Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako sigurnije koristiti svoj Facebook profil?

Kako sigurnije koristiti svoj Facebook profil?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet, Sigurnost
Datum objave: 19.07.2012

U ovome vodiču ćemo pokazati kako koristiti svoj Facebook profil na malo sigurniji način. Sve što je potrebno je da se uključi opcija sigurne veze (HTTPS) dok koristite svoj profil.

Ova mala opcija će drastično smanjiti mogućnost napada na Vaš korisnički račun tj. “hakiranje” računa.

Omogućavanjem HTTPS protokola, osiguravate si sigurno komuniciranje između Vas i Facebook usluge nakon ulaska u svoj korisnički račun. Ta omogućena opcija čini Vaš profil daleko težim za “hakirat”!

Kako bi omogućili HTTPS pratite sljedeće korake:

1. korak

Na svom Facebook profil glavnoj stranici odaberite u gornjem desnom kutu “strelicu” i Account Settings kao na slici.

2. korak

Na novo prikazanoj stranici, na lijevoj strani odaberite Security (sigurnost) i pod opcijom Secure Browsing (sigurno surfanje:)  odaberite Edit (uredi).

3. korak

Odaberite kvadratić (kvačica) Browse Facebook on a secure connection (https) when possible što bi značilo da Facebook koristi sigurnu vezu gdje god može. Nakon odabira spremite promjene odabirom Save Changes.

 

Nakon što kreirate svoj profil ova opcija nije odmah uključena, već ju morate sami uključiti, ali Facebook sve više teži sigurnijem korištenju tako da će ova opcija zasigurno biti obvezna.

 

Nadam se da Vam je ovaj vodič pomogao.

4 komentara na članak 'Kako sigurnije koristiti svoj Facebook profil?'

Pratite komentare na članak 'Kako sigurnije koristiti svoj Facebook profil?' putem RSS feeda.

 1. 04.08.2012 u 13:42h

  […] Koristite sigurnu vezu (HTTPS) pri prijavljivanu u svoj Facebook profil, a to je opisano u vodiču “Kako sigurnije koristiti svoj Facebook profil?” […]

 2. biljana
  28.08.2012 u 16:52h

  zelim da se prijavim nafacebooku

 3. BOŽICA
  25.10.2012 u 06:29h

  DOBRO JUTRO,SVE STE LIJEPO OBJASNILI OSIM JEDNOG PITANJA KOJE JE PUNO VAŽNO KAO I SVA OSTALA A TO JE?? KAKO SAZNATI ZAŠTO SAM BLOKIRANA OD STRANE FACEBOOKA I DO KADA? NIJE POŠTENO NE ZNATI GDJE GRIJEŠIMO,,KAKO BISMO MOGLI UBUDUĆE ISPRAVITI SVOJE GREŠKE.OVAKO JE FB.PRETRPAN NE KORIŠTENIM STRANICAMA JER ZBOG ČESTE BLOKADE ,LJUDI OTVARAJU NOVE PROFILE. JA SE U BUDUĆE NE ĆU VIŠE KORISTITI FB.JER OVO VIŠE NEMA SMISLA,,BEZ OPOMENE I BILO KAKVOG UPOZORENJA SAMO BLOK.POZRAV

 4. srecko
  16.07.2015 u 18:49h

  May way
  ..

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.