Skoči na sadržaj

Poslovni prostori i uredi za najam u Zagrebu

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Hibridni uredi, fleksibilni pristup, atraktivne lokacije. Najam ureda po potrebi, po satu ili danu, 5 ili 10 dana, mjesec za mjesec ili klasični dugoročni najam. Ako se pitate kako pronaći najbolji ured za vas i vaše poslovanje te koji poslovni prostor vam najviše odgovara s obzirom na sva znanja stečena u pandemiji, mi u nastavku dijelimo svoja iskustva.

Poslovni prostori i uredi za najam u Zagrebu

Pandemija koronavirusa nam je pokazala kako je dugoročna ugovorna obveza najma poslovnog prostora često teret i nepotreban trošak. Naučili smo da ne moramo svaki dan ići u ured i putovati do radnog mjesta pa smo zaposlenicima omogućili rad od doma. Istovremeno smo svjesni važnosti timskog rada i suradnje uživo pa razmišljamo na koji način spojiti i jedno i drugo, omogućiti zaposlenicima da rade od kuće i da dolaze u ured. Rješenje je modernizirati pristup, biti fleksibilni, uštediti novac i imati sve odjednom – „hibridni ured“.

Rad od kuće s vremenom može rezultirati nedostatkom motivacije, smanjenom komunikacijom s klijentima i kolegama, prebacivanje isključivo na elektronske komunikacije i općenitom alijenacijom. Mi smo pravovremeno prepoznali dugoročne negativne posljedice rada od kuće, a istovremeno htjeli zadržati one pozitivne, svima nam jasne. Neki su u pauzama od posla šetali pse, neki kuhali ručak, neki vježbali, neki radili zadaće s djecom.

Što je IWG (Regus i Spaces)

Mi smo rješenje pronašli u IWG (International Workplace Group), globalno najvećem pružatelju fleksibilnih uredskih rješenja koji je prisutan preko deset godina u Zagrebu sa svoja dva brenda Regus i Spaces.

Zašto? Jer nudi nama optimalan pristup idealnom omjeru ured-rad od doma na izrazito atraktivnim lokacijama na kojima se nalaze i vodeće svjetske tvrtke. Navest ćemo u nastavku opcije koje IWG nudi.

 • Klasičan najam odabranog ureda, biranog ovisno o potrebama i broju zaposlenika
 • Membership za povremeno korištenje ureda ili coworking stola (5, 10 ili svakodnevno)
 • Najam ureda, coworkinga ili soba za sastanke prema korištenju (po satu ili danu)

Fleksibilno članstvo i što dobivate s njim

 1. Membership – Spaces članstvo je globalna usluga, možete rezervirati ured doslovno svugdje u svijetu gdje god imaju svoje urede, ali da ne idemo toliko daleko, u Zagrebu možete koristiti urede na čak tri lokacije: Matrix (Slavonska avenija 1c), Hoto toranj (Savska cesta 32) i Grand Centar (Hektorovićeva ulica 2). Možete se pretplatiti mjesec za mjesec, na 5 dana mjesečno, 10 dana mjesečno ili jednostavno platiti dan za dan po potrebi
 2. Aplikacija Spaces – aplikacija omogućuje odlično korisničko iskustvo jer sve što vam treba rezervirate u nekoliko sekundi; uredski prostor, sobu za sastanke, prostor za obuku i sl.
 3. Kontrolirani pristup – kretanje po zgradi ograničeno je i kontrolirano, svatko ima svoj čip za ulazak u lift i kretanje po katovima
 4. Dizajnerski uredi – uredi su opremljeni novim namještajem i detaljima koji stvaraju odličnu atmosferu i ostavljaju pozitivan dojam (stol, stolac, ladičar, svjetiljke, telefoni po potrebi, vješalice za kaput, ormari za spise i sl.), uredi su pod ključem i u njih se ulazi čipom kao i u lift
 5. Čajna kuhinja – kuhinja u kojoj možete pripremiti ili pojesti gablec ima frižider, dostupno posuđe (čaše, šalice, tanjuri, pribor), mikrovalnu, perilicu i vrelu vodu
 6. Coworking prostor – odlično dizajniran prostor u kojem možete pronaći „booths“, tzv. tihe sobe, coworking stolove i sl.
 7. Recepcija – prilikom dolaska i odlaska javljate se na recepciju gdje dobivate svoj čip za lift i otkjučavanje ureda. Osoblje na recepciji je uvijek spremno pomoći i prisutno za sve eventualne nejasnoće ili dodatne potrebe poput printanja i sl.
 8. Internet vezu – bežična internet veza odlične brzine
 9. Parking – vanjski i garaža (cijena sata je 10 kn i plaća se na parking automatu, cijeli dan je 60 kn i plaća se na recepciji)
 10. Sobe za sastanke (8-10 ljudi) i sobe za obuku (do 50 ljudi) – ova usluga se dodatno naplaćuje po satu korištenja, međutim membership korisnici imaju popust. Sobe rezervirate kroz Spaces aplikaciju i možete dogovoriti usluge hrane i pića za svoje goste
 11. Kafić s terasom
 12. I kao bonus opcija – jako fini gableci po prihvatljivim cijenama koje možete provjeriti ovdje – možete birati između dnevne ponude pa provjeriti što je na menuju taj dan, ili stalne ponude svježe spremljene hrane

Spaces aplikacija

Membership plaćate mjesec za mjesec, a otkazni rok traje mjesec dana. Putem e-maila dobivate ugovor, ispunite tražena polja, upišete broj kartice za naplatu i potvrdite ga, sve online. Potom dobivate upute za prijavu u Spaces aplikaciju gdje odmah možete rezervirati ured.

Spaces aplikaciju možete preuzeti u Google Play Storeu za Android korisnike i App Storeu za iPhone korisnike.

Rezervacije se mogu napraviti istog dana, a možete i unaprijed rezervirati sve dane ako znate kada ćete htjeti doći u ured.

Prednost ovog načina je što plaćate isključivo ono što potrošite i ispada povoljno s obzirom na sve usluge, dostupnu infrastrukturu i nivo usluga.

Putem aplikacije možete rezervirati veoma moderno opremljenu i dizajnersku sobu za sastanak, uredski prostor, radni stol za coworking ili prostoriju za obuku.

Dodatne napomene:

Korisnici membershipa 5 ili 10 dana mjesečno najčešće rade na laptopima pa tako npr. ne donosite svoje monitore. Najčešće ste u istom uredu, međutim moguće je da ćete povremeno biti smješteni u neki drugi.

Radno vrijeme IWG centara je isključivo radnim danima od 08:00 do 17:00 ovisno o centru, točno vrijeme možete provjeriti u aplikaciji.

Prednost membershipa je između ostalog i ta što možete bukirati ured ili prostor za sastanke bilo gdje u svijetu gdje postoje IWG uredi, primjerice nađete se u Ljubljani, Grazu, Londonu ili Madridu i trebate reprezentativni prostor za odraditi sastanak s klijentom – sve što trebate jest putem aplikacije napraviti rezervaciju.

Kako unajmiti fleksibilni ured

Ako vas zanima ovaj fleksibilni ured i ako ste zainteresirani za najam, možete poslati upit i raspitati se o svim opcijama koje vas zanimaju na OVU E-MAIL ADRESU.

IWG u Zagrebu postoji na 3 lokacije, a radi se o:

 1. Regus Grand Centar, Hektorovićeva ulica 2, Uredski prostor u Grand Centre | Regus
 2. Regus HOTO Savska, Savska cesta 32 Uredski prostor u Hoto Tower | Regus
 3. Spaces Matrix, Slavonska avenija 1c Uredski prostor u Zagreb | Spaces (spacesworks.com)

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi