Kako obrisati grupu na Viberu

Često smo sudionici mnogobrojnih grupnih razgovora u Viber aplikaciji, što može biti naporno kad mobitel konstantno i neprekidno “zvrnda”. Ako želite obrisati grupu na Viberu, napustiti ju i stati na kraj silnim grupnim porukama, slijedite korake u nastavku.

Obrišite grupu / izađite iz grupe s početnog chat ekrana

Otvorite chat info ekran tako da povučete preko grupe prstom ulijevo. Ponudit će vam se opcija Pin, Mute/Unmute i Delete (obriši).

Kada pritisnete Delete (obriši), ponudit će vam se opcija Leave and Delete (napusti i obriši) te pritisnite na nju.

Ovom radnjom ćete obrisati Viber grupu iz svog chat historyja i napustiti grupu, a grupa će normalno nastaviti bez vas.

Grupu možete obrisati i tako da uđete u grupu iz početnog chat izbornika, pritisnete na gumb menu na vrhu ekrana i odaberete opciju Leave and Delete (napusti i obriši).

Ovdje možete i obrisati sve poruke unutar grupe, ukoliko ste se predomislili i ne želite ju napustiti, a broj poruka i fotografija u njoj vam opterećuje memoriju mobilnog uređaja.

Pritiskom na Clear chat će vam se obrisati svi razgovori i fotografije unutar grupe, međutim i dalje ćete biti sudionik tog grupnog razgovora.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Kako obrisati grupu na Viberu' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.