Skoči na sadržaj

QuBit konferencija Beograd 2017

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Konferencija QuBit Cyber sigurnost je događaj koji okuplja profesionalce iz svijeta cyber sigurnosti, te je vodeći događaj o cyber sigurnosti u regiji koji ovog listopada dolazi u Beograd, Srbiju, od 18. do 19.10.2017.

QuBit konferencija Beograd 2017
Photo credits: Unsplash

Društvene mreže su nerazdvojni dio svakodnevnog života, no budite oprezni! To nije samo idealan način za uspostavljanje i održavanje veza između ljudi, već je i savršeno lovište za sve nelegalne aktivnosti.

 

 

Ljudi su potencijalno ranjivi na društvenim mrežama, najviše zbog ljudskog povjerenja. Cyber prijetnju ne čini više samo klikanje na neku poveznicu (link) ili preuzimanje opasnog sadržaja. Danas postoje mnoge nove vrste opasnosti, kao što su zaraženi oglasi, malware, ransomware, a i sve ostale vrste opasnosti koje mogu naštetiti digitalnom zdravlju korisnika. Kada se kriminalcima omogući pristup zaraženom računalu, to je kao da imaju pristup cijelom vašem sustavu. Moguća je instalacija specijaliziranog softvera za čitanje i spremanje korisničkih imena i lozinki. Aleksandar Mirković, koji obnaša funkciju CISO u Opportunity Banka u Srbiji, je govornik na QuBit konferenciji u Beogradu 2017., te će pokazati na koji način je moguće doći do cjelovite kontrole nad tuđim bankovnim računom ili nad tvrtkinim resursima znajući samo detalje žrtvinog twitter profila. Je li uistinu moguće uspostaviti cjelovitu kontrolu samo pomoću društvenog inženjeringa, trojanaca i pomoću nekih uobičajenih sigurnosnih tehnika kako biste ostali nad kontrolom žrtve zauvijek?

Cyber sigurnost nije samo ograničena na društvene mreže i na njihovu privatnost. Tijekom dva dana, 18. i 19.10.2017. godine, na QuBit konferenciji 2017 u Beogradu fokus će biti na svim najvažnijim područjima i temama u cyber sigurnosti, kao što su: obavještajne, tehničke suradnje, uspostavljanje bolje komunikacije i vještina u području cyber sigurnosti na međunarodnom nivou, pravne i organizacijske informacije. Govornici će prikazati praktične primjere kroz studije slučajeva, te će biti održane rasprave na mnoge zanimljive teme.

Vladisla Iliushin, Avast Hacker iz Češke, će otvoriti tehnički i obavještajni dio konferecije prikazujući demo uživo ciljajući na “mračnu stranu” IoT tehnologije. Koliko je lako imati kontrolu nad takvim uređajima udaljenim pristupom? Zašto EU zakoni kasne? Zoran Živković će se fokusirati na mogućnost terorističkih aktivnosti u Cyber sigurnosti nad zapadnim dijelom Balkana. U kakvom je stanju cyber sigurnost na zapadnom Balkanu, koliko je spreman i koliko se može dobro obraniti? Trebamo li se brinuti?

Posljednji dio drugog dana konferencije će biti posvećen pravnim i organizacijskim temama. Otvorena rasprava o GDPR – osobni krug podataka, na kojoj će prisustvovati Ljubica Pendaroska, predsjednik Cyber sigurnosti, korporativne sigurnosti i upravljanje rizicima Initiative-C3I. Glavna pitanja na koje ćete dobiti odgovor su: U kojim slučajevima se podaci tretiraju kao osobni podaci? Što se događa ako niste usklađeni s novom regulativom? Dodatna rasprava će biti usmjerena na IoT i mrežnu forenziku APT napada.

Posjetite QuBit konferenciju Beograd 2017 i sanajte sve o najnovijim temama i vijestima u cyber sigurnosti. Uključite se u vrijednu priliku za druženjem, građenjem novih profesionalnih odnosa, te doživite konferenciju bez prodajnih prezentacija.

Kako biste si osigurali mjesto, molimo registrirajte se ovdje: http://belgrade.qubitconference.com/register/. Ako ste tehnički ekspert ili inženjer, pogledajte jedan od praktičnih treninga uživo koje drži Ladislav Baco iz CSIRT Slovačka. Trening “Malware Analysis for Beginners” će vas naučiti kako da izradite vlastito testno okruženje ili labos za analizu malwarea uz minimalne troškove, te da shvatite principe i pravila koja se kriju iza cijelog analitičnog procesa.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi