Skoči na sadržaj

Najbolji poslovni pokloni izrađeni u Hrvatskoj – kategorija male vrijednosti

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Kako se bliže blagdani, polako počinjemo razmišljati o poslovnim poklonima. Za one koji će poklanjati darove do 160,00 kn bez PDV-a, odnosno poklone male vrijednosti, navodimo nekoliko ideja.

Najbolji poslovni pokloni izrađeni u Hrvatskoj – kategorija male vrijednosti

Pokloni male vrijednosti ne smatraju se isporukom uz naknadu te za njih nema obveze plaćanja PDV-a, naravno pod određenim uvjetima, a to su -  da se darovi daju povremeno i to ne istim osobama, primjerice do jednom kvratalno davanje poklona male vrijednosti istoj osobi, vrijednost poklona nije veća od 160,00 kn bez PDV-a te nema obveze protuusluge, a sve u okviru obavljanja gospodarske djelatnosti. Na poklone čija je pojedinačna vrijednost veća od 160,00 kn bez PDV-a ili poklone koji bi se davali češće od jednom kvartalno istoj osobi, obvezni smo platiti PDV na ukupnu vrijednost.

Do sada smo već pisali o najboljim Božićnim poklonima prikladnim za “doba korone” budući da je sve navedene opcije moguće naručiti online, a sada ćemo se posvetiti poslovnim poklonima male vrijednosti.

Sad više no ikad trebamo podržavati kupnju izvornih hrvatskih proizvoda, posebno male proizvođače, a budući da mnogi od njih osmišljaju poklon pakete koji ulaze u kategoriju male vrijednosti, ponudit ćemo nekoliko odličnih opcija.

Tvrtka UJE je jedna od odličnih opcija za gastro poslovne poklone koji se čine baš nekako primjerenim u doba blagdana, posebno za slavlja u prosincu i siječnju. Na ovom linku možete pronaći njihov webshop s odlično osmišljenim delikatesama.

Photo credits: www.uje.hr

Iako su bombonijere i rokovnici već pomalo klišejizirani pokloni, ovi rokovnici su skroz drugi level, a i proizvedeni su u Hrvatskoj. Radi se o personaliziranim proizvodima poput planera i rokovnika, a iza kojih stoji obiteljski tim. Imaju i originalne kuharice koje mogu biti odličan poklon chefovima i svima koji se tako osjećaju.

U Paper&Stuff webshopu možete pronaći prigodne i originalne poslovne poklone, podržati hrvatski proizvod i mladi obiteljski business.

Photo credits: www.ps-planer.hr

Personalizirane mirisne svijeće su uvijek hit poklon, posebno kad su proizvedene od eko materijala i kad su ručno rađene u Hrvatskoj. Jedna od takvih obiteljskih tvrtki je i Svijeće Vatovac.

Njihove personalizirane svijeće će biti odlični poslovni pokloni jer, osim što koriste ekološki prihvatljive materijale koji nisu štetni za okoliš i upotrebljavaju isključivo pamučne fitilje koji gorenjem ne štete zdravlju, u izradi svijeća sudjelujete i sami pa tako možete birati boju, miris te tisak logotipa.

Photo credits: www.svijece-vatovac.hr

Ručno rađene keramičke šalice svi volimo, kavoljupci i čajoljupci, svima nam treba dobra, unikatna šalica kao super ukras na radnom stolu.

Jedan od hrvatskih brendova koji ručno izrađuje veoma posebne, minimalističke i prekrasne šalice sa zanimljivim porukama je Terra Ceramica, iza kojeg stoji mlada akademska kiparica.

 

Photo credits: www.gloriaglam.hr

Hrvatska vina su svake godine sve prepoznatija po svijetu te naši vinari kontinuirano dobivaju nagrade.

Bilo da preferirate regiju Istre, Slavonije, Međimurja i brdovite Hrvatske ili pak Dalmacije, svako nepce možete oduševiti odličnim hrvatskim proizvodom i još uvijek ostati u zadanim cjenovnim okvirima.

Mnogi webshopovi kao i fizički dućani imaju široki asortiman vina iz RH, ali uvijek možete naručiti direktno od omiljenih vinara, poput Roxanich vinarije ili od manjih poput Vinarije Lovrec.

Photo credits: www.vino-lovrec.hr

Kišobrani su nešto što svi trebamo i nikad ih ne možemo imati dovoljno, po jedan je u autu i uredu, jedan je doma i jedan je ostao u kafiću.

Hrvatski kišobran je brend koji uz naravno kišobrane, u ponudi ima i kabanice, drške za kišobrane, kabanice za pse i sve to može biti personalizirano.

Imamo slobodu kreiranja vlastitog dizajna uz pomoć njihovog konfiguratora ili možemo birati između već postojećih modela.

Photo credits: www.hrvatskikisobran.com

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi