Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Airbnb – povoljan najam smještaja preko Interneta

Airbnb – povoljan najam smještaja preko Interneta
Autor članka: Igor Kovačić
Kategorije: Internet
Datum objave: 09.01.2013

Iako zadnja tri slova ovog popularnog servisa označavaju Bed and Breakfast – u prijevodu noćenje s doručkom, radi se o web servisu putem kojeg možete bookirati privatni smještaj bilo gdje u svijetu, ponekad bez doručka. :-)

Sve počinje tako da u svoj internet preglednik (browser) utipkate adresu airbnb.com. Odmah na naslovnici moguće je vidjeti veliku tražilicu u koju treba upisati mjesto, datume dolaska i odlaska te broj gostiju.

airbnb pretraga

Nakon pritiska na „Search“ dobivate listu privatnog smještaja za tražene kriterije. Svi rezultati prikazani su na mapi, a sadrže naziv, sliku, broj osvrta i cijenu za jednu noć.

Pritiskom na naziv otvaraju se detaljne informacije o samom smještaju i tamo možete saznati apsolutno sve informacije koje bi vas mogle zanimati poput veličine, broja kreveta, informacija o internetu, parkingu i sl.

Sam booking započinje pritiskom na veliku zelenu tipku „Instant Book“ ili „Book it!“. Plaćanje se odvija preko samog Airbnb servisa.

Airbnb je drugačiji

Uz Airbnb stvarno ćete doći u apartman koji je prikazan na fotografijama jer većina fotografija ima verificirane fotke.

airbnb verificirane fotke

Osim fotki, tu su i osvrti (reviews) koji su napisani od strane ljudi koji su boravili u tom smještaju. Oni zapravo daju najveću vrijednost i pravi uvid u to što će vas dočekati kada tamo dođete.

Airbnb mobile

Airbnb moguće je koristiti s mobilnih uređaja koristeći mobilnu verziju stranice ili putem aplikacija na iOS ili Android platformi.

airbnb mobile

Iznajmljivači

Ukoliko se bavite iznajmljivanjem privatnog smještaja, uz Airbnb možete i zaraditi. Sama objava vašeg smještaja na Airbnbu ne košta ništa. Ukoliko netko unajmi smještaj, tada plaćate Airbnb-u 3%. Bitno za napomenuti je da novac dobivate kada vaš klijent napravi check in.

Nadam se da ćete lakše i povoljnije putovati uz ovaj vodič! ;-)

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Airbnb – povoljan najam smještaja preko Interneta' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.