Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako dodati još jednu osobu u poziv na iPhoneu

Kako dodati još jednu osobu u poziv na iPhoneu
Autor članka: Maja Basta Šokić
Kategorije: Savjeti
Datum objave: 15.09.2016

Jedan od izazova modernog vremena je uspjeti staviti pet ljudi u isto vrijeme na isto mjesto, bilo za potrebe poslovnog sastanka, bilo za potrebe snimanja originalne rođendanske čestitke :). Ako imate potrebu za uspostavljanjem konferencijskog poziva na iPhoneu, slijedite ove jednostavne korake u nastavku.

1. korak

Uspostavite poziv prema prvom učesniku. U trenutku kad se osoba javi, pritisnite tipku add call (dodaj poziv).

Konferencijski poziv iPhone

2. korak

Nakon što ste pritisnuli add call, ponuđen vam je telefonski imenik. Odaberite drugog učesnika konferencijskog poziva. Vaš iPhone automatski za vrijeme uspostave drugog poziva stavlja prvog učesnika na čekanje.

Konferencijski poziv iPhone

3. korak

Kada je drugi učesnik odgovorio na poziv, odnosno nakon uspostavljanja poziva, pritisnite tipku merge calls (spajanje poziva). 

Konferencijski poziv iPhone

4. korak

Sada je uspostavljen konferencijski poziv između troje učesnika, vas i dvoje pozivanih.

Kako ste vi kao pozivatelj administrator poziva, tako pritiskom na “i” koje se nalazi pokraj imena učesnika ulazite u izbornik.

Konferencijski poziv iPhone

5. korak

Nakon pritiska na “i” i ulaskom u izbornik pokazuje vam se popis učesnika konferencijskog poziva. Na ovom ekranu možete završiti razgovor s pojedinim učesnikom pritiskom na crvenu tipku end (kraj) ili se prebaciti na privatni razgovor s određenim učesnikom pritiskom na private (privatan razgovor). U trenutku kada odaberete privatan razgovor, svi drugi učesnici su stavljeni na čekanje te ne mogu čuti razgovor između vas i druge osobe.

Konferencijski poziv iPhone

Za povratak na glavni ekran pritisnite na back.

iPhone omogućuje do pet učesnika konferencijskog razgovora, što može biti itekako korisno, a učesnike dodajete istim postupkom.

U slučaju dodatnih pitanja, slobodno se obratite putem forme pitajte učitelja.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Kako dodati još jednu osobu u poziv na iPhoneu' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.