Skoči na sadržaj

Internet u avionu — korištenje smartphonea, tableta ili laptopa za vrijeme leta

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Tijekom leta, svoje uređaje možete koristiti na zrakoplovnom modu, dok za vrijeme vožnje po pisti, polijetanja i slijetanja uređaji trebaju biti isključeni. Na dužim letovima, u našem slučaju San Diego — Frankfurt s trajanjem od 10h, imate priliku koristiti i internet! U nastavku vodiča opisujemo proces spajanja na internet kod avioprijevoznika Lufthansa.

Internet u avionu — korištenje smartphonea, tableta ili laptopa za vrijeme leta

Odmah na početku moramo reći da brzina interneta ponekad nije zadovoljavajuća.

Kako saznati ima li vaš let mogućnost spajanja na internet?

Oznaku “Hotspot” možete potražiti na pregradama između klasa ili WC-a. Također, sve o spajanju na internet možete saznati u časopisima koji se nalaze u pretincima ispred vas, a dodatno možete zatražiti pojašnjenje od kabinskog osoblja.

Korak 1

Uključite WI-FI na svom uređaju

Iako su vaši uređaji (smartphone, tablet ili laptop) unaprijed postavljeni na avionski način rada, neka vas to ne zabrinjava — tako treba i ostati. Sada je potrebno uključiti WI-FI, potražiti dostupne mreže i spojiti se na otvorenu mrežu, u našem slučaju “Telekom_FlyNet”.

Korak 2

Otvorite internet preglednik (npr. Google Chrome)

U internet pregledniku otvorite www.lufthansa-flynet.com i zatim kliknite na “Internet access” za odabir između raspoloživih paketa. U sljedećem koraku trebat ćete proći sigurnosnu provjeru — pretipkajte znakove sa slike.

Korak 3

Odabir paketa

Paketi se razlikuju po:

  • cijeni (7, 17 i 29 eura)
  • brzini prijenosa podataka
  • količini podataka koju možete prenijeti
  • trajanju (samo za trenutni let ili 24h)
Korak 4

Plaćanje

Nakon što odaberete paket, sada je potrebno jedino izvršiti plaćanje kako biste dobili pristup. Možete platiti karticom ili PayPalom.

Račun stiže na email.

Korak 5

Korištenje interneta

Jednom kada prođete proces, dobit ćete korisničko ime i lozinku koju možete koristiti na vašim uređajima. Nažalost, nije moguće koristiti pristp internetu na više uređaja odjednom pa je potrebno napraviti odjavu na prvom uređaju kako biste se mogli prijaviti na drugi.

Odjavu s interneta radite tako da isključite WI-FI, dok prijavu radite spajanjem na mrežu, otvaranjem www.lufthansa-flynet.com, odabirom “Internet access” te upisivanjem svojih podataka koje ste kreirali u prethodnom koraku.

Punjenje laptopa i mobitela u avionu

Avioni na dužim letovima nude USB utičnicu za punjenje mobitela te utičnicu spajanje strujnog adaptera za laptop (110V). Utičnica se obično nalazi ispod sjedala.

Napomena: punjač ne radi za vrijeme crvenog svjetla koje je prisutno za vrijeme polijetanja.

Kraći letovi nemaju utičnice.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi