Skoči na sadržaj

Kako napraviti sigurnu i lako pamtljivu lozinku

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Svi znamo da su lozinke neophodne i da ih trebamo za sve moguće servise i aplikacije koje koristimo. Važnost kvalitetne, neprobojne lozinke nam je konstantno naglašavana, što putem medija nakon raznih sigurnosnih proboja poput, primjerice, e-mail korisničkih računa ili servisa za plaćanje, tako i putem službi i vlasnika platformi čiji smo korisnici.

Kako napraviti sigurnu i lako pamtljivu lozinku

No, kako napraviti dobru i sigurnu lozinku, a da je uspijemo zapamtiti? Pokazat ćemo u nastavku.

U suradnji s Centrom za sigurniji internet i Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu donosimo vam kratak video sadržaj s kratkim savjetima kako napraviti sigurnu i lako pamtljivu lozinku. Za one koji lakše prate pisani sadržaj, sve o lozinkama i kako ih kreirati mogu pronaći na ovom linku.

Edukativna platforma za roditelje i učitelje Sini.hr nam donosi pregršt edukativnog sadržaja koji može pomoći u vezi razumijevanja tehnologija, igara i platformi koje djeca koriste pa se tu mogu pronaći odgovori na pitanja poput što je TikTok blackout challenge, na što trebamo paziti ako djeca koriste Roblox te pronaći informacije o mnogim aktualnim opasnostima koje vrebaju na internetu i sl.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi