Skoči na sadržaj

Automatsko učitavanje prijevoda na DIVX filmove

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Imate divx film i želite ga snimiti na dvd, pa gledati na kućnom kinu, a da pritom imate i prijevod. Pokazati ćemo Vam kako to možete napraviti na najjednostavniji način.

Automatsko učitavanje prijevoda na DIVX filmove
Photo credits: Pixabay

Otvorite datoteku u kojoj s nalazi Vaš film i prijevod.
DIVX 01

Desnim klikom miša kliknete na prijevod i odaberete RENAME
DIVX 02

Prijevod nazovete isto kako se zove i film, ali bitno je da pritom pazite na extenziju, kod prijevoda je ona str ili txt, a kod filmova najčešće avi ili mpeg. Što znači da naziv mora biti jednak, a ekstenzija različita. Također bitna stvar je da se prijevod i film nalaze u istoj datoteci.

DIVX 03

Sada kad ste promjenili naziv prijevodu, film možete snimiti na dvd i gledati na dvd playeru zajedno s prijevodom, no ako pak želite gledati na računalu jednostavno samo otvorite windows media player i pokrenete film, a prijevod će se sam učitati i prikazivati. No ako recimo pri pokretanju film (nemate slike ili zvuka), evo Vam ispod par linkova s kojih možete besplatno “skinuti” potrebne dekodere koji će riješiti problem.

Download K-Lite codec pack.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 1

Ostavite svoj komentar

  1. sandrine
    11.01.2011 u 02:20h

    probala sam spojiti prijevod s filmom (skinuto s torrenta) ovako kako opisujete – isti naziv, film kao avi file, prijevod kao srt file, sve u istom folderu, snimljen čitav folder na cd, ali rezultat na dvd playeru – no subtitles recorded. zašto? ili bolje – što sad?