Skoči na sadržaj

Kako saznati WiFi lozinke

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Danas smo toliko navikli na mobilni internet da nam je svakodnevno funkcioniranje bez njega teško zamislivo. No zacijelo ste se našli u situaciji gdje bi vam besplatna WiFi veza dobro došla, posebno u slučajevima kada putujete izvan države pa mobilni internet nije najpovoljnija opcija. Jedno od rješenja su aplikacije koje sadrže bazu podataka s informacijama o imenima WiFi konekcija i pripadajućim lozinkama. Saznajte više o tome u nastavku.

Kako saznati WiFi lozinke
Korak 1

Gdje pronaći aplikaciju

Jedna takva aplikacija je „WiFi Map“ koju u verziji za Android uređaje možete pronaći na:
https://play.google.com/store/apps/details?id=io.wifimap.wifimap&hl=hr
ili za Apple uređaje na:
https://itunes.apple.com/us/app/wifi-map-scan-get-fast-internet/id548925969?mt=8

Korak 2

Kako aplikacija radi?

Aplikacija radi na način da koristi veliku bazu korisnika koja međusobno dijeli informacije o WiFi mrežama i kako se spojiti na njih. Odmah se može primijetiti kako su najčešće mreže ponuđene od strane poslovnih objekata poput kafića, no postoji i značajan broj privatnih pristupa internetu.

Vi kao korisnik također možete podijeliti informacije o svojem WiFi-u, no pozivamo na oprez! Internetski promet možda plaćate po napravljenom prometu, ili s druge strane netko može iskoristiti vašu lokaciju za ilegalne radnje. Sve objavljene konekcije se spremaju s geolokacijskom informacijom koja se prikazuje na interaktivnoj karti, tako da možete vidjeti koliko ste udaljeni od neke od WiFi mreža i gdje se one nalaze, te kojeg su tipa.

Korak 3

Kako instalirati aplikaciju (Android verzija)

Posjetite Google Play na svojem android uređaju, te u tražilicu upišite WiFi Map.

Na slici iznad je tražena aplikacija na prvom mjestu, odaberite ju te pritisnite tipku INSTALIRAJ.

Nakon toga kreće postupak preuzimanja i instalacije aplikacije.

 

Pokrenite aplikaciju

Nakon što ste instalirati WiFi Maps, pokrenite aplikaciju.

Prilikom prvog pokretanja aplikacije morate proći kroz inicijalni postupak prikazan u iduće tri slike u kojem vas aplikacija bolje upoznaje s nekim svojim funkcionalnostima. Potrebno je jednostavno prelaziti korake pritiskom na tipku Next (Dalje).

Korak 4

Prikaz WiFi konekcija po geolokaciji

Nakon toga će aplikacija tražiti vaše dopuštenje da sazna geo-lokaciju kako bi mogla prikazati WiFi konekcije u vašoj blizini.

Nakon toga ste spremni za korištenje aplikacije WiFi Map s kojom ćete moći pristupiti preko 100 milijuna WiFi konekcija.

Pritiskom na jednu od WiFi mreža, otvara vam se prozor s njenim detaljima, podacima o lokaciji i na kraju lozinkom za pristup.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi