Skoči na sadržaj

Ugovorite policu putnog osiguranja online

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ako idete na skijanje ili putujete bilo gdje u inozemstvo, osigurajte se policom putnog zdravstvenog osiguranja i izbjegnite izrazito visoke troškove liječenja. Premije putnog osiguranja su često vrlo povoljne, a možete ugovoriti razna pokrića koja ljudima koji često putuju mogu biti od velike pomoći, poput pokrića za izgubljenu ili oštećenu prtljagu, asistencije ukoliko putujete automobilom pa do standardne nezgode.

Ugovorite policu putnog osiguranja online

Osiguravajućih kuća na našem tržištu ima jako puno i teško se odlučiti za pojedinu kuću kojoj ćemo ukazati povjerenje. Kako je visina premije često preduvjet, u našem vodiču ćemo za primjer uzeti često najjeftinije putno osiguranje koje možete ugovoriti online.

Ugovaranje police putnog osiguranja

Mi smo za potrebe ovog vodiča odabrali Croatiu jer nam se čini relativno povoljna pa idite na ovaj link.

Ugovaranje police se sastoji od 6 koraka – osnovnih podataka o putovanju, odabira pokrića koje naravno utječe na visinu premije, upisivanja podataka o ugovaratelju osiguranja, upisivanja podataka o osiguranicima, rekapitulacije odabranih parametara te naplate.

Policu možete ugovoriti i platiti online u svega par minuta, a samim time što koristite webshop, ostvarujete određene popuste.

Korak 1

Osnovni podaci

Odaberite točne datume početka i kraja osiguranja, odnosno prvog i zadnjeg dana putovanja.

Zatim odaberite način osiguranja – individualno za pojedinu osobu, obiteljsko (može biti bračni par, roditelji i djeca do 28. godine) ili grupno (može za 3 i više osoba).

Odaberite vrstu osguranika – Hrvatski ili strani državljani, a ako vam nije jasno, opis stavke će se pokazati kad mišem prijeđete preko nje.

Sljedeće odaberite destinaciju i označite hoće li se osiguranici baviti sportom, i ako da, na koji način. Primijetit ćete, naravno, skok u visini premije čim označite da ćete se baviti sportom. Svakako pročitajte sve napomene. Za nastavak stisnite Dalje.

Korak 2

Odabir pokrića

Slijedi odabir pokrića, odnosno iznos osiguranja za bolest ili nezgodu.

Možete odabrati (i ne morate) i dodatno osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti, osiguranje prtljage, Croatia Asistenciju koja pokriva troškove pomoći na cesti nastali u slučaju nezgode/prometne nesreće, nepažnje pri rukovanju vozila, tehničke neispravnosti vozila i vanjskog utjecaja koji je onemogućio kretanje vozila te dodatno kasko AUTO-PUT koje pokriva štetu na vozilu nastalu za vrijeme putovanja od rizika sudara, udara, prevrnuća, iskliznuća, krađe vozila, pada predmeta na vozilo, požara, udara groma, tuče, oluje te snježne lavine.

Uzmite u obzir da sva dodatna osiguranja dižu visinu premije osiguranja.

Korak 3

Upis ugovaratelja i osiguranika

Odaberite fizičku ili pravnu osobu koja je ugovaratelj osiguranja te unesite sve tražene podatke. Svakako unesite ispravnu e-mail adresu kojoj imate pristup, budući da će vam polica i svi popratni dokumenti stići na nju.

Kvačicom označite prihvaćanje uvjeta i obrade osobnih podatka u polju Prihvaćam te pritisnite Dalje.

U koraku Osiguranici bit će već naveden ugovaratelj, a nove osiguranike dodajete pritiskom na zeleni gumb Spremi osiguranika te unosite ime, prezime i datum rođenja.

 

Korak 4

Rekapitulacija

U koraku rekapitulacija bit će navedeni svi detalji ugovora osiguranja poput početka i datuma isteka osiguranja, trajanje, način osiguranja, popis osiguranika, destinacija, eventualno bavljenje sportom i sl.

Na desnoj strani ekrana cijelo vrijeme se ispisuje visina premije određena odabranim vrstama pokrića i dodatnih osiguranja. U svakom trenutku se možete vratiti na korak Odabir pokrića i izmijeniti pokrića i dodatna osiguranja te će se i premija automatski korigirati.

Korak 5

Naplata

Stigli ste do zadnjeg koraka i sad slijedi naplata, a Croatia vrši kartično plaćanje putem CorvusPay sustava.

Policu možete platiti American Expressom, MasterCardom, Maestrom, Visom, Dinersom i Discover karticom.

Za nastavak do odabira plaćanja pritisnite Dalje.

Na idućem ekranu odaberite karticu, unesite broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka (format mjesec/godina) te CVV kod te način plaćanja. Podaci o vlasniku kartice će biti automatski povučeni iz prethodnih koraka, a u slučaju potrebe za izmjenom, ručno ažurirajte. Potvrdite plaćanje pritiskom na PLATI.

Na navedenu e-mail adresu stiže e-mail poruka od Croatia osiguranja s policom na hrvatskom i engleskom jeziku, uvjetima, informacijama o proizvodu te uputama za ostvarivanjem prava.

 

Korak 6

Što u slučaju bolesti ili nesretnog slučaja

Na e-mail vam je stigao naputak što učiniti u slučaju bolesti ili nesretnog slučaja. Pa tako ako ste strgali nogu na skijanju u inozemstvu, javili se na hitnu zbog bolesti ili zatražili liječničku pomoć, pokažite liječniku policu osiguranja i upozorite ga na uvjete osiguranja.

Sljedeća stvar, kontaktirajte asistenciju Croatia osiguranja – APRIL Croatia Assistance d.o.o. (APRIL International Assistance) koja posluje 24 sata na dan /7 dana u tjednu.

Imajte na umu da, ukoliko se radi o lakoj bolesti ili nezgodi, gdje troškovi iznose do 250 €, može se dogoditi da pojedini liječnik ne želi preuzeti policu kao sredstvo garancije plaćanja. U tom slučaju ćete morati sami platiti (što će vam se refundirati), a ako niste u mogućnosti kontaktirajte telefonom, faxom ili mailom APRIL Croatia Assistance d.o.o. u Hrvatskoj, a oni će Vas uputiti za dalje.

Ukoliko se radi o težoj bolesti ili nezgodi, odnosno ako su troškovi veći od 250 €, obavezno pozovite osobno ili putem rodbine i prijatelja, ili će to učiniti bolnica u najtežim slučajevima, poslovnicu APRIL Croatia Assistance d.o.o. u Hrvatskoj. Većina liječnika upoznata je s procedurom koja slijedi.

Kada pozivate APRIL asistenciju, trebat ćete se identificirati brojem police i svojim osobnim podacima, trenutnom adresom, brojem telefona, faxa ili e-mailom, navesti vrstu bolesti/nezgode i pomoć koju trebate.

VAŽNA NAPOMENA: ukoliko sami plaćate troškove, preuzmite u medicinskoj ustanovi svu medicinsku dokumentaciju i originalni potvrđeni račun, te nakon povratka s putovanja dostavite u CROATIA osiguranje, gdje će vam u skladu s ugovorenim uvjetima biti nadoknađeni troškovi.

Adrese i kontakti: APRIL Croatia Assistance d.o.o., Cebini 43, 10 010 Zagreb, Buzin, Hrvatska (Croatia).

Telefon: 00 385 (1) 36 39 009
Fax: 00 385 (1) 36 40 886
Email: assistance@hr.april.com

CROATIA osiguranje d.d., Vatroslava Jagića 33, 10000 Zagreb
Telefon: 0800 1884
Fax: 00 385 (1) 63 32 020
Email: info@crosig.hr, stete.prijava@crosig.hr

Sretan vam put!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi