Skoči na sadržaj

Što pitati poslodavca na razgovoru za posao – 7 odličnih pitanja

Razgovori za posao mogu biti stresni, a budući da se želimo prikazati u najboljem svjetlu, treba se dobro pripremiti. U nastavku ćemo navesti 7 pitanja koja možete postaviti poslodavcu kad vas na razgovoru za posao imate li vi kakvih pitanja za njih.

Što pitati poslodavca na razgovoru za posao – 7 odličnih pitanja

Na razgovor za posao dolazimo spremni, znamo kako ćemo prezentirati sve svoje vještine, stečena znanja i  obrazovanje te odgovarati na pitanja poslodavaca zašto mislimo da ćemo biti odličan zaposlenik i dodatak njihovoj tvrtci, koliko smo kreativni i spremni na učenje, jesmo li timski igrači i sl.

Ali što kad dođe do trenutka kad vas potencijalni poslodavac upita imate li vi neka pitanja za njih? “Ne” je uvijek nezgodan odgovor i djeluje pomalo nezainteresirano i ne zanimljivo, a na razgovor smo se došli istaknuti.

Naravno, procjena idealnog ili čak optimalnog pitanja je uvijek na vama te ćete na licu mjesta, a temeljem njihovih inputa, opisa radnog mjesta na koje aplicirate te dotadašnjeg tona ragovora, najbolje procijeniti koja pitanja su adekvatna i s kojima ćete postići željeni učinak.

7 pitanja koje možete postaviti poslodavcu

Pitanja koje možete postaviti poslodavcu na razgovoru za posao:

  1. Koliko dugo ste vi (upućeno timu prisutnom na razgovoru na posao) zaposleni u ovoj tvrtci i što vas tu najviše motivira?
  2. Kako biste vi opisali radno okruženje i/ili korporativnu kulturu u ovoj tvrtci?
  3. Koji su neki od kratkoročnih i neki od dugoročnijih ciljeva ove tvrtke?
  4. Na koji način biste mjerili moju uspješnost/izvođenje radnih zadataka?
  5. Možete li opisati tipičan dan na ovom radnom mjestu?
  6. Koje su mogućnosti za napredovanje s ovog radnog mjesta u budućnosti, pod pretpostavkom da je izvedba odlična?
  7. Na koji način tvrtka potiče učenje i daljnji razvoj?

Dakako da na internetu možete pronaći puno pitanja koje možete uputiti potencijalnim poslodavcima, a ovo je naš prijedlog. Svakako navedite vaša najdraža pitanja za poslodavce u komentarima ispod članka, voljeli bismo ih vidjeti :)

Pitanja su direktna, koncizna i odgovori na njih su, po našem mišljenju, važni. Ako poslodavac ne zna odgovore na njih, to može insinuirati nesređenost odnosa i nedefiniranost radnog mjesta, što nikad nije privlačno.

Sretno vam na svim budućim razgovorima na posao!

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi