Skoči na sadržaj

Gdje kupiti dnevnu parkirališnu kartu u Zagrebu

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Kad već unaprijed znate da ćete nešto obavljati više sati i produžavanje parkinga vam je tlaka, iskoristite opciju kupnje dnevne parkirališne karte i riješite se barem jedne brige, auta.

Gdje kupiti dnevnu parkirališnu kartu u Zagrebu

U ovom vodiču ćemo navesti gdje je sve moguće kupiti dnevnu parkirališnu kartu, a i pokazati vam kako koristiti aplikaciju ZgPark.

Gdje mogu kupiti dnevnu parking kartu

Kao korisnik javnog parkirališta u gradu Zagrebu parkirališnu dnevnu kartu možete kupiti na prodajnim mjestima Tiska i iNovina, a možete ju zatražiti pa preuzeti s nalogom za plaćanje od osobe ovlaštene od strane organizatora parkiranja.

Budući da je moguće da se uvjeti i ovlaštena prodajna mjesta ponekad promijene, dobro se informirati na web stranicama ZagrebParkinga.

Cijene dnevne karte su:

Dnevnu kartu možete platiti i preko ZgPark aplikacije, a postupak pokazujemo u nastavku.

Aplikacija ZgPark

Preuzmite aplikaciju ZgPark  u App Storeu za iPhone i Google Playu za Android, instalirajte ju i otvorite.

Pritisnite Register new account (Registriraj novi korisnički račun), zatim unesite tražene podatke (možete samo obvezne, označene zvjezdicom), prihvatite uvjete korištenja i kliknite Register account (Registriraj korisnički račun).

Na e-mail adresu koju ste unijeli će stići aktivacijski kod, unesite ga te kliknite Activate (Aktiviraj).

Osmislite PIN koji će se sastojati od 3 do 6 znamenaka (i svakako ga zapamtite jer će vam biti potreban za ulazak u aplikaciju) pa pritisnite Confirm (Potvrdi).

Slijedi unos vozila (Add vehicle) pa unesite registarsku oznaku (format primjerice ZG1234HR), zatim u polje Vehicle description (Opis vozila) unesite model i marku, zatim kliknite Add (Dodaj). Vozila možete naknadno dodavati i brisati u aplikaciji po potrebi.

Karticu putem koje ćete plaćati parking možete dodati u ovom koraku, a možete i preskočiti pa nakadno dodati po potrebi, a plaćati možete s Visom, MasterCardom, Maestrom, American Expressom i Dinersom.

Kad ste ušli u aplikaciju, pritiskom na Buy hourly permit (Kupi satnu parking kartu) možete kupovati parkirališne karte za sve zone pa odaberite odgovarajuću, odaberite prethodno uneseno vozilo, broj sati i potvrdite kupnju pritiskom na Buy (Kupi).

Plaćanje dnevne karte i kazne kroz ZgPark

Ako niste pravovremeno platili parkirališnu kartu pa ste na vjetrobranu zatekli kaznu odnosno dnevnu parkirališnu kartu, ili ste ju zatražili od nadležne osobe pa dobili nalog za plaćanje, iznos možete podmiriti u aplikaciji.

Sve što trebate jest u aplikaciji pritisnuti DAILY PERMIT (Dnevna karta) i skenirati barkod s uplatnice ili unijeti broj karte.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi