Skoči na sadržaj

Kako se registrirati na Moj-Posao.net ?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

U ovom vodiču saznajte kako se registrirati na popularni internet servis za traženje posla. U nekoliko jednostavnih koraka počnite tražiti posao preko interneta.

Kako se registrirati na Moj-Posao.net ?

1. korak

Odsurfajte na stranicu www.moj-posao.net

Na desnom dijelu stranice kliknite na Registriraj se!

2. korak

Na sljedećoj stranici potrebno je ispuniti sve podatke označene sa crvenom zvijezdicom.

Kliknite kvačicu na Prihvaćam uvjete korištenja i ako želite primati mjesečni newsletter za posloprimce na vaš email, ostavite kvačicu i na to. (mi u ovom slučaju ne želimo primati :)

I nakon toga kliknite na gumb Spremi.

3. korak

Pojaviti će se poruka da ste se registrirali i da morate kliknuti na aktivacijski link koji je poslan na vaš email.

Znači idemo provjeriti email – ja u ovom slučaju koristim gmail (vidi sliku).

Dobili smo poruku od MojPosao i kliknemo na link za aktivaciju.

4. korak

Nakon što kliknete na link u mailu otvoriti će se stranica vašeg profila na moj-posao.net

Bravo, kreirali ste profil no sada ga treba popuniti sa informacijama.

Kao što vidite imate različita polja kao što su Naslov profila, Radno iskustvo, Stručna sprema… Polja uređujemo tako da kliknemo na gumb Uredi ili Dodaj.

Idemo prvo upisati Naslov profila. Kliknemo na gumb uredi i zatim upisujemo podatke. Za naslov profila obično se upisuje vaše zanimanje. U polje ključne riječi upisujemo riječi po kojima nas poslodavci mogu pronaći preko tražilice (vidi sliku).

Nakon što smo zadovoljni kliknemo na gumb Spremi izmjene.

5. korak

Recimo da želimo upisati radno iskustvo – kliknemo na gumb Dodaj poziciju. Otvoriti će se novo polje gdje možemo upisivati informacije o poslu koji smo radili.

Obavezno ispunite sva polja označena crvenom zvijezdicom. Zgodna funkcija je polje Poslodavac koje vam automatski nudi tvrtke. Nakon što ste unijeli podatke kliknite na gumb Spremi.

Kao što vidimo sada u polju Radno iskustvo imamo upisano da smo radili kao automehaničar. Napomena: autor ovog vodiča nikada nije radio kao automehaničar :)

6. korak

Kako trenutno izgleda vaš profil možete pogledati tako da kliknete na gumb Pregledaj profil. Kada ste popunili sva polja na vašem profilu, ili barem ona najvažnija, možete odabrati tko sve može vidjeti vaš profil. S desne strane možete odabrati 3 opcije. Ja ću ovom slučaju odabrati da moj izmišljeni profil mogu vidjeti poslodavci.

7. korak

I to je to! Kada ponovno želite doći na moj-posao.net na početnoj stranici se prijavljujete na svoj profil tako da kliknete na gumb Prijava korisnika. Upišite svoj email i lozinku koje ste odabrali prilikom registracije i kliknite na gumb Prijava.

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao. Sretno sa traženjem posla a ako imate bilo kakva pitanja javite nam se preko rubrike pitaj učitelja ili ostavite komentar.

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi