Skoči na sadržaj

Kako odabrati najbolja sjedala u avionu?

Neka sjedala bolja su od ostalih jer pružaju više prostora za noge što je naročito bitno kod dužih letova.

Kako odabrati najbolja sjedala u avionu?

Check-in obavljate u pravilu 24h prije leta i tada imate priliku besplatno odabrati željena sjedala. Sjedala s više prostora nalaze se uz pregrade ili tik do izlaza u slučaju nužde. Nažalost, nije moguće pouzdano znati kakva je ventilacija u avionu i gdje će biti veće strujanje zraka.

Korak 1

Saznajte tip aviona

Da biste saznali tip aviona, potreban vam je broj leta – u našem slučaju LH 467. Ukoliko u Google upišemo “LH 467 Aircraft”, saznat ćemo da se radi o Airbusu A340-300.

Korak 2

Proučite najbolja mjesta u avionu

U Google utipkajmo naziv kompanije, tip aviona i naziv servisa koji pruža informacije o sjedalima “seatguru” (npr. “Lufthansa A340-300 seatguru”) i dobit ćete preporuku za odabir sjedećih mjesta.

Ukoliko pogledate legendu, vidjet ćete da ekonomska klasa ima nekoliko redova u kojima je moguće dobro rastegnuti noge (red 16, red 29 u sredini i red 30 bočno.

Napomena: isti zrakoplovi znaju imati više rasporeda pa je potrebno naciljati odgovarajući. Za povratni let je lakše jer je velika vjerojatnost da ćete natrag letjeti u istom zrakoplovu pa možete upamtiti koja su dobra mjesta.

Korak 3

Rezervirajte svoje mjesto

Kako smo već spomenuli, prilikom check-ina odaberite željeno mjesto (ukoliko je slobodno) i uživajte u extra legroom mjestu.

Dodatni savjet: naslon za glavu obično je moguće pomicati gore i dolje te mijenjati zakrivljenost rubova.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi