Skoči na sadržaj

Kako povezati PayPal račun s karticom?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

S obzirom da primamo sve više upita vezanih uz povezivanje PayPal računa s karticama, odlučili smo napisati vodič na tu temu. Nadamo se da će pomoći!

Kako povezati PayPal račun s karticom?
Photo credits: Unsplash

Ukoliko još uvijek nemate PayPal račun, pogledajte upute za registraciju na PayPal.

Korak 1

PayPal prijava

Otvorite www.paypal.com u svom omiljenom Internet pregledniku, te se prijavite sa svojom email adresom i pripadajućom lozinkom.

Dodatno, u slučaju da vam se prikaže obavijest o povezivanju moilnog broja sa svojim PayPal korisničkim računom, slobodno preskočite odabirom “Not now” (Ne sada).

Korak 2

Korisnički račun PayPal

U svom početnom ekranu PayPal korisničkog računa odaberite “Add a bank account or card” (Dodaj bankovni račun ili karticu).

Tipovi računa

Osobni (Personal) račun služi samo za primanje novca, dok Premier račun služi za primanje i slanje novca.

Ukoliko vršite plaćanje putem PayPala, sredstva će se skidati s PayPal računa, a ukoliko na njemu nema sredstava, teretit će se kartica koja je povezana s PayPalom.

Novac uvijek možete primati na PayPal, ali da biste ga mogli „povući“, u pravilu je potrebna VISA ili MASTERCARD kartica.

Verifikacija kartice

Nakon dodavanja kartice, račun je potrebno verificirati. Za ovo je potrebno imati na kartici 1,95$.

Za MasterCard kartice, taj iznos će biti naplaćen i kasnije ćete ga moći koristiti na PayPal računu, dok se za VISA electron kartice taj iznos naplaćuje, a kasnije vraća na karticu. Neke banke naplaćuju još svoju naknadu u iznosu od oko 1$.

Ideja toga je da će naziv transakcije sadržavati četveroznamenkasti PIN kojeg morate upisati u PayPal sučelju. Naziv transakcije moguće je vidjeti na bankovnom izvatku ili putem internet bankarstva.

Preporuka

Ukoliko nemate niti jednu od navedenih kartica, naš prijedlog je otvaranje „Mastercard Prepaid Refresh“ od Addiko banke gdje sami možete kontrolirati priljev i odljev sredstava.

Napomene

Nakon ovog postupka PayPal ima pristup vašim karticama odnosno vašem novcu stoga je bitno pripaziti da nitko nema pristup vašem PayPal računu. Koristite jake lozinke koje nitko ne zna, a za svu ostalu sigurnost pobrinut će se sam PayPal. Također je dobro da ne držite prevelike svote novca na karticama povezanim s PayPalom. Po internetu se može pročitati kako debitne kartice Zagrebačke banke ne prolaze verifikaciju. Pripazite da prilikom korištenja PayPala adresa uvijek započinje s https://www.paypal.com.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 55

Ostavite svoj komentar

 1. Miladin
  08.11.2022 u 10:15h

  Dva puta sam pokušao da prijavim Master kard karticu ali kažu banka odbija da prihvati moju karticu a svaki put skidaju po 2$

 2. Boris
  12.09.2021 u 20:12h

  Kako zatvori ti racun PayPal

 3. kristijan
  13.01.2021 u 22:40h

  nemogu dodati debitnu karticu banca intesa na paypal kako mogu dodati?

 4. Dare
  28.03.2019 u 21:30h

  Pozdrav,

  Koja je razlika u tom da povezem visu ili debitnu unicredit karticu, zar i njih dvi nisu povezane
  Ima li uopce razlike?
  I u slucaju da povezem visu, da li cu morat prebacivat pare s debitne na visu ili?

 5. Dule
  02.01.2019 u 01:18h

  Prije sam poslao poruku za objašnjenje paypal*joom4029357733
  Iza neke troškove od1102 kn. Pa sada gledajuči bolje .. ispod vaših naplačenih 138,38 kn stoji ne vaših nego bankovnih troškova i to odmah ispod vaše stavke pa je ispalo kao da vi naplačujete te troškove … jaše izvinjavam .. sve je u redu sa vaše strane… izgleda da banka štedi na papiru … još jednom se ispričavam .., pozdrav dule…