Skoči na sadržaj

Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Na internet stranicama www.enciklopedija.hr možete pronaći profesionalno uređivanu hrvatsku enciklopediju. Veliki izvor provjerenog i stručnog znanja.

Enciklopedija.hr – odličan izvor znanja
Photo credits: Pixabay


Autori enciklopedija.hr projekta ističu da za razliku od otvorenih mrežnih enciklopedija kao što je npr. Wikipedia, koje teže donijeti gomilu informacija o svemu, profesionalna enciklopedija pruža sređeno i usustavljeno znanje o onome što je najvažnije.

Stranice odlikuje jednostavan dizajn koji omogućava lako pronalaženje informacija. Dovoljno je upisati pojam u tražilicu i dobiti ćete članke s traženom riječi.

ms-enciklopedija-01

ms-enciklopedija-02

Osim toga enciklopediju možete pretraživati prema područjima. Kliknite na „Područja i struke“ na dnu stranice i zatim odaberite što Vas zanima.

ms-enciklopedija-03

Za enciklopediju.hr zaslužan je Leksikografski zavod Miroslav Krleža:

Mrežna Hrvatska enciklopedija temelji se na knjižnom (tiskanom) izdanju koje je objavljeno u 11 svezaka od 1999. do 2009. godine. U tom je izdanju na ukupno 9272 stranice velikog enciklopedijskog formata objavljeno 67 077 članaka. Enciklopedija je rezultat rada 1070 autora. Hrvatska enciklopedija je izraz intelektualne sposobnosti naše sredine, prije svega njezine znanstvene zajednice, te povezanosti i integriranosti leksikografa u tu zajednicu. Ona nastavlja veliku enciklopedijsku tradiciju koju je institucionalizirao Leksikografski zavod, kakvu imaju velike europske zemlje.

U svakom slučaju hvale vrijedan projekt, nama se svidio :-) Komentirajte, kako se Vama sviđa enciklopedija.hr ?

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 3

Ostavite svoj komentar

 1. enlyenstar2015
  11.11.2014 u 17:59h

  Ja sam išla u Australiju i saznala sam nešto o životinjama. Mogu li vam poslati link o životinjama iz Austalije ako prihvatate? … :-)

 2. enlyenstar2015
  11.11.2014 u 17:57h

  Znam svašta iz vaše enciklopedije…ako možete da stavite nešto o životinjama…životinje me jako zanimaju…sve enciklopredije o životinjama sam prelistala…molim vas ako možete…:) LOVE HR.encikloPEDIJA

 3. Dado
  05.10.2013 u 19:34h

  Znao sam za enciklopediju i prije vašeg članka, fantastična je, svaka čast.