Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja

Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja
Autor članka: Mario Sever
Kategorije: Internet, Vijesti
Datum objave: 26.09.2013

Na internet stranicama www.enciklopedija.hr možete pronaći profesionalno uređivanu hrvatsku enciklopediju. Veliki izvor provjerenog i stručnog znanja.

Autori enciklopedija.hr projekta ističu da za razliku od otvorenih mrežnih enciklopedija kao što je npr. Wikipedia, koje teže donijeti gomilu informacija o svemu, profesionalna enciklopedija pruža sređeno i usustavljeno znanje o onome što je najvažnije.

Stranice odlikuje jednostavan dizajn koji omogućava lako pronalaženje informacija. Dovoljno je upisati pojam u tražilicu i dobiti ćete članke s traženom riječi.

ms-enciklopedija-01

ms-enciklopedija-02

Osim toga enciklopediju možete pretraživati prema područjima. Kliknite na „Područja i struke“ na dnu stranice i zatim odaberite što Vas zanima.

ms-enciklopedija-03

Za enciklopediju.hr zaslužan je Leksikografski zavod Miroslav Krleža:

Mrežna Hrvatska enciklopedija temelji se na knjižnom (tiskanom) izdanju koje je objavljeno u 11 svezaka od 1999. do 2009. godine. U tom je izdanju na ukupno 9272 stranice velikog enciklopedijskog formata objavljeno 67 077 članaka. Enciklopedija je rezultat rada 1070 autora. Hrvatska enciklopedija je izraz intelektualne sposobnosti naše sredine, prije svega njezine znanstvene zajednice, te povezanosti i integriranosti leksikografa u tu zajednicu. Ona nastavlja veliku enciklopedijsku tradiciju koju je institucionalizirao Leksikografski zavod, kakvu imaju velike europske zemlje.

U svakom slučaju hvale vrijedan projekt, nama se svidio :-) Komentirajte, kako se Vama sviđa enciklopedija.hr ?

3 komentara na članak 'Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja'

Pratite komentare na članak 'Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja' putem RSS feeda.

 1. Dado
  05.10.2013 u 19:34h

  Znao sam za enciklopediju i prije vašeg članka, fantastična je, svaka čast.

 2. enlyenstar2015
  11.11.2014 u 17:57h

  Znam svašta iz vaše enciklopedije…ako možete da stavite nešto o životinjama…životinje me jako zanimaju…sve enciklopredije o životinjama sam prelistala…molim vas ako možete…:) LOVE HR.encikloPEDIJA

 3. enlyenstar2015
  11.11.2014 u 17:59h

  Ja sam išla u Australiju i saznala sam nešto o životinjama. Mogu li vam poslati link o životinjama iz Austalije ako prihvatate? … :-)

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.