Skoči na sadržaj

Dan otvorenih vrata FER-a 2019.

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

subotu, 23.11.2019. godine od 10 do 16 sati održava se Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Posjetitelji će imati priliku posjetiti neke od najzanimljivijih fakultetskih laboratorija, upoznati se sa znanstvenim istraživanjima i projektima na fakultetu te vidjeti i isprobati čitav niz izuma i tehnologija iz područja elektrotehnike, informacijske i komunikacijske tehnologije i računarstva.

Dan otvorenih vrata FER-a 2019.
Photo credits: fer.hr

Između ostalog posjetitelji će moći vidjeti prijenos informacija laserom, saznati koliko zrači mobitel, upoznati se s računalnom grafikom i algoritmima za prepoznavanje lica, ući u gluhu komoru i saznati kako zvuči tišina, posjetiti vjetroelektranu, upravljati robotskom rukom, napraviti 3D sken ljudskog tijela, isprobati proširenu stvarnost, koristiti mehaničko računalo i usporediti ga sa suvremenim računalima, lansirati raketu i balon na vrući zrak te upoznati razne robote. Za najmlađe je pripremljen „dječji kutak“ s nizom prigodnih interaktivnih aktivnosti i igara. U sklopu Dana otvorenih vrata FER-a održat će se i eSport turnir u League of Legends. Ulaz je besplatan.

Uz prezentaciju Fakulteta i studijskih programa, posjetitelji Dana otvorenih vrata imat će priliku posjetiti neke od najzanimljivijih fakultetskih laboratorija, upoznati se s nizom znanstvenih istraživanja i projekata, studentskim i stručnim udrugama koje djeluju na fakultetu te vidjeti i isprobati čitav niz izuma i tehnologija iz područja elektrotehnike, informacijske i komunikacijske tehnologije i računarstva koje su osmislili i razvili djelatnici i studenti FER-a u posljednjih nekoliko godina. Između ostalog posjetitelji će moći vidjeti prijenos informacija laserom, saznati koliko zrači mobitel, upoznati se s računalnom grafikom i algoritmima za prepoznavanje lica, ući u gluhu komoru i saznati kako zvuči tišina, posjetiti vjetroelektranu, upravljati robotskom rukom, napraviti 3D sken ljudskog tijela, isprobati proširenu stvarnost, koristiti mehaničko računalo i usporediti ga sa suvremenim računalima, lansirati raketu i balon na vrući zrak te upoznati razne robote. Za najmlađe je pripremljen „dječji kutak“ s nizom interaktivnih prigodnih aktivnosti i igara. U sklopu Dana otvorenih vrata FER-a održat će se i eSport turnir u League of Legends.

Nastavnici i studenti Fakulteta te predstavnici studentskih udruga bit će na raspolaganju svim zainteresiranima za sva pitanja u vezi studijskih programa, ali i svih ostalih događanja i istraživanja koja se provode na FER-u.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu na Dan otvorenih vrata FER-a i upoznaju se sa svim zanimljivostima i inovacijama koje elektrotehnika, informacijske i komunikacijske tehnologije i računarstvo nude, a maturante i učenike srednjih škola da upoznaju svoje budući fakultet.

Sve novinarske upite molim uputiti na e-mail adresu ana.filipovic@fer.hr i na telefon +385 1 6129800.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi