Skoči na sadržaj

Kako do e-Propusnice – vodič s koracima

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Novost u izdavanju propusnica je online usluga koja bi svima trebala olakšati predavanje zahtjeva te samo izdavanje propusnica, a radi se o usluzi "e-Propusnica". Ova usluga povezuje MUP, Poreznu upravu, HZMO, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite. U nastavku pokazujemo kako predati zahtjev za izdavanjem.

Kako do e-Propusnice – vodič s koracima

Usluga e-Propusnica olakšat će građanima podnošenje zahtjeva prema obiteljskim liječnicima, prema stožerima civilne zaštite te prema poslodavcima.

e-Propusnica za poslodavce i građane

Idite na https://epropusnice.gov.hr.

Odaberite jedan od ulaza koji vam odgovara, primjerice Ulaz za poslodavce ukoliko tražite potvrde za svoje zaposlenike, Ulaz za građane ako sami predajete zahtjev za sebe i sl.

U vodiču ćemo pokazati zahtjev za građane.

Sljedeći korak je prijava u e-Građane, ako ne znate kako, saznajte na linku kako se prijaviti u e-Građane. Zatim dozvolite pristup.

Odaberite vjerodajnicu, banku, Finu ili koju već posjedujete te se prijavite u sustav.

Mi smo koristili PBZ-ov #withKEY za prijavu, sastavni dio PBZ-ove mobilne aplikacije.

Kad ste se prijavili u sustav e-Propusnice, na raspolaganju vam je predavanje zahtjeva za propusnicom, pregled propusnica te pregled zahtjeva. Za predavanje, odaberite Zahtjev za propusnicom.

Zahtjev za e-Propusnicom će sadržavati vaše osobne podatke i to već ispisani OIB, ime i prezime, a sami ćete unijeti mjesto, ulicu i kućni broj, e-mail adresu (kojoj imate pristup), razdoblje za koje predajete zahtjev za propusnicom, razlog izdavanja te izdavatelja, a oboje birate iz padajućeg izbornika.

Ako se pitate u koju svrhu možete predati zahtjev za e-Propusnicom, razlozi su sljedeći:

 • Promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
 • Dnevne migracije zaposlenih u predodređenim službama (pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe)
 • Izvješćivanje javnosti
 • Stanovnici koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
 • Putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće
 • Putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština
 • Žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19

 

Izdavatelj e-Propusnice može biti:

 • Liječnik
 • Poslodavac
 • Tijelo javne vlasti
 • Stožer civilne zaštite

Odaberite razlog izdavanja te izdavatelja, unesite tražene podatke poput e-mail adrese, OIBa poslodavca i sl. OIB poslodavca možete pronaći na web stranici Sudskog registra (upišite naziv tvrtke pa pretražujte).

Konačno, predajte zahtjev pritiskom na crveni gumb Pošalji zahtjev.

Nakon odobrenja, primit ćete propusnicu u digitalnom obliku (ili .pdf), a pristupiti joj možete na gumbu Pregled pristupnica, s početka vodiča.

Ako ste negdje zapeli i trebate potražiti pomoć korisničke podrške, obratite se 0-24 h na e-mail adresu epropusnice@uprava.gov.hr ili telefonom na broj 0800 8090, od 8 do 17 sati.

Edit: omogućeno je olakšano izdavanje propusnica za tvrtke koje odjednom trebaju propusnice za više zaposlenika – “Ministarstvo uprave unaprijedilo je sustav e-Popusnice. Od sada tvrtke koje imaju potrebu za izdavanjem većeg broja e-Propusnica brže i jednostavnije mogu doći do njih, unosom Excel tablice u sustav. Unutar sustava e-Propusnice možete preuzeti Excel predložak te pronaći potrebne informacije za učinkovito popunjavanje tablice.”

Link na izvor

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi