Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako izbrisati Viber korisnički račun?

Kako izbrisati Viber korisnički račun?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Savjeti
Datum objave: 09.09.2014

Zbog velikog broja upita o ovoj temi odlučili smo napisati vodič kako bi svima pojasnili rješenje ovog problema.

Dobro je znati…

Vaš telefonski broj je Vaš korisnički račun Vibera. On će biti izrađen nakon što unesete svoj telefonski broj prilikom aktivacije. Vaš telefonski imenik i popis poziva će također biti spremljeni u tom izrađenom kosrisničkom računu.

Iako zvuči kao jednostavna procedura, postoji nekoliko vrsta “brisanja” korisničkog računa Vibera i to često zbuni korisnike.

viber_upitnik

Ako želite u potpunosti izbrisati i ne koristi Viber, onda je potrebno deinstalirati program na svim uređajima i deaktivirati svoj korisnički račun.

Idemo redom…

Deinstalacija Viber aplikacije – automatsko brisanje

Ako izbrišete ili uninstalirate aplikaciju Viber sa svog uređaja (ili njih više) ili ako je Vaš korisnički račun neaktivan (ne koristite ga), onda će Vaš Viber imenik biti izbrisan sa servera u roku od 45 dana. Najbitnija informacija u ovom automatskom brisanju je da će Vaš korisnički račun biti izbrisan u roku od jedne godine nekorištenja ili neaktivnosti.

Deaktivacija korisničkog računa – trenutno brisanje

Pomoću Viber aplikacije (verzija 2.0) imate mogućnost da trenutno deaktivirate svoj korisnički račun. Ta postavka se nalazi pod “More (više)” opcijom. Nakon odabira deaktivacije korisničkog računa, odmah ćete biti uklonjeni s liste Viber kontakata svojih Viber prijatelja.

izbrisati_viber

Za sva dodatna pitanja nam se slobodno obratite putem forumala “Pitajte učitelja”.

 

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao.

 

21 komentara na članak 'Kako izbrisati Viber korisnički račun?'

Pratite komentare na članak 'Kako izbrisati Viber korisnički račun?' putem RSS feeda.

 1. ivica
  17.11.2014 u 21:48h

  treba mi pomoc…
  moj licni telefon je bio u servisu, za to vreme su mi dali da koristim neki njihov tel… naime, ja sam na tom njihovom telefonu instalirao VIBER, sada me zanima sta se desava sa tom aplikacijom koja je instalirana preko mog naloga na taj tel iz servisa?
  da li ce neko sada moci da koristi tu aplikaciju sa tog aparata, jer meni su vratili moj na koji sam morao ponovo da instaliram i registrujem VIBER nalog?

 2. Perica
  06.12.2014 u 09:53h

  IMAO SAM VIBER U MOBITELU I RAĆUNALU ALI SAM GA IZBRISAO SA RAĆUNALA
  JER SAM PRIMJETIO ČUDNE STVARI MOJ ESET SMART 8 ANTIVIRUS ME JE UPOZORAVAO DA APLIKACIJA VIBER STALNO PRETRAŽUJE MOJE RAČUNALO UZ POMOĆ WIN 32 GEN VIRUSA KOJI SE NALAZI U VIBERU MOŽDA GRIJEŠIM
  ALI SAM IZBRISAO VIBER SA RAĆUNALA JER VJERUJEM SVOME ANTIVIRUSU KOJI JE SA LICENCOM I IMAM GA GODINAMA I STVARNO JE SUPER .DALI MI MOŽETE POJASNITI ŠTO SE TO DEŠAVA SADA MI JE RAČUNALO ČISTO.A ONDA DOK JE BIO VIBER NA RAČUNALU STALNA UPOZORENJA ANTIVIRUSA NA OPASNOST .

 3. Perica
  06.12.2014 u 17:08h

  EVO PONOVO SAM POKUŠAO SKINUTI VIBER DA BIH VAM DAO TOČNO IME DVA VIRUSA KAD SAM POKRENUO SKIDANJE VIBERA SA STRANICE I TO NJIHOVE.
  http://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/windows/ViberSetup.exe Win32/Toolbar.SearchSuite.W potencijalno nepoželjna aplikacija veza je prekinuta – u karanteni

  2 :6.12.2014 16:54:30 varijanta Win32/Toolbar.SearchSuite.W.gen potencijalno nepoželjna aplikacija očišćeno brisanjem – u karanteni

 4. ana
  28.12.2014 u 19:31h

  Cao,interesuje me da li se poruke koje izbrisem sa vibera mogu vratiti?jer mi se dešavalo da obrisem poruke a onda ih pronadjem u internoj memoriji telefona,kada tel povežem sa racunarom u medjuvremenu sam deaktivirala viber nalog i deinstalirala aplikaciju i posle par dana sam pronašla folder u telefonu koji se otvorio pomoću exela i koji je sadrzao poruke sa vibera.kako je to moguće ukoliko su te poruke izbrisane kao i nalog?

 5. Paula
  26.05.2015 u 21:16h

  Pokušala sam instalirati viber na tablet i nikako mi ne ide. Kad sam uspjela instalirati na 100 puta valjda nikako da dobijem onaj acess code i onda sam čak zablokirala broj il što već. E sad me zanima kako da izbrišem sve pa da opet to napravim sve ispočetka? Da napomenem i prije nego li sam dosta puta ukucala broj stalno mi je javljalo grešku.
  Molim Vas za pomoć!
  Hvala

 6. blazenka
  27.07.2015 u 11:08h

  Zasto mi trazi kredit kad zovem njemacku preko vibera

 7. Dince
  28.07.2015 u 16:25h

  instalirala sam viber na racunalniku,ali mi ne prima moj broj tel.,kad upisem broj,pocrveni,sad bih da ga izbrisem i da ga ponovo instaliram ali mi ne ide.Molim za pomoc

 8. misko
  05.09.2015 u 10:46h

  kako da izbrisem viber sa lap topa

 9. Jelena Pejacki
  11.09.2015 u 21:22h

  Moj nalog na broju koji je ulraden je i dalje aktivan a odmah sam ga zamenila i uzela drugi. Kako da izbrisem nalog? Slika mi stoji tamo a ne bi trebalo zbog posla kojim se bavim.

 10. Dražen
  28.09.2015 u 21:42h

  Ako imam instaliran viber na računalu i mobitelu,te smatram da netko ima pristup računalu, kojemu ja više nemam pristup, te čita poruke, na koji način mogu prekinuti sinhronizaciju?

 11. Juleta
  20.10.2015 u 22:28h

  Mi piše u viberu pogrešan broj

 12. Ivan
  25.12.2015 u 22:03h

  kako obrisati osobu sa vibera.imao sam je u imeniku telefona i prilikom instalacije vibera automatski je stavljena u imenik vibera.kada sam obrisao ime i broj i dalje u viberu stoji ime te osobe i nasa prepiska.jednostVNO NEMAM JE U IMENIKU TELEFONA ALI I DALJE POSTOJI U VIBERU I NASA PREPISKA.KAKO TO PONISTITI.

 13. zijo
  07.01.2016 u 23:30h

  mi pise u viberu kad se prijavljujem pogresan broj

 14. Djavolica
  24.01.2016 u 10:34h

  Cao! Imam viber u telefonu i bio mi je na tabletu, ali tablet vise nije kod mene i vidim ponekad da su mi poruke procitane na tel, kako da izbrisem viber sa tog tableta? Hvala..

 15. jelena m
  03.02.2016 u 01:26h

  imam viber na dva telefona i jedan je izgubljen i sada kad koristim viber na telu koji je kod mene vidim da su mi procitane poruke jer i taj viber je povezan sa ovim brojem kako da deaktiviram taj nalog na tom telefonu. ako deinstaliram viber sa svih uredjaja u meniju dali se gasi i taj viber….hitno pomoc

 16. Dare
  14.03.2016 u 21:38h

  Postovani, imam veliki problem sa viberom. Kupio sam dr tel i ne mogu instalirati viber vise ni na novom ni starom tel jer mi stalno salje pogresan access code! Probao sam ih i zvat, pa mi i njihova sekretarica da pigresan kod. Prijavio sam i problem na viber support, nakon 24h proradio na 15 min i opet ne radi. Poslao sam im vec 10 mailova, odgovor je automatski kako rade na mom slucaju, a ja vec 10 dana bez vibera! Ako neko zna neka mi pomogne u ovoj suludoj situaciji!
  Hvala!

 17. Hana
  13.04.2016 u 07:47h

  Ja imam instaliran viber na mom tel. i na mom komjuteru, ali smatram da je jos neko instalirao na nekom drugom uredjaju moj viber. Molim vas kako mogu saznati da li moj viber posjeduje jos neko i cita moje poruke. Moze li mi neko odgovoriti na ovo pitanje. Kako mogu saznati da li je moj viber jos na nekom drugom aparatu instaliran.

 18. Senka Horvat
  03.06.2016 u 19:36h

  Ja sam svojevremeno akrivirala viber na jedan broj koji je bio neaktivan. Nanovo se kativirao kada je T.com prebacio broj na bonove bez da me obavijesti. Međutim, sam se viber prebacivao sa uređaja na uređaj, sa broja na broj, tako da kada mi me bilo tko zvao na bilo koji broj, bila bi ta moja slika. Imam ga i sada sa nekim trećim brojem, ali na ovom mobitelu nemam opciju ni settings, ni more,ni briši svoj račun, osim opcije briši na ppostojećem uređaju. Sve je to bilo aktivirano ima preko godina dana, ali imam ozbiljne sumnje da je zloupotrijebljen. Prečsto mi se dešavalo da mi ti brojevi budu micani sa popisa brojeva za oporavak maila i fb. Ja sam na kraju terminirala i fb i mail. Riječ je o suprugu sa kojim sam u jako ružnom postupku rastave.Iskreno, mrzim viber, posebno što na mailu nemam nikakvog znaka o postojanju istog i uopće aktivnosti na njemu, i uopće ga smatram kao buhom ili virusom koji se veže uz sve. I dosita ga želim deaktivirati.

 19. vesna
  07.08.2016 u 10:28h

  Moj licni telefon je bio na servisi. Dali su mi drugi na koristenje i tu sam instalirala viber,kada su mi vratili moj telefon taj sam vratila ali nisam deinstalirala viber. Sada ga koristim na mom licnom telefonu. Da li neko na tom drugom moze koristiti moj viber nalog,tj citati moje prepiske istovremeno dok ga i ja koristim.Molim za odgovor,hitno je.
  Hvala unaprijed

 20. vesna
  28.12.2016 u 11:38h

  molim vas da mi kazete zasto vise nemam sliku osobe sa kojom sam na viberu pisala i znala kada je i gde on line ili off line jel to znaci da me je osoba iskljucila obrisala pozz

 21. Doris
  16.01.2017 u 11:58h

  Dobar dan!sin je izgubijo svoj mobitel i zanima me dali se moze deaktivirati viber preko laptopa.Zvali smo sluzbu za korisnike i broj je u 10 min zablokiran.?Poslali su mi novu karticu sa istim brojem i dali moze ponovno na isti broj instalirati viber!!hvala lp????

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.