Skoči na sadržaj

Što pitati poslodavca na razgovoru za posao – 7 odličnih pitanja

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Razgovori za posao mogu biti stresni, a budući da se želimo prikazati u najboljem svjetlu, treba se dobro pripremiti. U nastavku ćemo navesti 7 pitanja koja možete postaviti poslodavcu kad vas na razgovoru za posao imate li vi kakvih pitanja za njih.

Što pitati poslodavca na razgovoru za posao – 7 odličnih pitanja

Na razgovor za posao dolazimo spremni, znamo kako ćemo prezentirati sve svoje vještine, stečena znanja i  obrazovanje te odgovarati na pitanja poslodavaca zašto mislimo da ćemo biti odličan zaposlenik i dodatak njihovoj tvrtci, koliko smo kreativni i spremni na učenje, jesmo li timski igrači i sl.

Ali što kad dođe do trenutka kad vas potencijalni poslodavac upita imate li vi neka pitanja za njih? “Ne” je uvijek nezgodan odgovor i djeluje pomalo nezainteresirano i ne zanimljivo, a na razgovor smo se došli istaknuti.

Naravno, procjena idealnog ili čak optimalnog pitanja je uvijek na vama te ćete na licu mjesta, a temeljem njihovih inputa, opisa radnog mjesta na koje aplicirate te dotadašnjeg tona ragovora, najbolje procijeniti koja pitanja su adekvatna i s kojima ćete postići željeni učinak.

7 pitanja koje možete postaviti poslodavcu

Pitanja koje možete postaviti poslodavcu na razgovoru za posao:

  1. Koliko dugo ste vi (upućeno timu prisutnom na razgovoru na posao) zaposleni u ovoj tvrtci i što vas tu najviše motivira?
  2. Kako biste vi opisali radno okruženje i/ili korporativnu kulturu u ovoj tvrtci?
  3. Koji su neki od kratkoročnih i neki od dugoročnijih ciljeva ove tvrtke?
  4. Na koji način biste mjerili moju uspješnost/izvođenje radnih zadataka?
  5. Možete li opisati tipičan dan na ovom radnom mjestu?
  6. Koje su mogućnosti za napredovanje s ovog radnog mjesta u budućnosti, pod pretpostavkom da je izvedba odlična?
  7. Na koji način tvrtka potiče učenje i daljnji razvoj?

Dakako da na internetu možete pronaći puno pitanja koje možete uputiti potencijalnim poslodavcima, a ovo je naš prijedlog. Svakako navedite vaša najdraža pitanja za poslodavce u komentarima ispod članka, voljeli bismo ih vidjeti :)

Pitanja su direktna, koncizna i odgovori na njih su, po našem mišljenju, važni. Ako poslodavac ne zna odgovore na njih, to može insinuirati nesređenost odnosa i nedefiniranost radnog mjesta, što nikad nije privlačno.

Sretno vam na svim budućim razgovorima na posao!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi