Skoči na sadržaj

Kako izraditi jednokratnu e-mail adresu

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Svi znamo da gotovo svaka web usluga, aplikacija, čak jednostavna web stranica za pregled namještaja traži od nas da se prijavimo putem e-mail adrese. Saznajte kako doskočiti tomu da ne predate svoju "pravu" e-mail adresu.

Kako izraditi jednokratnu e-mail adresu
Photo credits: Pixabay

Jednokratne e-mail adrese se najviše koriste u svrhu zaštite, odnosno da smanjite rizik od primanja spama. Radi se o tome da ako se prijavljujete na jako puno web mjesta putem svoje e-mail adrese sigurno će vam u nekom trenutku početi dolaziti razni newsletteri, poruke, čak spam, a da biste to izbjegli imate priliku koristiti jednokratnu iliti disposable e-mail adresu.

VAŽNO: nikada ne koristite jednokratne (disposable) e-mail adrese za nešto važno. Poput kontakt e-mail za banku ili za pristup sevisu e-građani.

Kako funkcioniraju jednokratne e-mail adrese?

Odgovor je vrlo jednostavan i analogija je još jednostavnija – nadimak. Poznate osobu samo po nadimku, ali joj ne znate pravo ime. U onom trenutku kada ta osoba prestane koristiti svoj nadimak, vi ne znate kako doći do te osobe, jer joj ne znate pravo ime. Isto je tako i s jednokratnom e-mail adresom. Prijavite se na neko web mjesto putem jednokratne adrese, a koja je povezana s vašom “pravom” e-mail adresom i u onom trenutku kada izbrišete tu jednokratnu adresu, web mjesto ili aplikacija više neće znati kuda da šalje jer nema vašu “pravu”.

Ja to koristim već godinama i moram reći da odlično funkcionira:)

U nastavku su tri glavna servisa koja pružaju tu uslugu – skroz besplatno!

 

Gdje pronaći jednokratnu adresu?

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi