Skoči na sadržaj

Kako uz internet možete izbjeći izlaske iz svoga doma?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Iako nas koronavirus tjera na odustajanje od navika koje nisu nužne za preživljavanje poput putovanja, beauty tretmana ili ispijanja kave u omiljenom kafiću, dok su neke neodgodive stvari poput pogreba vrlo otežane za održati. S druge strane, većinu stvari koje smo navikli obavljati uživo, možemo riješiti uz pomoć interneta.

Kako uz internet možete izbjeći izlaske iz svoga doma?

Rad od kuće preko interneta

Ako imate posao koji se može (djelomično) obavljati na računalu, preporuka je opremiti kućni ured tako da budete produktivni (računalo, internet, stol, kvalitetan stolac, printer i sve otalo što bi vam moglo zatrebati). Ukoliko ne posjedujete fiksni internet, pogledajte naš vodič za spajanje na internet preko mobitela- Sastanke možete obavljati putem najboljih alata za online komunikaciju.

Za pomoć oko korištenja tehnologija, možete se javiti nama – koristeći formular pitajte učitelja.

Online usluge

Sva plaćanja računa možete obavljati koristeće Internet ili mobilno bankarstvo. Servis e-Građani omogućuje cijeli niz online usluga kao što su dohvat rodnog lista i domovnice ili provjere kod kojeg ste doktora.

Online kupnja

Svi online dućani rade i dostave zasada funkcioniraju uredno.

Za kupnju hrane i kućnih potrepština, preporučujemo Konzum klik. Kako je velika potražnja, teže ćete doći do termina dostave. Do termina možete doći tako da pričekate otvaranje novog dana za dostavu (radi se o sedmom danu od dana kada naručujete) i to se događa između ponoći i 2h u noći. Osim dostave na adresu, možete iskoristiti i “drive-in” mogućnost preuzimanja paketa s proizvodima koje ste zatražili.

Za zabavu u krevetu, pogledajte vodič o diskretnoj dostavi takvih proizvoda na vašu adresu.

Ako planirate raditi popravke u stanu ili kući, preporučujemo Bauhausov ili Pevexov web shop.

Dostava iz inozemstva može zapinjati pa preporučujemo da se držite hrvatskih trgovina koje imaju svoje zalihe. Tako će Vivre, ASOS i AliExpress otpasti. Ali uvijek možete koristiti IKEA web shop, Sport Vision i sl. web trgovine.

Naručivanje hrane

Ako ste gladni i ne želite sami pripremati hranu, tu su Glovo, Pauza i Wolt. Glovo je moguće koristiti i za dostavu drugih potrepština poput lijekova, namirnica iz dućana itd. Naravno, uvijek možete koristiti i izravno naručivanje iz vaših najdražih restorana.

Online učenje

Ako pohađate školu, više pročitajte u našem vodiču za praćenje nastave preko interneta. Ako ste nešto stariji, na internetu ima hrpa materijala za besplatno učenje.

Iskoristite ovo vrijeme za vaše interese za koje do sada niste imali vremena – naučite novi jezik ili završite online tečaj iz područja marketinga, programiranja ili nečeg sasvim trećeg. Online alati za učenje otključali su tečajeve i sada im možete pristupati besplatno.

Ubijanje dosade

Tu su neizostavni Netflix i HBO GO (usluge su besplatne prvih 30 dana korištenja). Osim toga, možezte se zabaviti društvenim mrežama kao što su YouTube, Instagram, Facebook, TikTok, …

Sporta neće biti jer se takva događanja uglavnom otkazuju.

Loto možete odigrati online, a također možete i provjeriti rezultate izvlačenja.

Porhnhubov premium dio usluge od nedavno je besplatan i za Hrvate.

Vrijeme možete iskoristiti i za popravke u stanu

Vježbanje

Ima zaista mnogo aplikacija i kanala koji pomažu s vježbanjem na daljinu. Izdvojit ćemo samo jedan besplatni YouTube kanal pod nazivom MadFit

Prilika za novi posao?

Internet poslovi također će osjetiti posljedice koronavirusa, ali te posljedce će biti puno manje. Ova situacija pokazala nam je kako je sve krhko i kako je dobro imati prihode iz različitih kanala. Razmislite o ulaganju sredstava i vremena u internet posao – evo ideja za zaradu putem interneta u 2020.

Praćenje vijesti

Vjerojatno imate svoj omiljeni portal na kojem pratite novosti, a mi za vas redovito ažuriramo stvarno stanje zaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi