Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Dizajniraj.com – servis sa dizajn natječaje

Dizajniraj.com – servis sa dizajn natječaje
Autor članka: Igor Kovačić
Kategorije: Dizajn, Internet
Datum objave: 12.02.2011

Za povoljnu cijenu se može dobiti velika količina raličitih radova za logotip, web stranicu i sl. Svi registrirani dizajneri mogu sudjelovati u svim natječajima, sa neograničenim brojem radova po svakom natječaju.

Postoje dvije vrste natječaja, a to su garantirani i negarantirani. Za obje vrste natječaja kreator je obavezan odabrati pobjednički rad.

Kod garantiranog natječaja puni iznos nagrade se uplaćuje unaprijed i nakon proglašenja pobjednika Dizajniraj.com isplaćuje nagradu dizajneru koji je pobijedio, umanjenu za proviziju od 10%.

Za negarantirani natječaj kreator natječaja nije dužan isplatiti nagradu pobjedniku, međutim u tom slučaju ne može koristiti niti jedan od pristiglih radova na tom natječaju.

Kreator natječaja

Za sve natječaje prije objavljivanja, kreator natječaja mora uplatiti ulaznu naknadu, koja ovisi o vrsti natječaja i tek nakon uplate natječaj se objavljuje na stranici, te dizajneri mogu početi sa radom.

Postupak kreiranja natječaja je sljedeći:
Korisnik se najprije mora registrirati, a nakon toga može odabrati link Kreiraj natječaj.

Naravno, korisnik treba biti logiran, te može krenuti ispunjavati potrebne podatke.

Prvi odabir je vrsta natječaja. Idući korak su detalji natječaja, naziv, duži i kraći opis, što se traži, a što se ne traži.

Nakon toga slijedi visina nagrade. Po defaultu je odabrana minimalna dozvoljena nagrada, dok visina nagrade nije definirana i nema limita. Moguće je dati do 5 nagrada. Ovdje se odabire da li je natječaj garantiran ili ne.

Zatim dolaze dodatne opcije natječaja, njegovo trajanje, koje je po defaultu 7 dana, te tri nadogradnje natječaja (privatni, podebljani naziv i istaknuti natječaj).

U idućem koraku slijedi provjera i potvrda kreiranja natječaja.

Nakon toga kreator natječaja će primiti mail sa obavijesti o uplati ulazne naknade ili cijelog iznosa nagrade, ukoliko se radi o garantiranom natječaju.

Dizajner

Dizajneri se također prije korištenja servisa trebaju registrirati, te zatim logirati na stranici da bi mogli sudjelovati u natječajima.

Odabirom linka Uključi se u natječaj izlistavaju se trenutno aktivni natječaji. Nakon odabira jednog natječaja, mogu se pregledavati svi pristigli radovi, komentari i ocjene. Ocjene za radove daje kreator natječaja, te dizajneri, da bi na taj način olakšali kreatoru natječaja odabir potencijalno najboljeg rada.

Klikom na link postavi natječaj, dizajner može uploadati svoj dizajn, koji je nakon toga vidljiv svima koji gledaju taj natječaj.

Na svakom natječaju postoji link Prijavi natječaj, koji služi tome da se može prijaviti dizajnera, ukoliko je došlo do kršenja pravila servisa.

Ukratko

Dizajniraj.com koristi dizajnerima da zarade, a kreatorima natječaja da za mali iznos novca dobiju mnogo jedinstvenih rješenja.

Posjetite Dizajniraj.com na adresi www.dizajniraj.com.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Dizajniraj.com – servis sa dizajn natječaje' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.