Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Što je Ubuntu One i kako ga koristiti?

Što je Ubuntu One i kako ga koristiti?
Autor članka: Dino Nanić
Kategorije: Operativni sustavi
Teme:
Datum objave: 06.10.2013

Ubuntu One je online backup servis koji pruža 5 GB slobodnog prostora za pohranu podataka. Servis također omogućuje i sinhronizaciju fajlova na više uređaja što znači da vrlo lako možete razmjenjivati fajlove sa iOS, Android uređaja kao i s računala (Linux, Mac i Windows).

Jedna od mogućnosti je i ta da ukoliko pozevete prijatelja da se registruje na ovaj servis, automatski i Vi i on dobijete po 500 MB dodatnog prostora za pohranu! U ovom vodiču objasnit ćemo kako instalirati aplikaciju na Android sustav i kako se registrirati.

Prvi korak je preuzimanje i instalacija aplikacije sa Google Play trgovine, kako to uraditi pročitajte u našem prethodnom vodiču (postupak je isti za sve aplikacije).

Kada instalacija završi pokrenemo aplikaciju i odaberemo “I don’t have an account” što znači da ćemo kreirati novi korisnički račun.

ubuntu one

Na sljedećoj strani imamo kratke informacije o Ubuntu One koji kaže da možemo skladištiti fotografije, glazbu, fajlove i svemu imati pristup s bilo kojeg uređaja i lokacije na kojoj imamo omogućen pristup Internetu.

ubuntu one

U ovom koraku odaberemo “Sign up now” te popunimo formular.

ubuntu one

Nakon uspješne registracije potrebno se logirati na e-mail koji smo naveli u formularu kako bismo kompletirali registraciju. Kada to uradimo vratimo se u aplikaciju i odaberemo “Sign in” te upišemo svoje podatke.

ubuntu one

U sljedećem koraku omogućimo automatski upload slika preko WiFi mreže tako što odaberemo “Enable”.

ubuntu one

i otvorit će nam se prostor gdje možemo kreirati nove foldere i u njih pohranjivati fajlove.

ubuntu-one-6

Informacije o zauzeću memorije pogledate pod “Current plan”.

ubuntu one

Ubuntu One računu možete pristupiti s računala preko adrese one.ubuntu.com.

ubuntu-one-8

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Što je Ubuntu One i kako ga koristiti?' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.