Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Što kada je WiFi signal preslab?

Što kada je WiFi signal preslab?
Autor članka: Dalibor Vlašić
Kategorije: Internet
Datum objave: 24.08.2015

Sigurno ste se našli u situaciji da je WiFi signal na katu ili drugom kraju kuće preslab. Kada antene ne pomognu, ne odustajte! U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako se spojiti na Internet bez WiFi-ja, te kako pojačati WiFi signal.

Prijenos mrežnog signala putem struje – Powerline

Za početak je potrebno kupiti Powerline adapter, najčešće se prodaju u paru i za njih je potrebno izdvojiti između 250-300 Kn. Radi se o ovakvom ili sličnom uređaju:

Powerline

1 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg rutera, mrežnim kablom povežite ruter (lan1, lan2…) i Powerline adapter.

2 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg računala, mrežnim kablom povežite računalo (mrežna kartica) i Powerline adapter.

Spajanje

Nakon spajanja nije potrebno ništa konfigurirati, Internet bi trebao proraditi sam nakon nekoliko sekundi. Na ovaj način možete povezati više uređaja u kući, IPTV i slično. Prijenos podataka vrši se kroz strujne kablove.

Povećanje dosega WiFi signala

Ukoliko imate WiFi signal, ali biste ga htjeli pojačati, možete iskoristiti ovakav uređaj: WiFi Range Extender (pojačivač dometa WiFi signala).

Wifi range exstender

Spojite Pojačivač signala u struju negdje između vašeg rutera i prostorije u kojoj je signal slab.

ext

Za spajanje rutera i pojačivaća dovoljno je pritisnuti tipku WPS na vašem ruteru i unutar dvije minute tipku RE (range extender) na vašem pojačivaču, uređaji će se međusobno povezati i pojačati vam signal.

connect

9 komentara na članak 'Što kada je WiFi signal preslab?'

Pratite komentare na članak 'Što kada je WiFi signal preslab?' putem RSS feeda.

 1. Jadranko Grubišić
  31.10.2016 u 11:22h

  Gore spomenuti način na moju veliku žalost kod mene u kući nisam mogao uspostaviti. Kupio sam i extender u Linksu sve za cca 500 kn ali kao da nisu povezani. Provjerio sam i istofaznost. Gdje je kvaka ?
  Lijep pozdrav

 2. Igor Kovačić
  31.10.2016 u 12:53h

  Pozdrav Jadranko. Bežični extender nije povezan sa strujom (powerline jest). Ono što je ključno napraviti je – pronaći točku u kojoj još ima signala od običnog routera i zatim na to mjesto postaviti extender te ga povezati s routerom (opisano u uputama). Ako zapne, javi se putem forme pitajte učitelja.

 3. ivica
  25.11.2016 u 08:54h

  Promjenite enkripciju šifre. Imao sam isti problem i izvrtio nekoliko uređaja dok se nisam dokopao rjesenja misleci da nijedan uređaj nevalja.

 4. Silvia
  10.02.2017 u 17:20h

  @ivica: ovo s promjenom enkripcije šifre je i mene spasilo

 5. marko
  17.02.2017 u 09:25h

  uzeo sam pojačivač signala, ali na routeru nemam wps tipku :/ piše u uputama da je drugi način spajanja “ručno” tj ethernet kableom se spojim s laptopom pa konfiguriram, ali laptom mi nema ethernet utor… šta sad??

 6. miro
  25.08.2017 u 08:18h

  A što ako uhvati signale od više routera (npr. susjedov router), da li će pojačati i njegov signal i da li će se ti signali miješati.

 7. Dudo
  12.12.2017 u 17:58h

  Imam pojacivac tp-link TL-WA830RE, ruter mi je na katu , ja sam u prizemlju, ruter i pojacivac su spojeni kablom, problem je sljedeci, nakon nekog vremena se mobitel (ili tablet) odspoje od mreze pojacivaca i samo ‘VIDE’ ruter koji je na katu (slab signal…jedna crtica), jednostavno pojacivac se ocitava na mobitelu sa punim signalom, ali kad se spoji ..spoji se na gornji ruter (slab signal), onda resetiram pojacivac i sve je ok, neko vrijeme..par sati, i onda opet ispocetka …
  U cemu bi moga biti problem ??? Hvala

 8. 02.01.2018 u 15:27h

  Dudo, to je jednostavno do kvalitete uređaja, ili rutera ili pojačivača. Ono što možete testirati je postaviti pojačivač bliže glavnom ruteru pa vidjeti događaju li se i dalje takvi problemi.

 9. Vladimir
  14.01.2018 u 15:12h

  Imam comfast 750 radio je super međutim mijenjali su ruter i poslje toga nemogu nikako resitirati pojačivač signala ?

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.