Skoči na sadržaj

Kako vidjeti skriveni broj

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Naučite na koji način možete doći do skrivenog broja koji vas možda uznemirava ili neprestano zove, a jednostavno ne znate o kome se radi.

Kako vidjeti skriveni broj
Photo credits: UnSplash

Vaši i naši telefonski brojevi su "prilično javni", a to omogućava raznim telemarketing agencijama, spammerima ili čak prijateljima da vas zovu sa skrivenog broja.

Što je skriveni broj?

Skriveni broj je telefonski broj kojeg je pozivatelj sakrio prilikom pozivanja, odnosno prilikom upisa vašeg telefonskog broja dodao je predznak #31#, a više o tome pročitajte u vodiču Kako sakriti broj kod pozivanja? u nastavku.

Taj poziv može izgledati kao na slici ili može pisati nešto poput:

 • Unknown (Nepoznati)
 • Private Caller (Privatni pozivatelj)

Kako saznati taj broj?

Postoji nekoliko načina, a jedini pravi (koji radi) je prijava slučaja pružatelju telekomunikacijskih usluga ili mobilnom operateru, pa će on biti u obvezi to prijaviti policiji ILI izravno prijaviti policiji koja će obaviti potrebno s mobilnim operaterom kako biste došli do izvora spornih poziva.

VAŽNO: sigurno ste čuli za mobilne aplikacije koje omogućuju prikaz skrivenog broja, ali ono što vam možemo reći je da navedene aplikacije najčešće ne rade uopće, a platit ćete ih ponekad i do nekoliko stotina kuna – takvu vrstu usluga koristite na vlastitu odgovornost, te ucionica.net ne može na bilo kakav način odgovarati u svezi takvih poduzetih radnji.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 2

Ostavite svoj komentar

 1. Lalalama
  06.07.2021 u 15:15h

  Kako da saznam ako me neko zove preko fiksnog, a ja nemam identifikaciju

 2. swarog
  06.12.2020 u 11:07h

  koja je poenta da nam ne kazete kako da saznamo kada nas neko smara sa skrivenog broja?