Kako otvoriti PayPal račun?

Kako otvoriti PayPal račun?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet, Ostalo
Datum objave: 13.04.2012
Ažurirano: 26.02.2017

Ako surfate Internetom, sigurno ste naišli na neku stvar koju biste kupili preko Interneta, ali ste se bojali kako to funkcionira ili niste imali Paypal račun kako biste ostvarili tu kupnju. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako otvoriti PayPal korisnički račun.

Najjednostavnije objašnjenje Paypal servisa je da je to Internet banka koja služi za primanje i davanje novca. Sigurnost je na maksimalnom nivou i to je poput odlaska u vašu banku samo što to možete učiniti iz svog doma.

Za otvaranje korisničkog računa su vam potrebne dvije stvari, a to su Internet veza i kreditna kartica. Također je potrebno imati dvadesetak kuna na toj kartici jer vam taj iznos Paypal naplati i uplati na upisanu kreditnu karticu kako bi utvrdio da je to vaša kartica. Samim time, tih dvadesetak kuna nećete izgubiti.

Kako biste otvorili korisnički račun pratite sljedeće korake.

1. korak

Upišite www.paypal.com u svoj Internet preglednik i na prikazanoj stranici u gornjem desnom kutu odaberite “Sign Up” kako biste započeli proces registracije.

PayPal naslovnica

2. korak

Ovdje odabirete svoju zemlju te imate mogućnost otvaranja dvije vrste korisničkog računa – “Personal Account” i “Business Account”. Nas zanima “Personal Account” jer je to korisnički račun za fizičke osobe koje žele trgovati preko Interneta.

Kliknite na gumb “Continue”.

PayPal registracija - personal account

3. korak

Sada vam se prikazao obrazac u koji je potrebno unijeti zemlju, email adresu i lozinku. Unos potvrdite klikom na “Continue”.

PayPal registracija - email i lozinka

4. korak

Sada vam se prikazao obrazac u koji je potrebno unijeti sve tražene osobne podatke. Pripazite da ispravno unesete svaki podatak jer postoji mogućnost da Vam ne stigne plaćeni proizvod ako unesete krive podatke.

PayPal registracija - osobni podaci

5. korak

Povežite vaš PayPal račun s vašom karticom.

Pod “Expiration date” je potrebno upisati datum kada istječe vaša kreditna kartica, a u polje CSC – troznamenkasti ili četveroznamenkasti kontrolni broj koji se nalazi na poleđini kartice. Važno je da kartica koju unosite nije povezana niti s jednim drugim PayPal računom.

Nakon ispravno upisanih podataka odaberite “Link Card” za nastavak.

PayPal registracija - unos podataka o kartici

6. korak

Spremni ste za kupnju / prodaju putem PayPala. Klikom na “Account” možete uređivati svoje postavke.

PayPal registracija - potvrda registracije

PayPal registracija - summary

7. korak

Provjerite poštanski pretinac kako biste potvrdili email adresu.

8. korak

Nakon što se izvršili sve prethodno navedene korake, vaš račun je aktivan te je sada potrebno potvrditi svoju kreditnu karticu klikom na karticu, a zatim “Confirm credit card”. PayPal će potvrditi vašu kreditnu karticu tako da će u prometu kreditne kartice biti ispisati tajni četveroznamenkasti broj koji ćete kasnije upisati za potvrdu kartice. Do tog broja moguće je doći odlaskom u banku, pregledom ispisa transakcija ili korištenjem Internet bankarstva ako ga posjedujete. To je prethodno spomenutih dvadesetak kuna koje PayPayl naplati, pa vrati na karticu. Nakon svake kupnje na vašu e-adresu dolazi račun.

PayPal registracija - potvrda kartice

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao. Za sva pitanja, obratite nam se putem formulara “pitajte učitelja”.

107 komentara na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?'

Pratite komentare na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?' putem RSS feeda.

 1. Davor
  25.11.2016 u 20:22h

  Koja kartica je najbolja za povezivanje na paypal? Mora li biti devizna? Potrebno mi je za kupovinu proizvoda iz inozemstva (EUR).

 2. 03.12.2016 u 11:46h

  Dopada mi se na ovom sajtu linkshe haljina ali je prb sto imam banka inteza karticu na ime muza tako da neznam kako i dali mogu unapred Hvala

 3. Zlatko
  15.01.2017 u 11:22h

  Postovani molio bi ako je moguce da uputstva kao i obrasci budu na hrvarskom jer puno ima nas koji se ne snalazimo na engleskom jeziku hvala

 4. Boris Murat
  04.02.2017 u 19:40h

  Poštovani,
  Niste objasnili gdje se nalazi taj 4-znamenkasti tajni broj kada ga želimo pročitati preko internet bankarstva. Ja sam nedavno dobio novu bankovnu karticu s novim 3-znamenkastim brojem i novim periodom valjanosti. Paypal mi je odgovorio da će mi tajni 4-znamenkasti broj stići na mail ali nije i ne znam kako do njega doći (osim kako kažete, otići u banku). Imam internet bankarstvo i kada se logiram ne znam gdje tražiti taj 4-znamenkasti broj (šifru) na stranicama internet bankarstva. A također nije mi jasno, što s tim brojem kada ga dobijem, što se dale radi – niste objasnili.
  Sa štovanjem

 5. Halima
  06.02.2017 u 10:50h

  Postovani kako cu ja znati koji je broj ili sifra na kartici koju bi ja dala nekome da mi uplati novac.

 6. Arijana
  20.02.2017 u 11:57h

  Ja imam prepaid karticu na suprugovo ime,nisam mogla uzeti na svoje jer jos nemam adresu u svicarskoj.
  U slj.mjesec do 2 bih trebalo i to biti gotovo pa me zanima je li mogu na ovu karticu otvoriti racun a i posto je prepaid ne dobivamo izvjestaje o transakcijama!
  Unaprijed hvala
  Arijana Bollinger

 7. Slavica
  18.03.2017 u 14:44h

  Kako mogu podici nova sa Pay pal racuna i da li Erste banka moze da prima novac sa Pey pal

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.