Skoči na sadržaj

Tri najbolja izvora besplatnih slika za web i posao

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Koliko ste puta čuli kako slika govori tisuću riječi? Vjerujem puno puta i to zato što je to istina. U ovom vodiču saznajte gdje pronaći milijune riječi, odnosno slika koje su besplatne, izgledaju profesionalno i slobodno ih možete koristiti za svoj web i/ili posao na legalan način.

Tri najbolja izvora besplatnih slika za web i posao
Photo credits: Pixabay

Imate super sadržaj za svoj web shop ili možda za newsletter ili za web stranicu koja će vam sigurno donijeti novac, ali nedostaju vam slike. Kupnja slika može biti dosta "skup sport", ali isto tako postoje izvori profesionalnih slika koje se smiju koristiti u komercijalne iliti poslovne svrhe, i to bez ikakvog specijalnog dopuštenja autora.

U nastavku saznajte gdje možete pronaći takve slike - doslovce pričamo o stotinama tisućama (milijunima?) takvih slika.

Dodatno, nećemo sada ulaziti u demistifikacije i razlike između fotografija i slika kao pojmova (nisu sinonimi!), već ćemo se koncentrirati na ono glavno - kako pronaći besplatne slike koje možemo koristiti u poslovne svrhe na legalan način.

Na što trebam paziti?

Jako je važno da prije bilo kakve upotrebe nečije slike, bez obzira na izvor provjerite smijete li to činiti, odnosno možete li javno koristiti (u poslovne svrhe) s dopuštenjem autora. Je li to uopće legalno?

Nikako nemojte preuzimati i koristiti slike, primjerice s tražilice Google (Images) – to su uglavnom (velika većina) slike koje su zaštićene autorskim pravima i možete vrlo lako upasti u nevolje s pravne strane ako ne koristite takav sadržaj na legalan način.

Tri najbolja izvora besplatnih slika

  1. Pixabay.com

  2. Unsplash.com

  3. Pexels.com

VAŽNO: bez obzira na naše preporuke i na ovaj vodič, molimo da se informirate imate li pravo koristiti navedene sadržaju u poslovne svrhe.

 

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi