Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako sačuvati mailove iz Outlook express-a?

Kako sačuvati mailove iz Outlook express-a?
Autor članka: Igor Kovačić
Kategorije: Ostale aplikacije
Datum objave: 21.12.2009

U ovom kratkom tutorijalu pokazati ćemo kako spremiti mailove iz Outlook Express-a. Razlog zbog kojeg Vam ovo može zatrebati je ukoliko selite mailove na novo računalo ili ukoliko planirate reinstalaciju Vašeg operativnog sustava.

Napomena: Postupak vrijedi isključivo za Windows XP
Prvi korak je otvoriti Windows Explorer.

Najlakše ga je otvoriti tako da kliknete na “start”, “run” i upišete “explorer”, a zatim kliknete na “OK”.
Kopirajte sljedeću adresu u Address bar:

C:\Documents and Settings\Korisnik\Local Settings\Application Data\Identities\{8E462109-3BE4-4456-BE4A-7BF26A776F08}\Microsoft\Outlook Express
Napomena: “Korisnik” iz adrese zamjenjujemo sa nazivom Vašeg korisničkog profila (ovaj dio možete pročitati u “User Accounts” iz Control Panela)
Otvoriti će se sljedeći prozor:

Kopirajmo fileove Inbox(.dbx) i Sent Items(.dbx) na sigurno (CD, DVD, stick ili drugu particiju na Vašem računalu).

Postupak koji se izvodi na novom ili na novo instaliranom računalu je identičan ovome, jedina razlika je u tome što sada kopiramo prije pohranjene podatke na ovu lokaciju.
Napomena: Do lokacije možemo doći i klikanjem na foldere iz My Computera ali “hidden” (skrivene) datoteke i direktoriji moraju biti vidljivi. To možete namjestiti u Control panel->Folder Options->View->Kružić na “Show hidden files and folders”->OK

Ukoliko ne možete doći do navedene lokacije sljedeći niz znakova nije isti: “{8E462109-3BE4-4456-BE4A-7BF26A776F08}” i molimo Vas da pročitate napomenu iznad.

Uživajte ;-)

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Kako sačuvati mailove iz Outlook express-a?' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.