Kako otvoriti PayPal račun?

Kako otvoriti PayPal račun?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet, Ostalo
Datum objave: 13.04.2012
Ažurirano: 26.02.2017

Ako surfate Internetom, sigurno ste naišli na neku stvar koju biste kupili preko Interneta, ali ste se bojali kako to funkcionira ili niste imali Paypal račun kako biste ostvarili tu kupnju. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako otvoriti PayPal korisnički račun.

Najjednostavnije objašnjenje Paypal servisa je da je to Internet banka koja služi za primanje i davanje novca. Sigurnost je na maksimalnom nivou i to je poput odlaska u vašu banku samo što to možete učiniti iz svog doma.

Za otvaranje korisničkog računa su vam potrebne dvije stvari, a to su Internet veza i kreditna kartica. Također je potrebno imati dvadesetak kuna na toj kartici jer vam taj iznos Paypal naplati i uplati na upisanu kreditnu karticu kako bi utvrdio da je to vaša kartica. Samim time, tih dvadesetak kuna nećete izgubiti.

Kako biste otvorili korisnički račun pratite sljedeće korake.

1. korak

Upišite www.paypal.com u svoj Internet preglednik i na prikazanoj stranici u gornjem desnom kutu odaberite “Sign Up” kako biste započeli proces registracije.

PayPal naslovnica

2. korak

Ovdje odabirete svoju zemlju te imate mogućnost otvaranja dvije vrste korisničkog računa – “Personal Account” i “Business Account”. Nas zanima “Personal Account” jer je to korisnički račun za fizičke osobe koje žele trgovati preko Interneta.

Kliknite na gumb “Continue”.

PayPal registracija - personal account

3. korak

Sada vam se prikazao obrazac u koji je potrebno unijeti zemlju, email adresu i lozinku. Unos potvrdite klikom na “Continue”.

PayPal registracija - email i lozinka

4. korak

Sada vam se prikazao obrazac u koji je potrebno unijeti sve tražene osobne podatke. Pripazite da ispravno unesete svaki podatak jer postoji mogućnost da Vam ne stigne plaćeni proizvod ako unesete krive podatke.

PayPal registracija - osobni podaci

5. korak

Povežite vaš PayPal račun s vašom karticom.

Pod “Expiration date” je potrebno upisati datum kada istječe vaša kreditna kartica, a u polje CSC – troznamenkasti ili četveroznamenkasti kontrolni broj koji se nalazi na poleđini kartice. Važno je da kartica koju unosite nije povezana niti s jednim drugim PayPal računom.

Nakon ispravno upisanih podataka odaberite “Link Card” za nastavak.

PayPal registracija - unos podataka o kartici

6. korak

Spremni ste za kupnju / prodaju putem PayPala. Klikom na “Account” možete uređivati svoje postavke.

PayPal registracija - potvrda registracije

PayPal registracija - summary

7. korak

Provjerite poštanski pretinac kako biste potvrdili email adresu.

8. korak

Nakon što se izvršili sve prethodno navedene korake, vaš račun je aktivan te je sada potrebno potvrditi svoju kreditnu karticu klikom na karticu, a zatim “Confirm credit card”. PayPal će potvrditi vašu kreditnu karticu tako da će u prometu kreditne kartice biti ispisati tajni četveroznamenkasti broj koji ćete kasnije upisati za potvrdu kartice. Do tog broja moguće je doći odlaskom u banku, pregledom ispisa transakcija ili korištenjem Internet bankarstva ako ga posjedujete. To je prethodno spomenutih dvadesetak kuna koje PayPayl naplati, pa vrati na karticu. Nakon svake kupnje na vašu e-adresu dolazi račun.

PayPal registracija - potvrda kartice

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao. Za sva pitanja, obratite nam se putem formulara “pitajte učitelja”.

121 komentara na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?'

Pratite komentare na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?' putem RSS feeda.

 1. Davor
  25.11.2016 u 20:22h

  Koja kartica je najbolja za povezivanje na paypal? Mora li biti devizna? Potrebno mi je za kupovinu proizvoda iz inozemstva (EUR).

 2. 03.12.2016 u 11:46h

  Dopada mi se na ovom sajtu linkshe haljina ali je prb sto imam banka inteza karticu na ime muza tako da neznam kako i dali mogu unapred Hvala

 3. Zlatko
  15.01.2017 u 11:22h

  Postovani molio bi ako je moguce da uputstva kao i obrasci budu na hrvarskom jer puno ima nas koji se ne snalazimo na engleskom jeziku hvala

 4. Boris Murat
  04.02.2017 u 19:40h

  Poštovani,
  Niste objasnili gdje se nalazi taj 4-znamenkasti tajni broj kada ga želimo pročitati preko internet bankarstva. Ja sam nedavno dobio novu bankovnu karticu s novim 3-znamenkastim brojem i novim periodom valjanosti. Paypal mi je odgovorio da će mi tajni 4-znamenkasti broj stići na mail ali nije i ne znam kako do njega doći (osim kako kažete, otići u banku). Imam internet bankarstvo i kada se logiram ne znam gdje tražiti taj 4-znamenkasti broj (šifru) na stranicama internet bankarstva. A također nije mi jasno, što s tim brojem kada ga dobijem, što se dale radi – niste objasnili.
  Sa štovanjem

 5. Halima
  06.02.2017 u 10:50h

  Postovani kako cu ja znati koji je broj ili sifra na kartici koju bi ja dala nekome da mi uplati novac.

 6. Arijana
  20.02.2017 u 11:57h

  Ja imam prepaid karticu na suprugovo ime,nisam mogla uzeti na svoje jer jos nemam adresu u svicarskoj.
  U slj.mjesec do 2 bih trebalo i to biti gotovo pa me zanima je li mogu na ovu karticu otvoriti racun a i posto je prepaid ne dobivamo izvjestaje o transakcijama!
  Unaprijed hvala
  Arijana Bollinger

 7. Slavica
  18.03.2017 u 14:44h

  Kako mogu podici nova sa Pay pal racuna i da li Erste banka moze da prima novac sa Pey pal

 8. Vesna
  29.03.2017 u 17:06h

  Pozdrav!
  Htjela bih otvoriti paypal račun, imam tekući od Njemačke banke ,a prebivam u Hrvatskoj, dakle imam adresu u Hrvatskoj i hrvatski mobitel, ne prihvaća m mi mobitel i adresu u HR, ako imam račun otvoren u Njemačkoj…

 9. darko
  03.04.2017 u 20:37h

  zanima me da li mogu otvoriti racun posto imam samo maestro bankovnu karticu?

 10. Irma
  16.04.2017 u 13:21h

  Pokusavam da otvorim paypal ali kada pravim racun u polje gdje treba da upisem drzavu i grad ne moze Bosna i hercegovina uopste mi ih ne prikazuje kao dostupne… moze li pomoc molim vas

 11. Ivan
  21.04.2017 u 13:56h

  pozdrav, koji broji se upisuje na 4. koraku pod National ID?

 12. Mario
  16.05.2017 u 12:15h

  Pozdrav!
  Otvorio sam račun, napravio sve što se tražilo od mene. Dobio sam obavijest da su izvršene transakcije na moj paypal račun ali ja ne vidim na računu nikakvu uplatu. Ne znam šta da napravim.

 13. 22.05.2017 u 10:19h

  Mario, misliš na testnu transakciju za otvaranje PayPal računa ili ti je netko treći poslao novac? Javi se putem formulara “pitajte učitelja” da vidimo što možemo napraviti. Pozz

 14. Ana
  02.06.2017 u 21:25h

  Imam dva pitanja.. mogu li otvoriti paypal racun ako imam samo visa karticu kao tekuci racun i sto treba upisati pod National ID? Hvala

 15. zara
  14.07.2017 u 21:45h

  Pozdrav,
  treba mi HITNO pomoć oko otvaranje paypal bissnis kako otvoriti.Treba mi zbog uplata iz inostranstva za udrugu zbog pomoci djeci.HVALA

 16. Sanja
  22.08.2017 u 20:49h

  postovani,

  sta treba upisati pod National ID

  Zahvaljujem unapred,

  Spostovanjem

 17. Alen
  01.09.2017 u 08:31h

  Zanima me da li mogu otvoriti paypal racun na prepaid karticu samo?

 18. Snježana
  26.09.2017 u 20:03h

  Dali mogu otvorit Paypal karticu ako sam u blokadi tj nemam nikakvu karticu? hvala

 19. Andjelka Krstanovic
  29.09.2017 u 06:46h

  Poštovani,
  Imam problem kod otvaranja računa sa opcijom confirm card. Poslali su mi četveroznamenkasti broj koji sam ukucala, međutim, kada aktiviram opciju cofirm, pojavi mi se da u momentu nije moguće potvrda, te da probam kasnije. Dali je taj broj koji su mi poslali samo ilustrativan, ili zaista taj broj unosim.

  Hvala unaprijed.

  S poštovanjem,

  Andjelka Krstanović

 20. danijela
  18.10.2017 u 09:17h

  ovako ja bih otvorila payplaj ali mi je blokiran racun jel to moze bez kartica i bankovnog racuna ili nekako drugacije ne znam hvala

 21. Sanja
  26.10.2017 u 20:35h

  Pozdrav! Mogu li otvoriti paypal racun ako imam samo visa karticu za tekuci racun i sto treba upisati pod National ID? Hvala

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.