Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako se registrirati na Facebook?

Kako se registrirati na Facebook?
Autor članka: Igor Kovačić
Kategorije: Internet
Datum objave: 27.12.2009

Ovo je jedno od najčešćih pitanja koje smo primili u zadnje vrijeme pa smo odlučili napraviti tutorijal na ovu temu. Registracija na Facebook je iznimno jednostavan postupak ako imate barem malo znanje engleskog jezika. U protivnom, ovdje je Učionica… ;-)

1. korak

U internet preglednik upišite www.facebook.com

2. korak

U desnom dijelu ekrana piše “Sign up”

3. korak

Pod “First Name: ” upišite Vaše ime. Npr. “Marko”
Pod “Last Name: ” upišite Vaše prezime. Npr. “Marić”

4. korak

Pod “Your Mail: ” upisite Vasu mail adresu (mora biti prava!). Npr. marko.maric@mail.com

5. korak

Pod “New Password: “ upisite lozinku koju cete koristiti za pristup facebooku.

6. korak

“I am: “ Vaš spol. Female=Ženski, Male=Muški

7. korak

“Birthday: “ Datum Vašeg rođenja.

8. korak

Klik na „Sign up“

9. korak

Slijedi provjera. Prepišite tekst sa slike i kliknite na „Sign up“

10. korak

Stigao Vam je mail. Provjerite mail i kliknite na link ispod slova: „You recently registered for Facebook. To complete your registration, follow this link: “

11. korak

Ulogirani ste!

12. korak

Sada mozete zapoceti sa pretragom za prijateljima.

Što ako zaboravite lozinku?

Na početnoj stranici (www.facebook.com) piše “Forgot password?”. Kliknite na to, a zatim u polje “Email” upišite Vašu e-mail adresu koju ste upisali tijekom registracije. Na Vaš mail stići će nova lozinka.

Što je Facebook?

Pročitajte ovdje.

319 komentara na članak 'Kako se registrirati na Facebook?'

Pratite komentare na članak 'Kako se registrirati na Facebook?' putem RSS feeda.

 1. 13.01.2014 u 12:21h

  kako da se potvdi imejl adresa na fejsu

 2. 13.01.2014 u 12:25h

  bicu vam zahvalan akomiubrzo date odgovor

 3. Vanja
  05.02.2014 u 13:54h

  Svaki put kada hocu da se ulogujem na fb izlazi mi mail i lozinka druga koji je pre par dana bio na mom racunaru. Pozadina gde su mail i lozinka su sada zute boje, kada ukucam pocetno slovo mog maila, on se vise ne pojavljuje, a kada sam pokusala da udjem na njegov fb,pojavljuje se It looks like you haven’t logged in from this device before. To help keep your account safe, please answer a few security questions i slike njegovih prijatelja koje treba da prepoznam i imenujem. Prijatelj kaze da sa svog racunara nema problema sa logovanjem. Kako to da uklonim?

 4. luka zecevic
  10.02.2014 u 17:19h

  kad sam napravio profil slao sam zahtjeve smim ljudima koje znam i odjednom zahtjevi vise ne mogu da mi se salju zbunjen sam ne znam sta da radim??!!!! :(

 5. nikola
  18.05.2014 u 18:49h

  ja samo hocu da imam facebook ja to zelim

 6. marijana trinajstić
  11.09.2014 u 09:46h

  molim vas za pomoć prvi puta mi se dogodilo da sam morala resetirati lozinku za svoj fb račun I šest puta sam pokušala promijeniti nisu mi dali jednostavno pišu svaki puta kad se javim za novu da sam pokušala previse puta.
  na fb I radim ja sam prof molim vas pomozite piše mi try later
  koliko kasnije <' evo od sinoć nisam visa a sada mi opet ne da,
  ljudi čekaju moje odgovore kako postupiti<'

 7. bojana
  05.01.2015 u 11:33h

  Sta ako imam 2 profila sa istom email adresom tj.brojem telefona,na jedan nikako ne mogu uci iako sam deaktivirala drugi,a dolaze mi poruke na messenger!sta se desava??

 8. Brankica
  08.04.2015 u 09:13h

  Ne možemo više na naš profil-od firme.Krivi smo jer smo otvorili na firmu profil.Kolegica nije znala.Onda sam ja otvorila stranicu od firme preko tog profila.Profil nam je deaktiviran valjda i ne možemo na njega i nije me ni briga ali kako da uđem na stranicu?Jer sam na nju uvijek ulazila preko profila.Da li sad moramo sve obrisati i ponovno otvoriti stranicu.I naravno ne da mi na isti mail a to mi ne odgovara.Što da radimo?

 9. jasminka
  21.05.2015 u 07:30h

  molim vas,pomoč.greškom sam pritisla nepoznatu tipku i odmah sam izbrisana sa Fejsa.Pokušavam da se reg.ne uspjevam.traži mi E-račun.Sve pokušavam,ne ide.stalno traži E-račun.ŠTO JE E-RAČUN???????????????????? pomoć i hvala.

 10. Katarina
  12.08.2015 u 22:13h

  Nije mi jasno zasto moram da dajem broj telefona da bih napravila profil.
  Zelim da napravim profil samo da bih igrala slagalicu i svaki put mi pise da treba da dam broj telefona.
  Bicu zahvalna ako bi mi neko rekao drugaciji put da udjem.

 11. vanessa
  30.11.2015 u 20:17h

  pet i po godina prijavljena facebooku ovako! mijenjanjem računala , lozinka mi je ukradena,promijenjena,nisam se mogla prijaviti! ostajem kvarna zatri facebook strane 178 prijatelja ! rečeno mi je novo prezime stavljam svoje udato prezime anica fwrković,krađa stranica,situacija jednaka,nemogučnost upisa,jer nekome tako odgovara ! napisano mi je fednom staviti kod,javljen mi je,dva broja,čitavu sam noč pisala zinke stavljene mi ,bezvezno! drugog dana situacija je bila jednaka sa kodom,oko pola noći prekinula sam! treći se puta ponovno traži kod,javljena mi opet dva broja,pribiženi mi brojevi koje moram napisati! 6 redova ukupno trideset znamenaka,traženo je da ponovno piše,kod trečeg pokušaja ponovnog pisanja,odustalasam! ispada svoje facebook stranice oko kojh sam se trudila ,ukradene lozinka ukradene,nemogučnost upisa,jer isto nekome odgovara ! ime na facebooku može biti koje želiš,međutim za moje su strane bile zainteresirane veće osobe ,lozinku također i ja se navlačim već četvrti tjedan! stvarno je neophodna pomoć!udato mi je prezime anica ferkoviĆ,pet ista situacija ! možda ima pismenih grešaka,kriva tipkovnica,iako je nova !! neophodno je uplitanje i pomoć,niti vanessasimunic,nitiaanicaferković ne prolaze dobro! zar se moramo obratiti na servis,platiti,ovdje isto ne možemo srediti ????

 12. tatjana janjic
  13.01.2016 u 16:29h

  kad ukucam email nece da prihvati na kompijuter a na telefon hoce i na lap top

 13. ljubica
  08.03.2016 u 13:34h

  da nisam vam rekla da sam pokusavala da ukucam svoju adresu i lozinku i nista ..vidim da ima jos takvih problema jos pa vas molim da mi odgovorite sta se desava to…da nemogu da udem sa lap topa na gb a sa telefona se moze ..hvala puno..

 14. Antonija Babić
  10.04.2016 u 08:35h

  jako želim imati fecebook

 15. Ljubica
  24.06.2016 u 13:08h

  Zapisala sam na papiric vas primer registracije.Ja imam 12god.,i htela bih da gledam profile mojih drugara.Registracija mi nikako ne ide od ruke.Sta da radim?
  Odgovorite mi!
  UNAPRED ZAHVALNA,LJUBICA ILIC.

 16. teta
  15.09.2016 u 16:51h

  neumem da postavim email za neke igrice

 17. Aida
  04.10.2016 u 07:12h

  Molom vas da mi pomognete. Ortvorila sam neki video sto sam dobila od prijatelja na fb.To je bio virus i mnogi moji prijatelji su ga dobili od mene onda.Promijenila sam pasword i skenirala komp. Sve bilo dobro jedan dan. Sad me izbacilo s profila i ne mogu nikako da uđem. Mjenjalasam lozinku vise puta ali nemam nikako pristup profilu. Sta da radim?

 18. BEJADIN ISENI
  08.02.2017 u 22:09h

  otvaranje facebook

 19. Slobodan
  09.06.2017 u 12:19h

  kako izabrati teritoriju ili države, gde želite da vam funkionira facebook?

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.