Skoči na sadržaj

Što kad vam Viber blokira broj

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Nakon što ste iscrpili sve vam znane mogućnosti kako odblokirati Viber nalog, preostaje vam da ih direktno kontaktirate. U nastavku vam pokazujemo kako stupiti u kontakt s Viberom i predati zahtjev za odblokiravanjem.

Što kad vam Viber blokira broj

Jedan od mogućih razloga zašto vas je Viber blokirao je da su vaše aktivnosti na aplikaciji obilježene kao spam, bilo od strane Viber sustava ili nekog od Viber korisnika, što se često može događati u grupama. Najčešći uzrok, doduše, može biti vrlo jednostavan - šaljete "previše" poruka korisnicima koji vas ne poznaju.

Kako odblokirati Viber broj

Na ovom linku možete pronaći zahtjev za odblokiravanjem Viber broja i naloga.

Ispunite zahtjev sa sljedećim podacima:

 • ime i prezime (First name, Last name)
 • e-mail adresa (Email address)
 • broj telefona (Viber phone number)
 • država (Country)

Potvrdite reCaptcha formu da niste robot i predajte zahtjev pritiskom na Send email za pokretanje postupka odblokiravanja.

Zašto me Viber blokirao

Viber vas blokira isključivo kada vaše aktivnosti prelaze iz okvira zadanih u Pravilima korištenja, a koje pak provjerava njihov sustav ili se oslanja na prijave od strane drugih korisnika.

Ako vas je drugi korisnik, primjerice, okarakterizirao kao spammera, Viber sustavno sprovodi provjere kako bi to ili potvrdio ili odbacio.

Kako biste izbjegli prijavu za spam, nemojte koristiti privatni Viber za slanje neželjenih poruka, oglasa, mnogobrojnih poruka mnoštvu primaoca (Viber grupe), nemojte slati poruke korisnicima s kojima niste nikad stupali u kontakt budući da vas oni isto tako mogu označiti kao spammera.

Ako ste pak tvrtka ili organizacija koja šalje poruke velikom broju korisnika, svakako pročitajte više o Viber poslovnim porukama (Business Messages service).

Za vrijeme blokade možete primati poruke koje vam drugi Viber korisnici šalju, ali ih ne možete slati. Moguće je da ste blokirani samo privremeno i da će blokada biti skinuta automatski nakon što prođe određeni period koji je u skladu s pravilima Vibera.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 4

Ostavite svoj komentar

 1. Aleksandar
  08.01.2023 u 21:15h

  Nisam mogao da primam poruke na viber onda sam ga deaktivirao,i ponovo preko plej prodavnice ga istaliram ali to ide par koraka i onda mi trazi pomoc i nemogu da ga aktiviram

 2. Agatina
  19.06.2021 u 21:58h

  Unblock my viber

 3. Tanja
  14.12.2020 u 06:06h

  Viber mi je blokirao 2x broj u toku dana, a nov sam korisnik aplikacije pa me zanima da li je blokada trajna ili privremena kod viber aplikacije? Da li cu morati novi broj da kupim ili ce nakon nekog vremena ipak viber da odblokira moj nalog?

 4. Sead
  03.06.2020 u 21:56h

  Molim Vas prevedite mi sa engleskog na hrvatski jezik

Povezana tema

Viber