Skoči na sadržaj

Kako kupovati preko ABOUT YOU

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Trend online kupnje je već dugo prisutan u Hrvatskoj i svijetu, a ABOUT YOU je jedan od noviteta na hrvatskom tržištu. Radi se o isključivo online trgovini sa širokom modnom ponudom te mnoštvom brendova koji do sada nisu bili prisutni na našem tržištu.

Kako kupovati preko ABOUT YOU

Do sada smo već pisali o sličnim online trgovinama poput Asosa, AliExpressa, eBaya, a u ovom tekstu ćemo vam pokazati kako se registrirati na ABOUT YOU, koji su benefiti kupnje preko ovog shopa, kako naručiti i platiti paket te kako napraviti povrat robe koja nam ne odgovara.

ABOUT YOU nudi određene benefite kojima si je svakako osigurao dio kupaca, posebno onih koji ne vole plaćati cijene dostave, pa tako imamo:

 • besplatnu dostavu i povrat robe
 • mogućnost plaćanja pouzećem i kreditnim karticama
 • relativno brzu dostavu (3-5 radnih dana)
 • praćenje pošiljke 24 sata nakon potvrde narudžbe
 • mogućnost povrata robe čak 100 dana (naravno, roba ne smije biti korištena)

Partner preko kojeg šalju pošiljke je Hrvatska Pošta.

Telefonski broj na koji možete kontaktirati Službu za korisnike je 0800 222 860, a mailom ih možete kontaktirati na sluzbazakorisnike@aboutyou.hr. U nastavku ćemo proći kako se registrirati i kako kupovati preko ovog servisa.

Kako se registrirati na ABOUT YOU

Idite na https://www.aboutyou.hr.

U gornjem desnom dijelu ekrana kliknite na ikonu čovječuljka, zatim odaberite Novi kupac (ako ste ove korake već odradili, odaberite Prijava).

Odaberite način registracije (Facebook, Apple ili e-mail) te upišite tražene podatke, slijedite korake i potvrdite izradu korisničkog računa.

Pretraživati možete pomoću tražilice, kategorija i filtera. Odaberite proizvod koji želite, boju i veličinu te ga dodajte u košaricu.

Za nastavak pritisnite Završi narudžbu.

Upišite tražene podatke – titula, ime, prezime, ulica i kućni broj, poštanski broj, grad i datum rođenja, provjerite na desnoj strani ekrana narudžbu još jednom i za potvrdu pritisnite Dalje na načine plaćanja.

Platiti možete pouzećem, VISA kreditnom karticom ili MasterCardom. Za nastavak pritisnite Dalje na pregled narudžbe.

Kad ste odabrali način plaćanja i upisali tražene podatke, pritisnite Dalje za završetak kupnje (ako ste izabrali plaćanje pouzećem, pritiskom na Dalje obvezujete se na plaćanje). Još jednom ponavljamo – dostava je besplatna.

Na mail će vam stići potvrda narudžbe s navedenim rokovima dostave te brojem pošiljke za praćenje putem HP-a.

Kako napraviti povrat na ABOUT YOU

Ako vam dostavljeni proizvod ne odgovara, ne brinite, povrat je besplatan.

Sve što trebate jest pristupiti svom korisničkom računu i odabrati Narudžbe, zatim kliknete na narudžbu koju želite vratiti. Izlistat će se svi podaci vezani na tu transakciju, a ispod teksta možete pronaći gumb Vrati proizvod.

Unesite ime, prezime i IBAN (za plaćanje pouzećem, moguće je da u slučaju plaćanja kreditnim karticama iznos povrata uplaćuju na kreditnu) te slijedite korake.

Ispunite Dokument o povratu koji ste dobili s narudžbom i umetnite ga u paket. Paket možete odnijeti u bilo koji poštanski ured HP-a i besplatno ga vratiti, a možete i naručiti preuzimanje s vaše kućne adrese.

Za nekoliko dana primit ćete potvrdu povrata putem navedene mail adrese te će vam kroz maksimalno 14 dana iznos biti vraćen.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 1

Ostavite svoj komentar

 1. Dobro informiran kupac
  13.04.2021 u 16:39h

  Ne znam što vas navidi da o AboutYou-u pišete strogo afirmativno. Ja s njima upravo imam izrazito negativno iskustvo. Nakon nekoliko malih kupovina 11.4. sam naručila 5 artikala za 432kn. Potvrdu narudžbe od njih nisam dobila, niti se ta moja narudžba, za razlikuod svih ostalih vidi na Mom računu na njihovoj mrežnoj stranici. Dakle, ugovor nije sklopljen, oni nemaju obavezu isporuke, ali su s moje kartice naplatili 432kn= ČISTA LOPOVSKA POSLOVNA PRAKSA. 12.4. sam naručila 2 artikla za 194kn ali sam je ubrzo stornirala (nakon sat.dva). Odgovorili su da ne mogu stornirati, što se protivi ptravilima o online trgovini.Naplatili su 194kn. Sad sam im napisala oštru reklamaciju i tražim povrat obaju iznosa, a storniranje druge narudžbe pod svaku cijenu.
  Članica HZUP-a i mr.sc (marketinga)
  P.S. Ne ugrožavajte svoj glas zagovaranjem nepoštene tvrtke