Skoči na sadržaj

VLC – koristan program za gledanje videa

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

U ovom tutorijalu bavimo se programom pod nazivom VLC, pomoću kojega možete pokrenuti većinu video datoteka. Ako volite gledati filmove na računalu ovo je program za vas. Pokazati ćemo kako ga skinuti i instalirati na računalo.

VLC – koristan program za gledanje videa
Photo credits: Unsplash

1. korak

Prvo moramo skinuti VLC s interneta i instalirati ga na računalo. Odsurfajte na sljedeću adresu: http://www.videolan.org/vlc/

Kliknite na gumb Download VLC.

Otvoriti će se nova stranica na kojoj pričekajte nekoliko sekundi dok vam ne ponudi da skinete datoteku. Kliknite na Spremi datoteku. Odaberite mjesto na računalu gdje želite pospremiti i klinite na Save.

2. korak

Nakon što se skinuli datoteku sa interneta, otvorite folder gdje ste ju pospremili i pokrenite ikonicu u obliku čunja (vidi sliku).

Pokrenuti će se instalacija. Na prvom prozoru kliknite na OK.

Zatim klinite na Next.

Na idućem prozoru opet na Next.

Nakon ova dva “Next” prozora, na sljedećem možete maknuti kvačicu sa Audio Files. Na taj način nam VLC neće automatski pokretati audio datoteke. To je korisno ako koristite neki program za slušanje glazbe kao što je winamp ili windows media player. Zatim opet klik na Next.

Klik na Install…

Pričekajte da se program instalira i zatim klik na Finish.

I to je to, instalirali ste VLC i sada možete gledati većinu video formata. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao, ako imate pitanja slobodno ostavite komentar.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 8

Ostavite svoj komentar

 1. Vanja
  15.12.2015 u 22:23h

  Kada se instalira VLC, moguće je gledati i TV streaming na raznim portalima koji imaju streaming kanala preko VLC-a, recimo na http://uzivo-tv.tk/

 2. IZUDIN
  25.05.2015 u 20:49h

  Zasto mi sva vrsta vlc playera nemoze otvoriti ( MRL) datoteku za gledanje tv kanala uzivo preko interneta ako koristi internet od 2,4 ghz oprema a 2mbt brzina.

 3. Mirko
  01.02.2015 u 23:47h

  Poštovanje,
  Pokušao sam koristiti VLC za konvertiranje nekih MP4 videa da bi ih preko Windows Movei Makera stavio na youtube (koliko znam WMM ne podržava MP4). Jedan mali video je konvertirao u .avi sa super kvalitetom, ali poslije nikako neće ni .avi, ni wmv. Nešto ne prepoznaje. U mojoj verziji ja mogu birati samo izlazni oblik, a drugo ništa. U čemu je problem? (inače verzija je aktualna). Hvala. Pozdrav. Mirko.

 4. emir
  04.04.2013 u 19:47h

  pomaze

 5. emir
  04.04.2013 u 19:44h

  dobar program imam neke vide pa da gledam

 6. mila
  26.01.2013 u 20:31h

  izvinjavam se ,imam pitanje u vezi VLC plejera…potreban mi je za gledanje on line filmova i instalirala sam ga normalno,medjutim kad unosem url filma posle pokazuje gresku i kako on otvara samo MRL….nadam se da je dovoljno bilo sto sam ga instalirala,ako jos nesto ne mora da ide uz to…..isla u media>>open network streaming i onda unos url….pozdrav

 7. amalija
  05.11.2012 u 22:05h

  hocu to moci gledati na internetu preko toga?

 8. IZET
  14.09.2012 u 14:54h

  DALI VLC plejer može ponuditi prevode odmah nakon pokretanja filma kao BS plejer hvala molim odgovor na e mail