Skoči na sadržaj

Kako spojiti više video datoteka u jednu?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ovaj video turorijal će vam pokazati kako na najjednostavniji  način spojiti dva ili više video (.avi) fajlova.

Kako spojiti više video datoteka u jednu?
Photo credits: Pexels

Program koji ćemo koristiti za spajanje fajlova se zove AVI video joiner i možete ga preuzeti ovdje.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 9

Ostavite svoj komentar

 1. Niki
  28.07.2019 u 16:06h

  Kao prvo ovo je tema samo za AVI ili DIVx datoteke
  Kao drugo obje datoteke moraju imaju isti FPS ili broj sličica u sekundi, isti karakteristike audio zapisa ali i video zapisa kao rezolucija i tako dalje….
  Postoje programi kao virtualDub ili cyberlink powerdirector ili Format Factori i tako dalje za spajanje različith vrsta datoteka u jednu. Ali opet većinom vrste AVI
  ono što treba naglasiti da se spajanje video datoteka treba izvršiti sa istim video zapisima. Odnosno istim formatima koji sadrže ista svojstva slike i zvuka. Zvuk u MP3 formatu sa istim bitrate. Isto vrijedi i za broj sličica u sekundi odnosno FPS. i rezoluciju. i tako dalje.
  Kad se želi spojiti neki drugi format video zapisa. Tada se svi video zapisi konvertiraju i pretvore u jednu vrstu zapisa odnosno svi moraju biti AVI sa istim svojstvima. To se rade preko nekog programa konvertera kao Ultra Video Converter.
  Tek kad se svaki video zapis pretvorio u avi datoteku moguće je iste spojiti. Ako želimo gledati na stolnim DVD i divX playerima tada trebamo paziti na rezoluciju odnosno veličinu sliku koja ne smije prelaziti 720 x 576. Naravno u Ultra Video Converter moguće je izrazivanje ili izbacivanje određenog sadržaja iz video datoteke. AVI kao i divX se mogu gledati preko TV playera odnosno DVD uređaja koji to podržavaju samo datoteka mora biti u skladu sa svojstvima koje podržava sami uređaj. Odnosno veličina slike 720 x 576 i kvalitet zvuka. Ja osobno nikad nisam imao problema sa DVD playerima kad sam konveritirao ili pretvarao video zapise u AVI format. Ponekad malo trza slika ako FPS nije kako treba mada bi trebalo da bude između 25 i 30 FPS odnosno sličica u sekundi. Ovisno iz kojeg zapisa pretvaramo u AVI datoteke. Moguće jeste spojiti video snimke iz mobitela ali se one najprije trebaju pretvoriti u AVI ili divix format. Ako su nastale sa istim mobitelom dovoljna je osnovna pretvorba bez mijenjanja postavki o slici i zvuku i ako rezolucija video snimke ne prelazi 720 x 576. Naravno kod novih mobitela HD video kamera ima veću rezoluciju pa je potrebno smanjiti u pretvorbi video rezoluciju za sve video zapise i tek nakon pretvorbe spojiti ih u jednu cjelinu. S obzirom da je video format jako kompliciran format i sadrži razne verzije kompresije neki puta treba odabrati pravilan program. Koji će posao obaviti kvalitetno da je slika bez trzanja. I naravno ovisno o tome na čemu gledamo video zapise. Da li na mobitelu ili na stolnom DVD divX playeru. Kad se snima preko DVD rekordera naravno da nije AVI format. Potrebno je sve datoteke pretvoriti u iste formate AVI i spojiti sa programom VirtualDUB u kojem je moguće isto napraviti obradu video zapisa. Eto kratko od mene toliko. I dalje tražim rješenje za spajanje dva WMV zapisa različitih osobina u jednu WMV datoteku.

 2. cedo
  12.12.2014 u 12:51h

  Citam i gledam Vaša objašnjenja. Super
  Ja imam pitanje ?
  Kako izdvojiti deo iz dugačkog snimka u novi fajl
  Bila je TV EMISIJA u trajanju od sat vremena , a prilog o mojoj firmi 10 min
  Kako izdvojiti sam taj deo
  Hvala unapred

 3. Mirta
  12.06.2014 u 22:37h

  Majstore, svaka čast! Program je super, jednostavan i lijepo si sve objasnio .Dugo sam tražila takav program, pitala tko zna kako se spajaju videi i ništa, već sam malo i odustala i evo tebe, ovaj program i video converter, ma svašta možeš stvoriti,pozdrav iz Osijeka!

 4. gulas
  30.03.2013 u 18:20h

  nakon spojenih file -ova desava mi se da mi kasni slika ili ti zvuk rani , tocnije se radi od 6 datoteka
  na prvoj kasni malo a sto dalje kasni sve vise
  kako popraviti kasnjenje zvuka ?

 5. Janny
  15.02.2013 u 03:56h

  Napokon dam došla do toga kako 2 videa spojiti. Interesira me šta trebam učiniti da mogu video AVI gledati (preko playera) na TV. id card

 6. Zdravko
  21.06.2012 u 18:17h

  Poštovani.
  Pokušao sam spojiti dvije video snimke snimljene mobitelom Nokia3110, ali nisam uspio. U čemu je problem ? U mojim snimkama ili nešto drugo. Inače mogu gledati te snimke na GOM playeru. Moram napomenut da ni moj Avi video joiner program nije u potpunosti isti kao Vaš. Prve tri stavke ( New List, Open List i Save List ) na mom programu ne postoje. Sve je drugo isto.
  Molim da mi pojasnite u čemu griješim.
  Lijepi pozdrav. Zdravko.

 7. Artur Nozdroviczky
  22.04.2012 u 14:23h

  Napokon sam došao do željenih podataka.HVALA najlepše-svaka čast.

 8. vera
  16.01.2011 u 14:38h

  Napokon dam došla do toga kako 2 videa spojiti. Interesira me šta trebam učiniti da mogu video AVI gledati (preko playera) na TV.

 9. Krešimir Topolovčan
  18.05.2010 u 03:15h

  S čime i kako napraviti isti postupak, ali da se ne radi o AVI datotekama,
  već o snimljenima na DVD-recorderu ( spajanje dvije ili više epizoda neke serije)?