Skoči na sadržaj

Što kada je WiFi signal preslab?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Sigurno ste se našli u situaciji da je WiFi signal na katu ili drugom kraju kuće preslab. Kada antene ne pomognu, ne odustajte! U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako pojačati WiFi signal i kako se spojiti na Internet bez WiFija.

Što kada je WiFi signal preslab?

Prijenos mrežnog signala putem struje - Powerline

Za početak je potrebno kupiti Powerline adapter, a oni se najčešće prodaju u paru i za njih je potrebno izdvojiti između 250 i 300 Kn. Na slici je prikazan primjer takvog uređaja.

Korak 1

Upute za spajanje Powerline adaptera

Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg rutera, te mrežnim kabelom povežite ruter (Lan1, Lan2…) i Powerline adapter.
Zatim spojite drugi Powerline adapter u struju pokraj vašeg računala, te opet mrežnim kablom povežite računalo (mrežna kartica) i Powerline adapter.
Network cable (Ethernet) = Mrežni ili “Internet” kabel
House power cable = Kućni strujni kabel

Nakon spajanja nije potrebno ništa konfigurirati, Internet bi trebao proraditi sam nakon nekoliko sekundi. Na ovaj način možete povezati više uređaja u kući, IPTV i slično. Prijenos podataka vrši se kroz strujne kablove.

Povećanje dosega WiFi signala

Ukoliko imate WiFi signal, ali biste ga htjeli pojačati, možete iskoristiti uređaj (kao na slici) naziva WiFi Range Extender (pojačivač dometa WiFi signala).

Upute spajanja Wifi pojačivača

Spojite Wifi Range Extender, tj. pojačivač signala u struju negdje između vašeg rutera i prostorije u kojoj je signal slab.

Zatim za spajanje rutera i pojačivača dovoljno je pritisnuti tipku WPS na vašem ruteru i unutar dvije minute tipku RE (range extender) na vašem pojačivaču, te bi se uređaji trebali međusobno povezati i pojačati vam taj nesretni signal.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 14

Ostavite svoj komentar

 1. Nemanja
  27.02.2021 u 19:08h

  Na mom Youtube kanalu imate sve objasnjeno i pokazano, sta uraditi i kupiti da bi imali ravnomjeran i dobar internet po citavom stanu, kuci ili kancelariji. Licno ja sam imao te probleme dok i ovo nije pomoglo. Pogledaj.

  https://www.youtube.com/watch?v=q3eznz6HpIc

 2. Gordana
  21.10.2020 u 18:43h

  Ne znam jel to stalno mora biti kod rutera ili ne

 3. Gordana
  21.10.2020 u 18:42h

  Ja prikljucila i svjetle mi dvije treca treperi svetiljka nemam pojma jel to tako treba

 4. dankić
  22.11.2018 u 00:00h

  pozdrav imam pojacivac odnosno ekstender za internet ali on neće da radi jednostavno sam ga konfigurisao preko njegove ip adrese i probao sam pritisnuti i ps tipku na ekstenderu ali jednostavno ne radi kod mene u njegovim postavkama ima da se namjesti da ekstender bude kao router app point i još neke stavke i to je sve kako se oni ručno mogu konfigurisati

 5. Josko Misulic
  24.06.2018 u 23:07h

  Rooter mi se nalazi u podrumu. Na prizemljeu je loš signal , a na katu ga gotovo i nemam. Koji pojačivać wifi signala bi bio najbolji da nekako zadovoljim s signalom prizemlje i kat.
  Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

 6. Vladimir
  14.01.2018 u 15:12h

  Imam comfast 750 radio je super međutim mijenjali su ruter i poslje toga nemogu nikako resitirati pojačivač signala ?

 7. Tino Šokić
  02.01.2018 u 15:27h

  Dudo, to je jednostavno do kvalitete uređaja, ili rutera ili pojačivača. Ono što možete testirati je postaviti pojačivač bliže glavnom ruteru pa vidjeti događaju li se i dalje takvi problemi.

 8. Dudo
  12.12.2017 u 17:58h

  Imam pojacivac tp-link TL-WA830RE, ruter mi je na katu , ja sam u prizemlju, ruter i pojacivac su spojeni kablom, problem je sljedeci, nakon nekog vremena se mobitel (ili tablet) odspoje od mreze pojacivaca i samo ‘VIDE’ ruter koji je na katu (slab signal…jedna crtica), jednostavno pojacivac se ocitava na mobitelu sa punim signalom, ali kad se spoji ..spoji se na gornji ruter (slab signal), onda resetiram pojacivac i sve je ok, neko vrijeme..par sati, i onda opet ispocetka …
  U cemu bi moga biti problem ??? Hvala

 9. miro
  25.08.2017 u 08:18h

  A što ako uhvati signale od više routera (npr. susjedov router), da li će pojačati i njegov signal i da li će se ti signali miješati.

 10. marko
  17.02.2017 u 09:25h

  uzeo sam pojačivač signala, ali na routeru nemam wps tipku :/ piše u uputama da je drugi način spajanja “ručno” tj ethernet kableom se spojim s laptopom pa konfiguriram, ali laptom mi nema ethernet utor… šta sad??

 11. Silvia
  10.02.2017 u 17:20h

  @ivica: ovo s promjenom enkripcije šifre je i mene spasilo

 12. ivica
  25.11.2016 u 08:54h

  Promjenite enkripciju šifre. Imao sam isti problem i izvrtio nekoliko uređaja dok se nisam dokopao rjesenja misleci da nijedan uređaj nevalja.

 13. Igor Kovačić
  31.10.2016 u 12:53h

  Pozdrav Jadranko. Bežični extender nije povezan sa strujom (powerline jest). Ono što je ključno napraviti je – pronaći točku u kojoj još ima signala od običnog routera i zatim na to mjesto postaviti extender te ga povezati s routerom (opisano u uputama). Ako zapne, javi se putem forme pitajte učitelja.

 14. Jadranko Grubišić
  31.10.2016 u 11:22h

  Gore spomenuti način na moju veliku žalost kod mene u kući nisam mogao uspostaviti. Kupio sam i extender u Linksu sve za cca 500 kn ali kao da nisu povezani. Provjerio sam i istofaznost. Gdje je kvaka ?
  Lijep pozdrav