Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Viber: problem s aktivacijskim kodom

Viber: problem s aktivacijskim kodom
Autor članka: Maja Basta Šokić
Kategorije: Odgovori učitelja
Teme:
Datum objave: 21.05.2013
Ažurirano: 19.01.2016

U ovom vodiču ćemo vam pokušati pomoći s problemom oko primanja aktivacijskog koda za Viber. Primili smo dosta upita o ovom problemu pa se nadamo da će vam ovo rješenje poslužiti i da ćete moći koristiti svoj Viber.

Problem nastaje kada prilikom instalacije Vibera korisnik na svoj mobilni telefon ne dobije poruku sa šesteroznamenkastim kodom za aktivaciju.

1. Ako nije zaprimljen aktivacijski kod

 1. Provjerite svoj broj telefona. Osigurajte se da ste unijeli točan i ispravan broj telefona. Odaberite pozivni broj svoje zemlje i unesite broj telefona bez razmaka. Također pripazite na unos nule (0), s obzirom na činjenicu da se ista ne unosi (npr. HR broj mobitela 091/2345-566 se unosi 385912345566).
 2. Provjerite dostupnost mobilne mreže. Osigurajte si jak signal i mogućnost primanja SMS poruka.
 3. Pokušajte s opcijom automatskog poziva. Ukoliko još uvijek niste zaprimili SMS poruku sa 6-znamenkastim aktivacijskim kodom, koristite opciju automatskog poziva (automatic callback) kako biste zaprimili aktivacijski kod preko telefonskog poziva.

Ukoliko ne znate kako koristiti automatski poziv, pročitajte u točci 5.

2. Ako je unesen moj aktivacijski kod i primljena poruka “Neispravan kod”.

 1. Provjerite aktivacijski kod. Uvjerite se kako ste unijeli identičan 6-znamenkasti kod kao što je navedeno u poruci.
 2. Pokušajte automatski poziv. Ukoliko niste u mogućnosti zaprimati SMS poruke, koristite opciju automatskog poziva kako biste primili aktivacijski kod preko telefonskog poziva (detaljno opisano kako koristiti ovu opciju u točci 5).
 3. Višestruke registracije. Ukoliko ste poslali više od tri (3) zahtjeva za aktivacijskim kodom, moguće je da sustav blokira vaš korisnički račun na 24 sata. Ako je ovo slučaj, napravite deinstalaciju i zatim ponovnu instalaciju Vibera nakon 24 sata (objašnjeno u točci 4). Zatim ponovno zatražite aktivacijski kod.

3. Rješavanje problema s aktivacijskim kodom – Desktop računala

Ukoliko ste već instalirali Viber for Desktop i još uvijek niste zaprimili aktivacijski kod, postoji više stvari koje možete učiniti, kao na primjer:

 1. Osigurajte se da je na vašem mobilnom uređaju instalirana posljednja i najnovija verzija Vibera
 2. Još jednom provjerite kako ste odabrali točnu zemlju odnosno pozivni broj i unijeli točan broj telefona
 3. Dozvolite da prođe minimalnih 60 sekundi kako bi stigao aktivacijski kod
 4. Pazite da provjeravate svoje Viber poruke, ne vaš SMS poštanski sandučić. Aktivacijski kod će stići u Viber poruci od pošiljatelja “Viber”
 5. Provjerite da vaš mobilni uređaj i računalo ispunjavaju minimalne preduvjete za Viber za Desktop
 6. Osigurajte da vaš mobilni uređaj ima jaku i stabilnu Internet vezu via Wi-Fi ili 3G/4G
 7. Pokušajte zaprimanje aktivacijskog koda dok ste spojeni na Wi-Fi
 8. Pokušajte zaprimanje aktivacijskog koda dok ste spojeni na 3G/4G
 9. Deinstalirajte Viber i ponovno ga instalirajte
 10. Resetirajte mobilni uređaj

4. Deinstalacija i ponovna instalacija Vibera (za Android)

U više slučajeva je moguće naići na potrebu za deinstalacijom i ponovnom instalacijom aplikacije Viber. Neke probleme s aplikacijom na žalost nije niti moguće riješiti na drugi način. Srećom, proces je jednostavan. Pratite niže navedene korake.

*Važna napomena! Deinstalacija Vibera će moguće izbrisati vašu povijest poruka. Ukoliko želite samo napraviti ažuriranje odnosno update aplikacije, to možete učiniti bez deinstalacije (Google Play Store – Viber – Update). Ukoliko morate napraviti deinstalaciju, možete prije toga napraviti backup poruka, a više o tome pročitajte u našem vodiču https://www.ucionica.net/aplikacije/viber-backup-poruka-3284/

 1. Uđite u Postavke vašeg mobilnog uređaja (Settings)
 2. Pritisnite na Aplikacije (Applications)
 3. Pritisnite na Upravljanje aplikacijama (Manage Applications)
 4. Na popisu pronađite i pritisnite na aplikaciju Viber
 5. Pritisnite na deinstalaciju (Uninstall)

Ovim koracima ste deinstalirali Viber.

Za ponovnu instalaciju:

 1. Resetirajte svoj uređaj
 2. Napravite download Vibera s Google Play Store-a
 3. Napravite Setup Vibera
 4. Zaprimit ćete poziv i automatizirani sustav će vam izreći vaš aktivacijski kod
 5. Zapišite kod i unesite ga u za to predviđeno polje

5. Automatski poziv

Ukoliko još uvijek niste zaprimili aktivacijski kod i pokušali ste sve korake navedene u prethodnim točkama, možete zatražiti zaprimanje aktivacijskog koda preko telefona. Viberov automatizirani sustav će nazvati broj preko kojeg se želite registrirati na Viber i pročitati vam kod.

*Važna napomena – ova mogućnost je dostupna na korištenje samo jednom u svaka 24 sata. Tako da se svakako pripremite i zapišite aktivacijski kod.​

Ukoliko vam je potrebna ova opcija, pratite sljedeće korake:

 1. Otvorite Viber
 2. Pratite korake instalacije
 3. Ukoliko vam aktivacijski kod ne stigne unutar 60 sekundi, odaberite opciju automatskog poziva, obično odabirom na link ili gumb pod nazivom „No Code?“ (napomena kako će se ova opcija prikazati tek nakon prethodno spomenutih 60 sekundi).
 4. Potvrdite broj koji ste unijeli za registraciju i pritisnite na „Get Code“.

 

viber-poziv

I to je to! Nadamo se da ste uspješno riješili problem. Ako i dalje imate problema slobodno se obratite nama preko rubrike “pitajte učitelja” ili možete poslati mail direktno Viberu na: support@helpme.viber.com

19.01.2016. U vodiču su ažurirane trenutno postojeće opcije za dobivanje Viber aktivacijskog koda, uz prethodno objašnjen automatski poziv.

317 komentara na članak 'Viber: problem s aktivacijskim kodom'

Pratite komentare na članak 'Viber: problem s aktivacijskim kodom' putem RSS feeda.

 1. 02.01.2018 u 15:07h

  Dragana, isprike ako niste dobili povratni mail. Jeste isprobali sve korake rješenja u ovom vodiču, te čekali 24h između pokušaja?

 2. 02.01.2018 u 15:08h

  Pratite korake u vodiču za rješenje problema pa nam se javite putem formulara “Pitajte učitelja” na portalu ako zapnete.

 3. Slaven
  02.01.2018 u 15:17h

  pozdrav,
  imam instaliran viber posljednje dvije godine i sve je bilo u redu do 01.01. kad su mi se izbrisale sve poslane i primljene poruke. kontakti su ostali. popis poziva je također prazan. viber nije bio deinstaliran. kako vrtaiti poslane i primljene poruke i da li to ima veze s datotekom viber.zip? koristim samsung i android.
  hvala

 4. 02.01.2018 u 15:30h

  Potrebno je pričekati 24h nakon što vam bude “blokiran” Viber nakon tri pokušaja primanja koda.

 5. 02.01.2018 u 15:36h

  SLaven, gdje se nalazi ta nova datoteka viber.zip? Jeste ju možda dobili na mail prilikom korištenja ovog vodiča? https://www.ucionica.net/ostalo/viber-za-android-kako-sacuvati-poruke-2524/

 6. 02.01.2018 u 15:37h

  Nikola, jeste pokušali koristiti drugu Wi-Fi mrežu?

 7. monika
  02.01.2018 u 18:05h

  pozdrav viber na samsungu ne radi nece kod da primi zbog cega

 8. Aki lina
  03.01.2018 u 19:41h

  Halo,imam problem sa aktivacijom vibera salju mi kod ukucavam ali kazu da nije tacan a i nemogu da me nazovu samo pokazuje da je greska

 9. Jelena
  03.01.2018 u 20:47h

  Molim vas objsnite mi kako ne mogu aktivirati viber nalog. Kod mi stize ali automatski odbija kao netacna u sifra. Probala sam na drugom uredjaju i na zadnjoj verziji ali se isto desava. Koristim alcatel one touch c9 mada sad aparat ne igra ulogu. Hvala na odgovoru.

 10. Vuk
  03.01.2018 u 21:03h

  Zbog nekih problema sa javljem na viberu sam deinstalirao viber. Prilikom nove instalacije dobio sam novi kod, kad ukucam taj kod izbaci mi greska. I sacekao sam 24 sata i ponovio postupak, i dobio novi kod, ali opet kad ukucam novi kod opet izbaci da je pogresan.

 11. Anđela
  04.01.2018 u 12:47h

  Ne mogu viber da instaliram već 10 dana. Pise mi da je aktovacioni kod pogresan, pokusala sam i putem poruka i putem poziva, medjutim, uvek pise da kod nije ispravan. Hvala

 12. Sandra
  15.01.2018 u 22:02h

  Imam problem vec mesec dana ne mogu da instaliram viber. Uporno ži pise pogresna sifra i od poziva kad je unese automatski ili putem poruke ni jedan kpd nije dobar. Ne znam sta se desava uzasno me nervira.

 13. Zoran
  19.01.2018 u 14:08h

  Posle N. godine viber je prestao da radi, tj. primao sam pprije ali nije slao. Deinstalirao sam i sve pponovo

 14. Zoran
  21.01.2018 u 07:13h

  Posle N.G. viber je prestao da funkcioniše kako treba, primao je poruke ali nije slao. I sve je odradjeno više puta po uputstvu i više puta deinstalacija/instalacija ali uvek daje neispravna šifra. Uvek iznova u uvek isto. Svaki dan probam i svaki novi dan šalje novu šifru ali je svaka neispravna. Da li postoji rešenje?
  Unapred hvala.

 15. ramadan
  24.01.2018 u 09:56h

  deinstalirao sam desktop viber pa ga ponovo instalirao megjutim pri pokusaju aktivacije pojavio se tekst ,,prekoracili ste dozvoljeni broj pokusaja aktivacije ,,

 16. ramadan
  26.01.2018 u 08:32h

  pri instalacji desctop vibera sve je u redu donog momenta kada trazi da napravim skeniranje qe coda, nece da ga prihvati.pole nekoliko pokusaja normalno se blokira. viber koji koristim na iphone 5s radi bez problema.
  ne znam sta da radim.

  pozdrav

 17. Zoran Krncevic
  08.09.2018 u 18:51h

  Kako imati isti viber na dva razlicita uređaja
  Naprimjer instaliran je na HTC ONE smartphone a potpuno isto zelim imati i na tablet Lenovo 4 10

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.