Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako otvoriti PayPal račun?

Kako otvoriti PayPal račun?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet, Ostalo
Datum objave: 13.04.2012

Ako surfate Internetom, sigurno ste naišli na neku stvar koju biste kupili preko Interneta, ali ste se bojali kako to funkcionira, ili niste imali Paypal račun kako biste ostvarili tu kupnju. U ovom vodiču ćemo vam pokazati kako otvoriti PayPal korisnički račun.

Najjednostavnije objašnjenje Paypal servisa je da je to Internet banka koja služi za primanje i davanje novca. Sigurnost je na maksimalnom nivou i to je poput odlaska u vašu banku samo što to možete učiniti iz svog doma.

Za otvaranje korisničkog računa su vam potrebne dvije stvari, a to su Internet i kreditna kartica. Također je potrebno imati dvadesetak kuna na toj kartici jer taj iznos vam Paypal naplati i uplati na upisanu kreditnu karticu kako bi utvrdio da je to vaša kartica. Samim time, tih dvadesetak kuna nećete izgubiti.

Kako biste otvorili korisnički račun pratite sljedeće korake.

1. korak

Upišite www.paypal.com u svoj Internet preglednik i na prikazanoj stranici u gornjem desnom kutu odaberite “Sign Up” kako biste započeli proces registracije.

2. korak

Ovdje odabirete svoju zemlju te imate mogućnost otvaranja dvije vrste korisničkog računa – “Individual” i “Business”. Nas zanima “Individual” jer je to korisnički račun za fizičke osobe koje žele trgovati preko Interneta.

Kliknite na gumb Open an account.

3. korak

Sada vam se prikazao obrazac u koji je potrebno unijeti sve tražene osobne podatke. Pripazite da ispravno unesete svaki podatak jer postoji mogućnost da Vam ne stigne plaćeni proizvod ako unesete krive podatke.

Možete odabrati  opciju “Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)”  koja će vezati vaš korisnički račun s npr. eBayom.

Pod “Expiration date” je potrebno upisati datum kada istječe vaša kreditna kartica, a u polje CSC – troznamenkasti kontrolni broj koji se nalazi na poleđini kartice.

Nakon ispravno unešenih podataka odaberite “Agree and Create Account” za nastavak.

4. korak

Nakon što ste potvrdili registraciju, odaberite “Go to My Account” kako bi posjetili svoj novokreirani korisnički račun. Znajte da ćete možda dobiti email od eBaya sa linkom za potvrdu kreiranog korisničkog računa. Osim dobro upisane kreditne kartice (broj) vrlo je važno da je vaša email adresa valjana!

5. korak

Nakon što se odradili sve prethodno navedene korake, vaš račun je aktivan te je sada potrebno potvrditi svoju kreditnu karticu pomoću odabira na svom korisničkom računu “Verify my credit card”. Pomoću tog odabira PayPal će potvrditi vašu kreditnu karticu tako da će u prometu kreditne kartice biti ispisan tajni četveroznamenkasti broj koji ćete upisati za potvrdu kartice. Do tog broja dođete ili odlaskom u banku ili korištenjem Internet bankarstva ako ga posjedujete. To je tih prethodno spomenutih dvadesetak kuna koje PayPayl naplati, pa vrati na karticu. Nakon svake kupovine na vašu e-adresu dolazi račun – to je još jedan od razloga zašto je bitno upisati valjanu adresu!

6. korak

Eto, sve što je sada preostalo je da počnete kupovati. Gdje god da kupujete potreban vam je korisnički račun za taj dućan tj. stranicu, kao npr. eBay. Kako napraviti eBay korisnički račun je jedan od sljedećih vodiča.

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao.

105 komentara na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?'

Pratite komentare na članak 'Kako otvoriti PayPal račun?' putem RSS feeda.

 1. Davor
  25.11.2016 u 20:22h

  Koja kartica je najbolja za povezivanje na paypal? Mora li biti devizna? Potrebno mi je za kupovinu proizvoda iz inozemstva (EUR).

 2. 03.12.2016 u 11:46h

  Dopada mi se na ovom sajtu linkshe haljina ali je prb sto imam banka inteza karticu na ime muza tako da neznam kako i dali mogu unapred Hvala

 3. Zlatko
  15.01.2017 u 11:22h

  Postovani molio bi ako je moguce da uputstva kao i obrasci budu na hrvarskom jer puno ima nas koji se ne snalazimo na engleskom jeziku hvala

 4. Boris Murat
  04.02.2017 u 19:40h

  Poštovani,
  Niste objasnili gdje se nalazi taj 4-znamenkasti tajni broj kada ga želimo pročitati preko internet bankarstva. Ja sam nedavno dobio novu bankovnu karticu s novim 3-znamenkastim brojem i novim periodom valjanosti. Paypal mi je odgovorio da će mi tajni 4-znamenkasti broj stići na mail ali nije i ne znam kako do njega doći (osim kako kažete, otići u banku). Imam internet bankarstvo i kada se logiram ne znam gdje tražiti taj 4-znamenkasti broj (šifru) na stranicama internet bankarstva. A također nije mi jasno, što s tim brojem kada ga dobijem, što se dale radi – niste objasnili.
  Sa štovanjem

 5. Halima
  06.02.2017 u 10:50h

  Postovani kako cu ja znati koji je broj ili sifra na kartici koju bi ja dala nekome da mi uplati novac.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.