Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

VLC – koristan program za gledanje videa

VLC – koristan program za gledanje videa
Autor članka: Mario Sever
Kategorije: Aplikacije
Teme: ,
Datum objave: 25.07.2012

U ovom tutorijalu bavimo se programom pod nazivom VLC, pomoću kojega možete pokrenuti većinu video datoteka. Ako volite gledati filmove na računalu ovo je program za vas. Pokazati ćemo kako ga skinuti i instalirati na računalo.

1. korak

Prvo moramo skinuti VLC s interneta i instalirati ga na računalo. Odsurfajte na sljedeću adresu: http://www.videolan.org/vlc/

Kliknite na gumb Download VLC.

Otvoriti će se nova stranica na kojoj pričekajte nekoliko sekundi dok vam ne ponudi da skinete datoteku. Kliknite na Spremi datoteku. Odaberite mjesto na računalu gdje želite pospremiti i klinite na Save.

2. korak

Nakon što se skinuli datoteku sa interneta, otvorite folder gdje ste ju pospremili i pokrenite ikonicu u obliku čunja (vidi sliku).

Pokrenuti će se instalacija. Na prvom prozoru kliknite na OK.

Zatim klinite na Next.

Na idućem prozoru opet na Next.

Nakon ova dva “Next” prozora, na sljedećem možete maknuti kvačicu sa Audio Files. Na taj način nam VLC neće automatski pokretati audio datoteke. To je korisno ako koristite neki program za slušanje glazbe kao što je winamp ili windows media player. Zatim opet klik na Next.

Klik na Install…

Pričekajte da se program instalira i zatim klik na Finish.

I to je to, instalirali ste VLC i sada možete gledati većinu video formata. Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao, ako imate pitanja slobodno ostavite komentar.

8 komentara na članak 'VLC – koristan program za gledanje videa'

Pratite komentare na članak 'VLC – koristan program za gledanje videa' putem RSS feeda.

 1. IZET
  14.09.2012 u 14:54h

  DALI VLC plejer može ponuditi prevode odmah nakon pokretanja filma kao BS plejer hvala molim odgovor na e mail

 2. amalija
  05.11.2012 u 22:05h

  hocu to moci gledati na internetu preko toga?

 3. mila
  26.01.2013 u 20:31h

  izvinjavam se ,imam pitanje u vezi VLC plejera…potreban mi je za gledanje on line filmova i instalirala sam ga normalno,medjutim kad unosem url filma posle pokazuje gresku i kako on otvara samo MRL….nadam se da je dovoljno bilo sto sam ga instalirala,ako jos nesto ne mora da ide uz to…..isla u media>>open network streaming i onda unos url….pozdrav

 4. emir
  04.04.2013 u 19:44h

  dobar program imam neke vide pa da gledam

 5. emir
  04.04.2013 u 19:47h

  pomaze

 6. Mirko
  01.02.2015 u 23:47h

  Poštovanje,
  Pokušao sam koristiti VLC za konvertiranje nekih MP4 videa da bi ih preko Windows Movei Makera stavio na youtube (koliko znam WMM ne podržava MP4). Jedan mali video je konvertirao u .avi sa super kvalitetom, ali poslije nikako neće ni .avi, ni wmv. Nešto ne prepoznaje. U mojoj verziji ja mogu birati samo izlazni oblik, a drugo ništa. U čemu je problem? (inače verzija je aktualna). Hvala. Pozdrav. Mirko.

 7. IZUDIN
  25.05.2015 u 20:49h

  Zasto mi sva vrsta vlc playera nemoze otvoriti ( MRL) datoteku za gledanje tv kanala uzivo preko interneta ako koristi internet od 2,4 ghz oprema a 2mbt brzina.

 8. Vanja
  15.12.2015 u 22:23h

  Kada se instalira VLC, moguće je gledati i TV streaming na raznim portalima koji imaju streaming kanala preko VLC-a, recimo na http://uzivo-tv.tk/

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.