Skoči na sadržaj

Pratite svoje financije pomoću aplikacije – Spendee!

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Zacijelo ste se našli u situaciji kada ste se zapitali gdje i kada ste potrošili novac. Upravo na ovo pitanje će vam aplikacija Spendee pomoći odgovoriti.

Pratite svoje financije pomoću aplikacije – Spendee!
Photo credits: Unsplash
Korak 1

Što je Spendee i čemu služi?

Spendee je besplatna Android i iOS aplikacija za planiranje i analizu osobnih financijskih prihoda i rashoda.

Spendee je aplikacija za Android i iOS uređaje koja vam omogućuje da vodite bilješke o prihodima i rashodima na jednostavan način. Ideja iza aplikacije je da na osnovu analize podataka koje unesete u Spendee bolje planirate i na kraju iskoristite svoj novac. Troškove, kao i prihode koji se ponavljaju, redovito možete automatizirati da se ponavljaju u zadanom vremenskom periodu. Spendee vam osim jednostavnih tabličnih prikaza vrlo jednostavno i brzo može grafički prikazati odnose vaših troškova kao i buduće financijske projekcije.

Korak 2

Kako instalirati i koristiti aplikaciju

Pretražite pojam Spendee u Google Playu, pronađite Spendee aplikaciju i instalirajte ju pritiskom na tipku Instaliraj.

Instaliranu aplikaciju pokrenite pritiskom na tipku Otvori.

S obzirom na to da tek počinjete koristiti aplikaciju, pritisnite tipku New to Spendee.

Odaberite način na koji želite kreirati Spendee korisnički račun, pomoću postojećeg Facebook računa ili klasičnim kreiranjem računa preko e-mail adrese.

Nakon što ste kreirali korisnički račun, morate kreirati Novčanik, svoj financijski plan koji ćete ažurirati, pratiti i analizirati.

 

Nakon unosa naziva novčanika, te njegovog početnog stanja, nastavite u njega unositi prihode i rashode. Sami elementi rashoda i prihoda su intuitivni i sastoje se od elemenata iz svakodnevnog života poput troškova za hranu, automobil, odjeću, prihoda od poslova i darova. Ukoliko vam isti nisu dovoljni, uvijek možete kreirati svoj objekt iz obje kategorije.

Odaberite jednu od kategorija i unesite iznos novca.

Nakon unosa iznosa i pritiska na kvačicu, ponudit će vam se da dodate opcije za svaku stavku. Unos bilješki za istu, datum nastanka troška/prihoda, nakon koliko će se vremena ista stavka ponoviti te treba li vas upozoriti na istu.

Za neke od stavki je korisno postaviti ponavljanje kako ne bismo morali npr. svaki mjesec unositi iznos plaće ili neke financijske obaveze.

Nakon unosa podataka možemo pregledati za svaki mjesec koliko stavki imamo i koji su njihovi iznosi.

Ukoliko odredimo ponavljanje za neke stavke, Spendee će nam prikazati i buduće prihode/rashode kako bismo ih mogli bolje planirati.

Ono što će sigurno biti jako zanimljivo jest pratiti analizu troškova, odnosno njihov odnos. Kao što možemo vidjeti na slici ispod, prikaz je vrlo jednostavan i jasan te nam omogućuje da vrlo brzo uvidimo kako smo potrošili novac.

U svakom trenutku možemo pratiti kakvo nam je trenutno financijsko stanje.

Sretno vam planiranje i kontoliranje financija!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi