Skoči na sadržaj

Kako gledati prijenos Lige prvaka 2020 legalno?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Liga prvaka je u tijeku, a vi još ne znate kako gledati prijenos utakmice? Ovdje donosimo pregled rješenja.

Kako gledati prijenos Lige prvaka 2020 legalno?

Iako postoje nepouzdana rješenja (Torrenti, razni streamovi upitne kvalitete, KODI), ovdje se bavimo isključivo lealnim načinima gledanja jer ne želite da sve stane usred utakmice.

HRT (HTV2) će imati prava prijenosa na utakmice Dinama kada je Dinamo domaćin, a to su:

  • 6.11. u 21:00h Dinamo - Šahtar - događaj je prošao
  • 11.12. u 18:55h Dinamo - Man City

Kako gledati Atalanta - Dinamo 26.11. u 21:00

Opcija pay per view preko A1 testirana na utakmici Šahtar – Dinamo 22.10. i radila je bez problema – odlična slika, hrvatski komentator. Za ovo NE trebate biti A1 korisnik.

Pojedinačni prijenos utakmice Atalanta – Dinamo već sada možete kupiti po cijeni od 40kn (jednokratno), na stranicama A1 Xplore TV-a. Za odlazak na stranice A1 gdje možete napraviti kupnju, kliknite na ovdje

Kupnju utakmice preporučujemo napraviti najkasnije jedan sat prije početka, a za to će vam trebati kartica poput MasterCarda.

U nastavku pogledajte detalje o pay per view opciji, kao i alternativama.

A1 pay per view

Za sve koji nisu korisnici A1, postoji opcija kupnje pojedinačne utakmice. Naziv usluge je “pay per view” i kupnju možete obaviti ovdje po cijeni od 30-40kn. Usluga je dostupna putem interneta.

Naziv aplikacije putem koje ćete gledati je A1 Xplore TV, a dostupna je za mobitel, tablet, Internet preglednik ili Smart TV s Android operativnim sustavom.

Ovo je ujedno i najbolja opcija koja je raspoloživa za korisnike koji nisu A1 korisnici.

Program PlanetSport

U Hrvatskoj trenutno jedina mogućnost putem A1 telekoma. Nije moguće kupiti samo navedeni program već trebate imati ugovorenu uslugu TV-a kod A1 telekoma

Dodatna cijena PlanetSport paketa iznosi 45kn. Više na službenim stranicama

Liga prvaka na mobitelu

U Google Play trgovini postoji besplatna aplikacija Live Football TV putem koje također možete gledati prijenos lige prvaka na svom Android telefonu.

Postoji mogućnost da se mobitel spoji na televizor, međutim potrebno je nabaviti odgovarajući kabel (USB-C na HDMI ili Micro USB na HDMI – ovisno o telefonu).

Streaming putem SuperSporta

Ovu opciju nismo testirali, ali čujemo da je moguća.

Trebate:

  • Korisnički račun na stranicama kladionice SuperSport
  • Barem neki iznos na računu SuperSporta

Video ne možete gledati preko cijelog ekrana, ali ovo je vjerojatno najjednostavnija opcija.

Plaćeni internet streaming

Postoji više legalnih streaming servisa koji će raditi prijenos. Neki od njih su DAZN ili BT Sport.

Cijena koju trebate platiti za DAZN iznosi 11,99 eura mjesečno ukoliko plaćate svaki mjesec ili 9,99 eura mjesečno ako plaćate za godinu dana unaprijed. Probni period traje 30 dana i u tom periodu nema naplate. Možete otkazati kada želite.

Nažalost, ima jedan problem. Takvi servisi ograničeni su na prikazivanje u određenim zemljama i nije im moguće pristupiti s bilo koje lokacije. Zato ćete trebati VPN kojim ćete se pretvarati da se nalazite na nekoj drugoj lokaciji (npr. u Njemačkoj ili Velikoj Britaniji otkuda navedene usluge rade).

Naša preporuka za VPN je ExpressVPN (košta dodatnih 12,95 dolara mjesečno) koji dolazi u paketu s povratom novca u roku od 30 dana ukoliko niste zadovoljni uslugom. Nešto povoljnija alternativa je NordVPN.

Trebat ćete i podatke za plaćanje koji su vezani uz primjerice Njemačku. Najjednostavnije je otvoriti PayPal račun vezan uz njemačku adresu i zatim povezati svoju karticu.

Svakako predlažemo testiranje svega skupa unaprijed. Mi smo isprobali s njemačkom VPN lokacijom i PayPalom. Sve radi super, jedino treba imati na umu da je zvuk prijenosa također na njemačkom jeziku. Sve to za 170kn / mj.

U slučaju prikaza greške na DAZN-u prilikom pokretanja utakmice, odspojite se s VPN-a i osvježite stranicu na DAZN-u.

Za potpuno iskustvo, spojite laptop na TV i uživajte!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi