Skoči na sadržaj

Stigao je novi iPhone 7!

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Nakon niza nagađanja i dugog iščekivanja, sinoć su na Appleovom eventu predstavljeni svi noviteti ove moćne "jabučice". Apple je predstavio novu generaciju iPhone uređaja i Apple Watcha pa tako imamo novi iPhone 7, iPhone 7 Plus te Apple Watch Series 2. Pa krenimo redom.

Stigao je novi iPhone 7!
Photo credits: Pixabay

iPhone 7 i iPhone 7 Plus

iPhone 7 i iPhone 7 Plus donose brojne novitete, drastično unaprjeđuju jedan od najvažnijih aspekata korisničkog iskustva kroz poboljšanje kamere ugrađivanjem potpuno nove 12MP kamere i uvođenjem novih sustava za fotografiranje i stvaranje video sadržaja. Također imaju najbolju bateriju ikad u iPhone uređaju, bateriju koja u prvom modelu traje i do dva sata dulje, a s drugim dobivamo i jedan sat produljenog korištenja. Noviteti u zvuku su stereo zvučnici, koji su 2 puta glasniji nego oni kod iPhonea 6s, HD Retina Display koji ima do sada najjaču, 25% jaču svjetlinu. Dijagonala kod iPhone 7 je 4,7 inča, a kod iPhone 7 Plus 5,5 inča. Uređaj je otporan na prašinu i vodu, a o izgledu da i ne govorimo.

Ovo je iPhone 7.

sedmica3

Prodaja novih modela u svijetu kreće od 16. rujna, a navodno će u Hrvatskoj biti dostupan već od 23. rujna ove godine. Također će veliki update na iOS 10 biti omogućen već 13. rujna.

Početni modeli dolaze s memorijom od 32GB, zatim 128 GB i penje se do 256GB.

Ono što je najviše mučilo korisnike iPhone uređaja je bilo dugo najavljivano ukidanje utora za slušalice. Apple je odlučio taj, kako sami kažu, zastarjeli element ostaviti prošlosti, te uvesti nove mogućnosti. Koje niti najmanje ne razočaravaju. Slušalice, odnosno EarPods, će se ukopčavati pomoću tzv. Lightning konektora, odnosno preko utora za punjenje, a Apple je svakako doskočio potencijalnim kritikama pa tako uz svaki kupljeni iPhone u paketu dolazi i mali adapter kako bi korisnici mogli svoje stare slušalice ukopčati i nastaviti neometano korištenje.

sedmica2

Također su uveli i nove, Apple AirPods Wireless slušalice. One se povezuju i sinkroniziraju sa svim Apple uređajima, a posebno je atraktivno, intuitivno i korisno povezivanje s Apple satom. Međutim, one ne dolaze uz iPhone, već se kupuju odvojeno, po cijeni od 159 USD.

slušalice

Ono što dolazi uz kupnju uređaja jest: iPhone s iOS 10, slušalice tzv. EarPods s Lightning konektorom, adapter za stare slušalice u Lightning konektor, Lightning USB kabel, USB strujni punjač i dokumentacija.

kutija

 

iphone7-5

iPhone 7 i iPhone 7 Plus dolaze u širokoj paleti boja, pa tako uz već poznate zlatnu, srebrnu i rose gold, uvode i crnu te prekrasnu “tamnije” crnu, odnosno Jet black sa sjajnim “finishem”.

sedmice

iPhone 7 Plus je uveo revoluciju s ugrađivanjem čak dvije kamere, širokokutnu i telephoto, koje prema sinoćnjoj objavi i onome što smo imali prilike vidjeti, omogućuju snimanje visoko kvalitetnih fotografija, izrazito kvalitetno izoštravanje objekata na prvom planu, “zamagljivanje” sekundarnih, odnosno pozadine, čime se postiže efekt profesionalne fotografije. Apple je također popravio i bljeskalicu, naziva Quad-LED True Tone flash, čime fotografije snimljene pod oslabljenim svjetlom dobivaju novu dimenziju.

Ukoliko vas zanimaju dodatne tehničke specifikacije, sve o oba modela iPhone uređaja možete pronaći OVDJE.

Apple Watch Series 2

Osim svih ovih noviteta, treba spomenuti i novo izdanje Apple Watcha, s brojim unaprjeđenjima. Apple Watch druge serije ima ugrađeni GPS, vodootporan je do 50 m, ima novi lightning-fast dual-core procesor, jači i svjetliji display. Kućište je izrađeno od izrazito kvalitetne i čvrste keramike, te samim time nije samo lijepo već i izrazito otporno. Apple je također u suradnji s Nikeom osmislio jedan zanimljiv dizajn i cijeli sustav koji bi nas trebao motivirati na tjelesnu aktivnost kroz razne module koji će nam pomoći da ostanemo ili postanemo aktivni, motivirani i povezani. A i svatko bi mogao pronaći dizajn za sebe u ovom širokom spektru boja.

satovi

Apple je također istaknuo kako na svojim satovima uvode i POkemon GO, kao jednu od najatraktivnijih novosti.

Također su krenuli u suradnju s Nintendom, pa će tako i igra Super Mario Run primarno biti dostupna na iOS sustavima.

U svakom slučaju, možda prezentacija nije bila najrevolucionarnija ikad, ali slobodno možemo reći kako će korisnici biti itekako zadovoljni…neko vrijeme :)

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi