Skoči na sadržaj

Kako skinuti igru preko Steama

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Nakon što smo u prethodnim vodičima kreirali Steam korisnički račun i napravili profil, sada slijedi zabavni dio, a to je instaliranje igara. Za sada ćemo pokriti samo besplatne igre, a u kasnijim vodičima ćemo pisati i o izradi računa za kupnju igara preko Steama.

Kako skinuti igru preko Steama
Photo credits: Unsplash
Korak 1

Store (dućan)

Kada ste u vašem Steam klijentu, idite na značajku STORE (Dućan) u gornjem lijevom kutu. Nakon toga odaberete Games (Igre) pa značajku Free To Play (Besplatno za igranje) kao što je označeno na slici u prikazu.

Korak 2

Odabir besplatne igre

Sada ćemo odabrati besplatnu igru. Vi naravno možete odabrati igru koju želite, mi ćemo za primjer uzeti High Octane Drift.

Pritisnite Play Game (Igraj igru), nakon toga će vas Steam pitati gdje želite instalirati igru, koliko je ona velika i koliko će trajati skidanje.

Nakon što ste odabrali mjesto za instalaciju, odabrali želite li shortcut (prečac) na desktopu svog računala ili u start menu-u (početnom izborniku), pritisnite na Next (Dalje).

Pritisnite na I Agree (Slažem se) za nastavak i instalaciju igre. I na kraju pritisnite Finish (Završi). Pričekajte da se igra skine, to može biti od par minuta do nekoliko sati, ovisi o veličini igre i vašoj internet vezi. Napredak downloada možete pratiti na dnu ekrana Steama.

Kada skidanje završi odete u LIBRARY (Knjižnica)i pritisnete play (igraj)na igru ili na vašem desktopu kliknete dva puta ikonu od igre, koju će vam Steam staviti na desktop čim krene instalacija (pod uvjetom da ste ostavili kvačicu na Create desktop shortcut).

Dakle sada smo instalirali Steam klijent, stvorili Steam račun i skinuli prvu besplatnu igru pa igranje može započeti!

Pratite nas i dalje jer ćemo sljedeći put obuhvatiti Steam Community (općenito i za određene igre), skupljanje itema i njihova prodaja (na Steamu možete i prodavati stvari iz igara), kreiranje računa za kupnju igara na Steamu, te skupljanje bodova, bedževa i povećanje nivo korisnika Steama.

Do tada lijep pozdrav i uživajte u besplatnim Steam igrama!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi