu i pokušajte odabrati nešto najbliže rješenju od svih ponuđenih opcija.

Ako vam engleski jezik nije najjača strana, uvijek si možete pomoći s Google Translateom.

U nastavku ćemo navesti neke od direktnih linkova koji su na današnji dan u funkciji.

Korak 4

Problemi s korisničkim računom

ONEMOGUĆEN KORISNIČKI RAČUN

PROBLEMI S IMENOM KORISNIČKOG RAČUNA

PROBLEMI S E-MAIL ADRESOM

DJEČJI KORISNIČKI RAČUNI

OSOBNI KORISNIČKI RAČUNI

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 262

Ostavite svoj komentar

 1. Senad
  09.12.2022 u 19:45h

  Opet ja i kada se javite imam i dokaze odakle su se prijavili i sve i njihov email

 2. Senad
  09.12.2022 u 19:43h

  Neko mi je usao u moj profil i sluzi se profilom sve je izmijenio u moje ime i pise drugim ljudima mogu li dobiti nego ga za telefonski razgovor da objasnim sve hvala stvarno mi je krivo sto to rade da ih bog sve kazni

 3. Amela
  17.11.2022 u 11:27h

  Molim vas da mi pomognete da vratim fb posto nemam isti broj i ne dolazi mi kod

 4. Reneacobain
  25.10.2022 u 20:12h

  Prijavljena Sam na facebook profil pod meni nepoznatim I imenom I imam prijatelje za koje Nikad Nisam Cula , a Ono sto je najcudnije ja o tome nemam blage veze kako je doslo do toga jer se Nisam prijavljivala pod Tim profiles

 5. Reneacobain
  25.10.2022 u 20:07h

  Imam problema na facebooku , name dogadja se Nesto veoma cudno , meni su sinoc poslali kod za Google account I oodjednom Sam prijavljena na facebook pod Imenom Anela huskic a nemam uopce facebooka na Tom telefonskom broju I Nikad nisamm cula za to osobu I ja sad imam pristup facebooku pod laznim nepoznatim profilom I imam prijatelje za koje Nikad nisamm Cula, Izgleda MI kao neki parallelni svemir kao Zona Sumraka

 6. Darija Stanic ex Mimica
  27.02.2022 u 10:27h

  Netko je ukrao moj profil i postavio je moje postavke,on se sluzi s njim ,a ja ne mogu jer vise nije moj,molim vas zakljucajte lazni progil Darija Stanic ex Mimica

 7. Bojan
  10.02.2022 u 22:04h

  Postovani,
  Privremeno sam deaktivirao svoj FB profil ali ga nisam na vrijeme pokrenuo prije isteka 30 dana i sad se cini da je zauvijek ugasen?
  Da li ima nacina da ga ponovo pokrenem i kako molim vas?

 8. Slobodan
  30.01.2022 u 20:06h

  Ostao sam bez aparata preko koga sam vodio fb stranicu pomoću aplikacije, ostao sam i bez mejl adrese i lozinke fb profila za administraciju i oporavak. Ne znam kako da ponovo udjem u vrlo važnu stranicu, potvrdio bih bilo kojim ličnim dokumentom svoj identitet. Molim Vas pomozite ako možete. Kada sam na novom aparatu instalirao tu istu aplikaciju i pokušao sa podacima koje sam koristio pri registracije stranice ( mejl i lozinka) on mi ne dozvoljava pristup.

 9. Kristina
  20.01.2022 u 00:26h

  Da li link koji je na vašoj stranici https://m.facebook.com/help/contact/255904741169641 validan, pošto sam postavila pitanje i dobila mail kao odgovor, ali sa čudne adrese.

 10. Žužana Žalba zbog fb nemogu otvoriti nemam br koda i broj tel koji sam tada upisala
  15.01.2022 u 17:31h

  Žalba zbog nemogućnosti olaska na fb nemam kd i neznam tel br koji sam koristila

 11. Sanja
  29.12.2021 u 14:51h

  Molim vas pomozite mi. Stavila sam karticu u novi mob, instalirala sam FB, ali sam zaboravila lozinku. Posto nemam mail za FB, prijavljena sam preko broja i tražim da mi posalju Kod na SMS. Pise da je Kod poslan ali ga nema. Pokušavam vec treci dan da Kod stigne ali nista. Sve sam probala. Od drugih aplikacija kod je normalno stigao na SMS ali ne i od FB. Molim vas pomozite mi jer mi Facebook treba za posao.

 12. Anita
  22.12.2021 u 23:00h

  Zakljucan mi je profil na facebooku i poslala sam osobne podatke al nista se nije promjenilo. Dobila sam poruku od facebooka da je netko neovlasteno promjenio moju e-mail adresu, slijedila sam upute za oporavak, al jos uvijek nista!