Skoči na sadržaj

Kako prijaviti nasilje i zlostavljanje

Prijava nasilja može biti izuzetno stresna za žrtvu i izazivati ogroman strah te tjerati na preispitivanje u koga zapravo imamo povjerenja.

Kako prijaviti nasilje i zlostavljanje

Ako ste žrtva nasilja u obitelji, nasilje možete prijaviti policijskoj postaji, državnom odvjetništvu ili centru za socijalnu skrb, ali mi ćemo se ovdje koncentrirati na neprofitnu organizaciju koja pruža pomoć žrtvama nasilja koje nije ograničeno samo na nasilje u obitelji, već i na ono danas veoma rašireno, nasilje na internetu, govor mržnje, diskriminaciju i sl. U nastavku navodimo na koji način prijaviti nasilje, uznemiravanje, maltretiranje, neprimjeren sadržaj na internetu i td.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu vodeća je organizacija koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta.”

Osnivači su Centra za sigurniji internet koji omogućuje anonimne prijave nasilja, a obratiti im se možete na besplatni broj telefona 0800 606 606, svakim radnim danom od 08:00 do 20:00 sati te dobiti pomoć, podršku i savjet.

Za sve oni koji nisu u mogućnosti telefonski razgovarati iz bilo kojeg razloga, nasilje možete prijaviti i pomoću online obrasca na njihovim web stranicama pritiskom na ovaj link.

Ukoliko se pitate:

  • kako prijaviti materijale sa seksualnim zlostavljanjem djece
  • kako prijaviti govor mržnje
  • kako prijaviti slučaj seksualnog zlostavljanja djece
  • kako prijaviti trgovinu djecom
  • kako prijaviti rasnu i drugu diskriminaciju
  • kako prijaviti neprimjerenu online komunikaciju s djetetom (chat)
  • kao prijaviti nasilje na internetu

koristite obrazac, tzv. Hotline za anonimnu prijavu na web stranicama Centra za sigurniji internet.

Recimo ne nasilju, prijavimo počinitelje i zaštitimo našu djecu!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi