Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako saznati zaboravljenu Facebook lozinku?

Kako saznati zaboravljenu Facebook lozinku?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet, Savjeti
Datum objave: 29.05.2011

Svi smo se ponekad našli u situaciji da rezignirano gledamo u ekran monitora i ne možemo se sjetiti lozinke. Iz tog razloga ćemo u ovom tutorijalu naučiti kako vratiti izgubljenu Facebook lozinku, tj. napraviti novu.

Kako biste došli do rješenja, pratite sljedeće korake:

1. korak

Prvi korak pri neuspješnom logiranju na Facebook bio bi odabir “Forgot your password?” link-a koji se nalazi ispod kućice za unos lozinke.

2. korak

Na sljedećoj stranici potrebno je unijeti neke podatke o svome profilu, tj. korisničkom računu, kako bi Facebook znao da ste stvaran korisnik tog korisničkog računa (profila).

Najjednostavnije je unijeti e-mail koji koristite za svoj Facebook profil, iako postoji i opcija da vam Facebook pošalje sms sa sadržajem reseta lozinke.

3. korak

Nakon unosa e-maila vezanog uz vaš Facebook profil morate upisati prikazane riječi u prazan modul i odabrati “Submit” za nastavak.

4. korak

Tada ćete biti pitani je li to vaš profil (koji je predložen), kao i e-mail koji je vezan uz isti, a na koji će vam biti poslan kontrolni kod (potreban za reset lozinke). Ukoliko su svi podaci točni, odaberite “Reset Password”.

5. korak

Facebook će vam nakon odabira poslati kontrolni kod na navedenu e-mail adresu (provjerite e-mail kroz par minuta). Taj kontrolni kod ćete upisati u sljedeći prozor. Nakon upisa odaberite “Submit Code” za nastavak.

6. korak

Sada unesite novu lozinku u označene prazne kućice (dva puta morate unijeti istu lozinku).

Odaberite “Change Password” za kraj postupka.

Uspješno ste promijenili Facebook lozinku.

Nadamo se da vam je ovaj tutorijal pomogao.

353 komentara na članak 'Kako saznati zaboravljenu Facebook lozinku?'

Pratite komentare na članak 'Kako saznati zaboravljenu Facebook lozinku?' putem RSS feeda.

 1. Lena
  07.03.2017 u 20:23h

  Molim vas za pomoc, ne sjecam se fb lozinke, Broj tel na koji bi mogla dobiti Sifru ne koristim vec dugo, ne sjecam se lozinke emaila, pokusala sam resetovati nacinom ne sjecam se niceg od navedenog, Ali bezuspjesno,dobila sam na dr email por da cekam 24 h, nakon 24 sata uopce Nije moguce da pokusam resetovati email lozinki? Sta da radim, koji je nacin u ovom slucaju vracanja lozinke i profila??? Pozdrav

 2. Katarina Ferko
  12.03.2017 u 23:20h

  već sam otvorila greškom dva fb nemogu da nađem mojfb stari. Mlim vas pomozite mi stara adresa je bila katarinaf1@krstarica com

 3. Sabrina
  21.03.2017 u 21:21h

  Kako da idem u Moj stati profil a nemam ni Broj tel.sa fejbuka a neznam ni pasvort nikako nemogu da promenim pasvort ili da udjem na Moj stati profil

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.