Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako promijeniti sliku radne površine u Windows 7?

Kako promijeniti sliku radne površine u Windows 7?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Operativni sustavi
Datum objave: 10.05.2010

U ovom video tutorijalu ćemo pokazati kako postaviti Vama najdražu sliku ili slike kao pozadinu radne površine. Tutorijal se odnosi na Windows 7.

4 komentara na članak 'Kako promijeniti sliku radne površine u Windows 7?'

Pratite komentare na članak 'Kako promijeniti sliku radne površine u Windows 7?' putem RSS feeda.

 1. milica
  27.07.2011 u 16:51h

  kada pretisnem desni klik bilo gde na radnu povrsinu, da bih promenila pozadinu ne izlazi mi kiomanda Personalize…sta trebam da uradim u tim slucaju? hvala

 2. VUKADIN
  29.09.2016 u 14:40h

  poštovani,pokušavam promeniti pozadinu desktopa,na način kako ste opisali,ali prilikom ponovnog uključenja ponovo se na desktopu pojavljuje crna pozadina sa svim ikonicama.Komjuter ima Windows7,sve funkcioniše kako treba ,internet ,ama baš sve ,ali mi je pozadina uvek crna.KAKO DA JE PROMENIM I DA ONA OSTANE UVEK SA IZABRANOM SLIKOM.ZNAČI JOŠ JEDNOM MOLIM VAS,VAŠIM POSTUPKOM PROMENIM SLIKU POZADINE,I ONA TRAJE SAMO TOLIKO DOK JE KOMJUTER UKJLJUČEN,KADA SE ISKLJUČI I PONOVO UKLJUČI ONDA MORAM SVE PONOVO,ZATO ŠTO JE POZADINA PONOVO CRNA.UNAPRED HVALA.

 3. Milenko
  19.05.2017 u 22:55h

  kako postaviti sliku na co ekran radne površine.kada je postavim nije preko celog ekrana što znači kako da je povećam

 4. 22.05.2017 u 10:13h

  Milenko, ovisno o tvojoj verziji Windowsa, potrebno je u postavkama pozadine odabrati na koji način će biti prikazana pozadina – originalna rezolucija ili razvučena? Javi nam se na putem formulara pitaj učitelja pa ćemo riješit:)

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.