Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Što kada je WiFi signal preslab?

Što kada je WiFi signal preslab?
Autor članka: Dalibor Vlašić
Kategorije: Internet
Datum objave: 24.08.2015

Sigurno ste se našli u situaciji da je WiFi signal na katu ili drugom kraju kuće preslab. Kada antene ne pomognu, ne odustajte! U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako se spojiti na Internet bez WiFi-ja, te kako pojačati WiFi signal.

Prijenos mrežnog signala putem struje – Powerline

Za početak je potrebno kupiti Powerline adapter, najčešće se prodaju u paru i za njih je potrebno izdvojiti između 250-300 Kn. Radi se o ovakvom ili sličnom uređaju:

Powerline

1 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg rutera, mrežnim kablom povežite ruter (lan1, lan2…) i Powerline adapter.

2 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg računala, mrežnim kablom povežite računalo (mrežna kartica) i Powerline adapter.

Spajanje

Nakon spajanja nije potrebno ništa konfigurirati, Internet bi trebao proraditi sam nakon nekoliko sekundi. Na ovaj način možete povezati više uređaja u kući, IPTV i slično. Prijenos podataka vrši se kroz strujne kablove.

Povećanje dosega WiFi signala

Ukoliko imate WiFi signal, ali biste ga htjeli pojačati, možete iskoristiti ovakav uređaj: WiFi Range Extender (pojačivač dometa WiFi signala).

Wifi range exstender

Spojite Pojačivač signala u struju negdje između vašeg rutera i prostorije u kojoj je signal slab.

ext

Za spajanje rutera i pojačivaća dovoljno je pritisnuti tipku WPS na vašem ruteru i unutar dvije minute tipku RE (range extender) na vašem pojačivaču, uređaji će se međusobno povezati i pojačati vam signal.

connect

6 komentara na članak 'Što kada je WiFi signal preslab?'

Pratite komentare na članak 'Što kada je WiFi signal preslab?' putem RSS feeda.

 1. Jadranko Grubišić
  31.10.2016 u 11:22h

  Gore spomenuti način na moju veliku žalost kod mene u kući nisam mogao uspostaviti. Kupio sam i extender u Linksu sve za cca 500 kn ali kao da nisu povezani. Provjerio sam i istofaznost. Gdje je kvaka ?
  Lijep pozdrav

 2. Igor Kovačić
  31.10.2016 u 12:53h

  Pozdrav Jadranko. Bežični extender nije povezan sa strujom (powerline jest). Ono što je ključno napraviti je – pronaći točku u kojoj još ima signala od običnog routera i zatim na to mjesto postaviti extender te ga povezati s routerom (opisano u uputama). Ako zapne, javi se putem forme pitajte učitelja.

 3. ivica
  25.11.2016 u 08:54h

  Promjenite enkripciju šifre. Imao sam isti problem i izvrtio nekoliko uređaja dok se nisam dokopao rjesenja misleci da nijedan uređaj nevalja.

 4. Silvia
  10.02.2017 u 17:20h

  @ivica: ovo s promjenom enkripcije šifre je i mene spasilo

 5. marko
  17.02.2017 u 09:25h

  uzeo sam pojačivač signala, ali na routeru nemam wps tipku :/ piše u uputama da je drugi način spajanja “ručno” tj ethernet kableom se spojim s laptopom pa konfiguriram, ali laptom mi nema ethernet utor… šta sad??

 6. miro
  25.08.2017 u 08:18h

  A što ako uhvati signale od više routera (npr. susjedov router), da li će pojačati i njegov signal i da li će se ti signali miješati.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.